Mali Müşavir Mustafa Çaya, Meslekte Birlik’te Başkan adaylığı başvurusunu yaptı
İstanbul Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Derneği’nin (Meslekte Birlik) 13 Aralık 2025’te düzenlenecek Olağan Genel Kurulu öncesi, mali müşavir Mustafa Çaya başkan adaylığı için resmi başvurusunu gerçekleştirdi.
Mali Müşavir Mustafa Çaya, İstanbul Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Derneği’nin (Meslekte Birlik) 13 Aralık 2025 tarihinde yapılacak Olağan Genel Kurulu için Başkan adaylığı başvurusunu resmi olarak gerçekleştirdi.
“BAŞVURUMUZU YAPTIK, HAYIRLI OLSUN”
Çaya, adaylık sürecine ilişkin yaptığı açıklamada başvurusunun tamamlandığını belirterek şu ifadeleri kullandı:
“Derneğimizin Olağan Genel Kurulu için Meslekte Birlik Grubu Başkan Adaylığı müracaatımı dün itibarıyla yaptım. Hakkımızda hayırlısı olsun, Rabbim mahcup etmesin.”
ADAYLIK MEMNUNİYETLE KARŞILANDI
Mesleki çevrelerde sevilen ve saygı duyulan isimlerden biri olarak bilinen Mustafa Çaya’nın adaylığı, meslektaşları tarafından da olumlu karşılandı. Genel kurulda belirlenecek yeni yönetimin, meslek camiasına katkı sağlayacak çalışmalar yapması bekleniyor.
MUSTAFA ÇAYA KİMDİR?
1970'de Ordu'da doğdu. Mali müşavir; Marmara üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'ni bitirdi. Ticaret hayatına 1997 yılına kadar yatırım danışmanı olarak yurt dışında devam etti.
İstanbul Mali Müşavirler ve Muhasebeciler Derneği'nde Yönetim Kurulu Üyeliği, Kumrulular Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği'nde Kuruculuk ve Yönetim Kurulu Üyeliği'nde bulundu. Kendisine ait mali müşavirlik bürosu bulunuyor. İngilizce, Arapça ve Rusça bilen Çaya, evli ve 2 çocuk babasıdır.
Mustafa Çaya, Haziran 2015'te yapılan genel seçimlerde AK Parti'den Ordu Milletvekilliği için aday adayı olmuştu.