50 bin mahkuma tahliye yolu! 11. Yargı Paketi Meclis'e sunuluyor

Son dakika haberine göre; Covid düzenlemesinin de yer aldığı 11. yargı paketi yarın Meclis Başkanlığı'na sunuluyor.

GİRİŞ 26.11.2025 17:01 GÜNCELLEME 26.11.2025 17:46

Uzun süredir beklenilen 11. Yargı Paketi'ne ilişkin düzenlemeler artık sona geldi. Koronavirüs düzenlemesinin de yer aldığı 11. Yargı Paketi, yarın Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı’na sunulacak.

50 BİNDEN FAZLA MAHKUMU İLGİLENİYOR

Covid düzenlemesinden 50-55 bin mahkumun yararlanmasını bekleniyor.

31 Temmuz 2023’den önce hükmü kesinleşmiş olanlara tanınan hakların hüküm kesinleşmesi yerine 31 Temmuz 2023 öncesi suç işleme tarihi dikkate alınarak koşullu salı verme hakkından yararlanmaları öngörülüyor.

11. Yargı Paketi Meclis'e sunulacak

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler tarafından açıklanan paketin detaylarına göre, suçla ve suçlularla mücadelede cezaların caydırıcılığının artırılması hedefleniyor.

ORGANİZE SUÇ ÖRGÜTLERİNE VE MAGANDALIĞA AĞIR CEZALAR

Paketle birlikte, 18 yaşından küçük çocukları suça karıştıran organize suç örgütlerine yönelik cezalar ağırlaştırılıyor. Silahlı çetelerin, 18 yaşın altındakileri suç aracı olarak kullanması durumunda örgüt yöneticilerine 30 yıla kadar hapis cezası verilebilecek.

Toplu alanlarda havaya ateş açarak kamu güvenliğini tehlikeye atan kişilere yönelik cezalar da artırılıyor. Bu suçu işleyenlere 7 yıl 6 aya kadar hapis cezası uygulanması öngörülüyor.

Ayrıca, trafikte "yol kesme" eylemi tek başına bir suç olarak tanımlanıyor. Bir aracı durduran veya hareket etmesini engelleyen kişiye 3 yıla kadar hapis cezası verilebilecek. Taksirle yaralama suçunda ise basit halde ceza 2 yıla, birden fazla kişinin yaralanmasına neden olunması durumunda ise 5 yıla kadar hapis cezası olarak düzenleniyor.

BİLİŞİM SUÇLARINA KARŞI YENİ ÖNLEMLER

  • 11. Yargı Paketi, bilişim suçlarıyla mücadeleye yönelik yeni tedbirler de getiriyor. Buna göre, fotoğraf, yüz tanıma, parmak izi veya çipli kimlik kartı gibi biyometrik doğrulama yöntemleri olmadan banka hesabı açılamayacak. Şüpheli durumlarda ilgili banka hesabı 48 saate kadar askıya alınabilecek.
  • Ayrıca, bir kişi adına alınabilecek GSM hat sayısına Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından bir sınırlama getirilecek. Belirlenen sınıra uymayan kişilere ve operatörlere cezai işlem uygulanacak.

İNFAZ REJİMİNDE DÜZENLEME

Pakette, infaz rejimine ilişkin de bir düzenleme yer alıyor. "Tam akıl hastası" olan hükümlülerin, belirli bir süre sağlık kurumunda tutulmadan salıverilmesinin önüne geçilecek.

Meclis'te gündem tüm hafta yoğun olacak! Masada 2 önemli konu varMeclis'te gündem tüm hafta yoğun olacak! Masada 2 önemli konu var

Şule Altınel Haber7.com - İnternet Editörü
Haber 7 - Şule Altınel

Editör Hakkında

Sakarya’da doğdu. Marmara Üniversitesi’nde lisans eğitimini tamamlamasının ardından gazetecilik kariyerine başladı. 2016 yılından beri çeşitli medya kuruluşlarında çalıştı. 2025 Haziran ayından itibaren Haber7’de ‘gündem editörü’ olarak kariyerini sürdürmekte.
YORUMLAR 13
  • ERDO61 11 dakika önce Şikayet Et
    Biz bir türlü ders almasını bilmiyoruz. Anlaşılan hapishaneler ağzına kadar dolu ve yer açmak için uyduruk bahanelerle suçluları sokaklara salıverecekler. Bu uygulamalar sorunlu insanları daha çok suça teşvik edecektir. Kahin olmaya gerek. Suç cezasız kalmamalı. Hükümet kendine karşı işlenen suçları af edebilir, ancak suç vatandaşa karşı işlenmişse af etme yetkisi olmamalı.
    Cevapla
  • Taner Öncü 11 dakika önce Şikayet Et
    Terör örgütü fetö yeniden yapılanıyor terör örgütü fetö ve siyasi uzantısı CHPkk Yolsuzluk Suç örgütü mensuplarına yer açmak şart
    Cevapla
  • ülkücü 13 dakika önce Şikayet Et
    kar kış bastırmadan çıkartın ki kimler hemen geri gelecek görelim...
    Cevapla
  • Misafir 15 dakika önce Şikayet Et
    eyvallahlar olsun..yine olan dürüst ve masum insanlara oldu ..Hadi koru kendini koruyabilirsen..
    Cevapla
  • ttttt 17 dakika önce Şikayet Et
    Devlet ben ne bakacam alın siz besleyin aranızda diyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Sebze ve meyvede fiyatları düşürecek yasa geliyor! 4 önemli düzenleme!
CHP’yi allak bullak edecek gelişme! Ortalığı karıştıracak kurultay iddiası!