Büyükçekmece Adliyesi'nde dev vurgun! Başsavcılığın emanet kasası soyuldu

Büyükçekmece Adliyesi Emanet Bürosu'nda çalışan görevlinin, soruşturma dosyalarına ait yaklaşık 75 kilogram altın ve gümüşü çalarak ailesiyle İngiltere'ye kaçtığı tespit edildi. Olayla ilgili bir memur gözaltına alındı.

Büyükçekmece Adliyesi'nde dev vurgun! Başsavcılığın emanet kasası soyuldu
Büyükçekmece Adliyesi'nde dev vurgun! Başsavcılığın emanet kasası soyuldu
GİRİŞ 02.12.2025 22:16 GÜNCELLEME 02.12.2025 23:57

Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı Emanet Bürosu'nda işçi kadrosunda çalışan E.T.'nin uzun süredir işe gelmemesinden şüphelenen sorumlu savcının talimatıyla dün emanet kasaları açıldı.

Kasaların boş olduğunun görülmesi üzerine yapılan detaylı incelemede, soruşturma ve kovuşturma dosyalarına ait yaklaşık 50 kilogram gümüş ve 25 kilogram altının kayıp olduğu belirlendi.

AİLESİYLE BİRLİKTE İNGİLTERE'YE KAÇTIĞI TESPİT EDİLDİ

Kolluk kuvvetleriyle iletişime geçilerek E.T. ve kasalardan sorumlu olan K.D'nin gözaltına alınması talimatı verilirken, yapılan araştırmada E.T'nin karısı E.T. ve çocuklarıyla birlikte 19 Kasım'da saat 08.22'de uçakla İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan İngiltere'ye kaçtığı tespit edildi.

Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma kapsamında, E.T. ve eşi hakkında yakalama kararı çıkarılırken, evlerinde yapılan aramada suç unsuruna rastlanmadı.

Gözaltına alınan şüpheli K.D. işlemleri için emniyete götürülürken emanet büroda çalışan yazı işleri müdürü dahil bütün personelin bilgi sahibi olarak ifadesine başvuruldu.

Emanet büroda halen incelemenin devam ettiği öğrenilirken, şüpheli K.D. hakkında ek gözaltı kararı verildi.

Ayrıca, adliyede çalışan özel güvenlik görevlilerinin de tanık olarak dinlendiği belirtildi. Soruşturma çerçevesinde şüphelilerin kullandığı telefonlara ait HTS kayıtlarının istendiği ve adliye içi ile çevresindeki kamera kayıtlarının incelenmesine devam edildiği bildirildi.

KAYNAK: AA
Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 19
  • fatih 8 dakika önce Şikayet Et
    Vay be sizdemi indire gandii işlere başladınız gençler orası Adalet ve terazinin olduğu yer ama herkes bir birini seviyor alıştı herkes
    Cevapla
  • Özcan 10 dakika önce Şikayet Et
    Havaalanından nasıl çıktı onlar.eger yardım almadiysa.bemce paralar çaldıkları burada
    Cevapla
  • muro baskan 13 dakika önce Şikayet Et
    lan bin gümrükten 10000euro geciremiyoz bu millet nasil gecmis hayret
    Cevapla
  • Misafir 19 dakika önce Şikayet Et
    Adiliye gitmiştim icra müdürlüğüne kasa anahtarı herkesin elindeydi cddiywt hiç başındaki müdür bile lak lak muhabbet ediyordu misafiriyle lay lomm
    Cevapla
  • Ediz 21 dakika önce Şikayet Et
    Ülkeyi soyan İngiltere'de soluğu alıyor. Neden?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Özel’den iç kavga mesajı... PM’de sinsi hamle: Ok kırıldı! Vekil sürgününe ‘CAO’ formülü
Skuter kullanımında yeni dönem! Sürücüye yasaklı bölge uyarısı yapılacak