Konya Emniyetinden kara para baronlarına darbe
Konya İl Emniyet Müdürlüğü KOM Şube ekipleri, 'suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerinin aklanması' suçuna yönelik yürüttükleri çalışmalar kapsamında Konya merkezli operasyonlarda iki ayrı organize suç örgütünü çökertti.
Konya İl merkezinde faaliyet gösteren "Ç." Organize Suç Örgütünün liderliğini yaptığı tespit edilen H.Ç. ve İ.Ç. isimli şahıslarla birlikte toplam 23 şüpheliye yönelik Konya ve Antalya’da eş zamanlı operasyon düzenlendi. Şüphelilerin tamamı yakalanarak gözaltına alınırken, 11 milyon 340 bin TL değerinde ziynet eşyası, 847 bin 950 TL nakit para, 12.200 Dolar, 1015 Euro, 1 adet ruhsatsız tabanca, 293 adet fişek ve 1 adet ruhsatsız av tüfeği ele geçirildi. Şüphelilere ait piyasa değeri 340 milyon 690 bin TL olan 22 taşınmaza ve 21 araca satılamaz şerhi, ayrıca 45 banka hesabına bloke konuldu. Gözaltına alınan 23 şüpheliden 8'i adli makamlara sevk edildi.

Öte yandan, “B.” Organize Suç Örgütüne yönelik yürütülen projeli çalışma kapsamında ise liderliğini O.B. ve Ö.B.’nin yaptığı gruba karşı gerçekleştirilen operasyonda toplam 58 şüpheliden 50’si yakalanarak gözaltına alındı. Şüpheli şahısların çıkar amaçlı silahlı suç örgütü kurmak, nitelikli yağma, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, silahla yaralama, uyuşturucu ticareti ve çeşitli suçlardan gelir elde ettikleri tespit edildi. Suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerinin aklanması kapsamında piyasa değeri 181 milyon 355 bin TL olan 3 taşınmaza ve 41 araca satılamaz şerhi konuldu, 168 banka hesabı bloke edildi.

-
Misafir 34 dakika önce Şikayet EtBöyle olaylar ülkemizin her yerinde mevcuttur. bunlar bitmez.Beğen
-
cakal ali 1 saat önce Şikayet Ethep derim bu kadar ev villa daire araba nasil aliyorlar diye adamin geliri yok aksama uyur evde ya kara para yada uyusturucu parasi ile aniyor ayni sey beysehir cok var bu kadar yeri nasil aldin diye sormasi gerek devletBeğen Toplam 2 beğeni