Yerel seçim öncesinde belediye müteahhitlerini sömürmüşler! 'Ekrem başkanın talimatı var'
İBB'den 40’tan fazla ihale alan Aziz İhsan Aktaş belediye müteahhitlerinin nasıl sömürüldüğünü ortaya koydu. Müteahhitlerden zorla para toplandığını anlatan Aktaş, İmamoğlu ve Karabat arasındaki talimat zincirini gözler önüne serdi.
-
Haber7 – ÖZEL
İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde kurulan ihale ve rüşvet çarkının korkunç boyutları gözler önüne seriliyor. CHP’li belediyelerden aldığı ihalelerle palazlanan işadamı Aziz İhsan Aktaş’ın itirafları, Ekrem İmamoğlu’ndan başlayıp CHP’nin üst yönetimine uzanan şok edici para trafiğini deşifre etti.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının iddianamesi, milyonlarca liralık rüşvetin nasıl nakit olarak çekildiğini ve Küçükçekmece ilçesindeki sıradan bir benzin istasyonunda TBMM amblemli çanta içinde vekil şoförüne elden teslim edildiğini delilleriyle ortaya koydu
EKREM BAŞKAN’IN TALİMATI VAR!
İtirafçı şüpheli Aziz İhsan Aktaş, 30 Nisan 2025 ve 11 Mayıs 2025 tarihlerindeki beyanlarında, rüşvet talimatının kaynağını doğrudan örgüt liderine dayandırdı.
Etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanarak ifade veren işadamı Aziz İhsan Aktaş’ın beyanları iddianamede delil olarak sunuldu. Aktaş, ifadesinde 2024 yerel seçimlerinden önce CHP Milletvekili Özgür Karabat’ın kendisini aradığını belirterek, İmamoğlu’nun rüşvet talimatını ilettiğini söyledi.
Aktaş’ın iddianamenin 346’ncı sayfasındaki itirafında şu ifadeler yer aldı:
“2024 yerel seçimlerinden önce Özgür Karabat beni aradı. ‘Ekrem Başkan’ın talimatı var, İstanbul’da CHP’li belediyelerden ihale alan firmalardan seçim için para toplanması talimatı olduğunu, para vermeyenlerin seçimden sonraki dönemde olmayacaklarını, ödemelerinin yapılmayacağını’ belirterek benden para istedi.”
Aktaş, rüşvet görüşmesinin Esenyurt’taki Sheraton Otel’de gerçekleştiğini söyledi.

SEÇİMDEN 25 GÜN ÖNCE
Aziz İhsan Aktaş, istenen paranın 31 Mart yerel seçimlerinin hemen öncesinde, 6 Mart 2024 tarihinde Ömer Güngör aracılığıyla Özgür Karabat’ın İkitelli’deki ofisine gönderilmek üzere teslim edildiğini belirtti. İddianameye eklenen dekonta göre, Cihangir Sağlık Hizmeti ve Ticaret Limited Şirketi’nin hesabından 5 milyon TL nakit çekildi.
RÜŞVET PARASI TBMM AMBLEMLİ LAPTOP ÇANTASINA
Şüpheli Ömer Güngör ise ifadesinde, parayı çektikten sonra Karabat’ın şoförü Sırrı Küçük ile İkitelli'deki Başak Petrol istasyonunda buluşarak parayı teslim ettiğini belirtti.
Güngör, o anları şöyle anlattı:
“Aziz İhsan Aktaş parayı Özgür Karabat’ın muhasebe ofisinde danışmanı Sırrı Küçük’e teslim edilmesini söyleyip şahsın numarasını gönderdi. Şahsı aradım. Dışarıda olduğunu ve ortak bir yerde buluşmamızı söyledi. Bunun üzerine İkitelli’de bulunan Başak Petrol’de buluştuk. Parayı teslim ettim. Yanımda Ümit Gözütok bulunuyordu. Aramızda konuşma geçmedi ancak bana bir laptop çantası verdi. Çantayı Aziz İhsan Aktaş’a teslim etmemi söyledi. Hatırladığım kadarıyla üzerinde TBMM amblemi vardı.”

İNKAR ETTİ, TEKNİK DELİLLER AÇIĞA ÇIKARDI
Özgür Karabat’ın şoförü şüpheli Sırrı Küçük ise suçlamaları reddederek, "Ömer Güngör'ü tanımadığını ve kimseden para almadığını" öne sürdü. 2018 yılından bu yana Özgür Karabat’ın makam şoförlüğünü yaptığını ifade eden Küçük, HTS kayıtlarında söz konusu bölgede baz verisinin çıkmasını, “evinin o güzergah üzerinde olmasına” bağladı.
Ancak savcılık, HTS kayıtlarının analizinde para teslimatının yapıldığı iddia edilen 6 Mart 2024 tarihinde saat 16.30-16.55 arasında Ömer Güngör, Sırrı Küçük ve parayı bankadan çeken Ümit Gözütok'a ait telefonların İkitelli'deki petrol istasyonuna 500 metre mesafede aynı anda baz verisi verdiğini tespit etti.
KARABAT 'SİSTEM'DE ETKİLİ VE YETKİLİ
İddianamenin değerlendirme bölümünde, Ekrem İmamoğlu'nun belediye başkanı seçildikten sonra ‘sistem’ kurduğu, belediye ihalelerini kazanacak firmaların önceden belirlendiği ve sözleşme bedelinin yüzde 10 ila12’si oranında pay alındığı kaydedildi. Savcılık, CHP Milletvekili Özgür Karabat’ın bu sistemde “yetkin ve emir talimat verebilecek konumda” olduğuna değindi.
Somut olayda İmamoğlu’nun para toplanması talimatını verdiği, Karabat’ın bu talimatı ilettiği, Aktaş’ın 5 milyon TL rüşvet verdiği, Güngör’ün paranın teslimine, Küçük’ün ise teminine aracılık ettiği sonucuna varıldı.
CHP PM Üyesi ve Genel Başkan Yardımcısı Özgür Karabat hakkındaki soruşturma dosyası, milletvekili olması nedeniyle yetkisizlik kararıyla Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderildi.
Savcılık, Ekrem İmamoğlu'nun "rüşvet alma", Fatih Keleş ve Sırrı Küçük’ün “rüşvetin teminine aracılık etme”, Aziz İhsan Aktaş'ın "rüşvet verme" ve Ömer Güngör'ün "rüşvetin teslimine aracılık etme" suçlarından cezalandırılmalarını talep etti.
İstanbul 40. Ağır Ceza Mahkemesi, 105’i tutuklu 407 şüpheli hakkında hazırlanan iddianame üzerindeki incelemesini tamamlamış ve 25 Kasım 2025 tarihinde iddianameyi kabul etmişti.
İddianamede ayrıca Aziz İhsan Aktaş suç örgütünün, 2019 yılından sonra İstanbul’da CHP’li Beşiktaş Belediyesi, Esenyurt Belediyesi, Avcılar Belediyesi, İBB iştirakleri İETT ve İsfalt’tan 40'tan fazla ihale aldığı bilgisi yer aldı.
-
Furkan 27 dakika önce Şikayet EtSadece Karabat mı? Veli Ağbaba, Ali Maho bu işlerin neresinde. Araştırılsın.Beğen
-
Vatandaş 33 dakika önce Şikayet EtOrganize suç örgütü elebaşısı hırsız ve sahtekar ekremi savunan,pavyonlarda delege satın alınarak genel başkan olan özgür özel madem bunlar iftira yalan diyorsunuz verin mahkemeye haklıydanız hakkınızı arayın ,neden mahkemeye vermiyorunuz demeki,bu iddianame noktası noktasına doğru iddiadan çıkmış direk suç olmuştur.Beğen
-
Ömer 34 dakika önce Şikayet EtYavaş yavaş sıra baş hırsız özgür özel ve ayakçısı ali mahire doğru gidiyorBeğen
-
XDay 35 dakika önce Şikayet EtAsrı saadette yasamiyok.Alan razı veren razı. Siyasetin para için yapıldığını bilirim.Beğen
-
Yusuf 36 dakika önce Şikayet EtHerṣey güzel oolllaaaacccaaaakkk hırsız imam oglu kendini ve chp yi bitirdin çooookkk ggüüüüzzeeelll ooolllduuuBeğen Toplam 3 beğeni