İmamoğlu davasını sulandırmak için ilk hamle! 'Mahkeme iptal etti' iddiası yalanlandı

Asrın yolsuzluk davasını sabote etme girişimi için düğmeye basıldı. İmamoğlu ve yolsuzluk ekibinin yargılanacağı mahkemenin duruşma tarihini verip iptal ettiği iddiası yalan çıktı.

GİRİŞ 27.11.2025 15:58 GÜNCELLEME 27.11.2025 16:20
  • HABER7

Eski İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve yolsuzluk şebekesine yönelik soruşturma kapsamında hazırlanan iddianame, İstanbul 40. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

Yolsuzluk tutuklusu İmamoğlu’na 2 bin 430 yıla kadar hapis cezası istenen yargılamayı sulandırma girişimi için düğmeye basıldı.

Ekrem İmamoğlu hakkında kaç yıl hapis cezası isteniyor? İBB iddianamesi isim listesi!Ekrem İmamoğlu hakkında kaç yıl hapis cezası isteniyor? İBB iddianamesi isim listesi!

Bazı medya organları, İstanbul 40. Ağır Ceza Mahkemesi’nin ilk duruşma günü olarak 18 Aralık tarihini kararlaştırdığı, daha sonra bu takvimi iptal ettiği öne sürüldü.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, yolsuzluk soruşturmasına ilişkin duruşma tarihi verildiği yönündeki haberlerin yalan olduğu açıkladı.

Açıklamada “İmamoğlu suç örgütüne dair iddianameye ilişkin İstanbul 40. Ağır Ceza Mahkemesi henüz tensip işlemi yapmamıştır, yalnızca iddianamenin kabulü kararı verilmiştir. Duruşma tarihi verildiği yönündeki haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Önce gün verilip sonra iptal edildiği yönündeki haberler de gerçeği yansıtmamaktadır.” denildi.

TENSİP İÇİN ERKEN 

Yargı kaynaklarından edinilen bilgilere göre, iddianamenin kabul edilmesinin ardından bu kadar kısa sürede mahkeme tarihinin netleşme imkanı bulunmuyor.

Dosyanın detaylıca incelendiği ve duruşma tarihinin henüz belirlenmediği kaydedildi.

Medyada çıkan haberlerin davayı sulandırma amacı taşıdığı vurgulandı.

Faruk Arslan Haber7.com - Özel Haber Sorumlusu
Haber 7 - Faruk Arslan

Editör Hakkında

İstanbul’da doğdu. Aslen Erzurumlu. Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler mezunu. 2010 yılından bu yana gazete ve internet haberciliğinde. 2013-2022 yılları arasında Akit Medya bünyesinde birçok vazife üstlendi. Dosya haberleriyle ödül ve plaketler aldı. Alanında uzman isimlerle röportajlar, mülakatlar, beyanatlar gerçekleştirdi. Çeşitli kurum, kuruluş ve STK’lara metin yazarlığı desteği verdi. Alanıyla ilgili seminerlerde, konferanslarda, çalıştaylarda, panellerde yer aldı. Uluslararası Medya Enformasyon Derneği ve İletişim Platformu Derneği üyesi. Kasım 2022’den beri Haber7 kadrosunda.
YORUMLAR 25
  • Misafir 10 dakika önce Şikayet Et
    daha çok sulandırmaya çalışacaklar, ama nafile uğraşıyorlar. hırsızlar cezalarını çekecekler.
    Cevapla
  • ADALET ... 42 dakika önce Şikayet Et
    Vağ Vağ Vağ Güzel Ülkemin Haline ...
    Cevapla
  • Dadaş 57 dakika önce Şikayet Et
    O haberi yayınlayanıda gönderin imamoğlu yanı beraber aşk yaşarlar
    Cevapla
  • Cevher 1 saat önce Şikayet Et
    sılamdırsan ne yazar...2 bin yılla yargılanan tip suçsuz mu? 3900 sayfalık iddianame uydurma mı? maalesef buna inanan bir kitle var..insan bazen koyundan,öküzden nefret eder duruma geliyor...
    Cevapla
  • Misafir 1 saat önce Şikayet Et
    adamlar, yalanı doğrudan daha güzel söylüyor. Ebu cehiller dünyayı dolaşıyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bu aracı alanlar bin pişman! Türkiye'nin gözdeleri de var
İstanbul ve Ankara'da trafiğe 'Papa' düzenlemesi! 4 gün boyunca bazı yollar kapatılacak