Duran, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ilgili iddiayı yalanladı
Cumhurbaşkanlığı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Mazlum Abdi ile görüşeceği yönündeki iddiaları yalanladı. Açıklamada, bu tür mesnetsiz iddiaların dezenformasyon olduğu ve Türkiye'nin güvenlik politikalarını etkilemeyi amaçladığı belirtildi.
Cumhurbaşkanlığı, sosyal medyada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a atfedilen ve PKK/YPG elebaşı Mazlum Abdi ile bir görüşme gerçekleştirileceği yönündeki iddiaları kesin bir dille yalanladı.
İletişim Başkanı Burhanettin Duran, NSosyal hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, iddiaların gerçeğe aykırı olduğunu ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gündeminde böyle bir planlama bulunmadığını ifade etti.
ALGI OPERASYONU YALANLANDI
Duran, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
"Cumhurbaşkanı'mız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a atfedilen bazı görüşme iddiaları gerçeğe aykırı olup, Sayın Cumhurbaşkanı'mızın gündeminde buna yönelik bir girişim veya planlama yer almamaktadır. Bilinçli veya bilinçsiz olarak paylaşılan bu tür mesnetsiz iddialar, kamuoyunu yanıltmakta ve Türkiye'nin takip ettiği güvenlik politikalarını farklı yönde etkilemeyi amaçlamaktadır."
Açıklamada ayrıca, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın temaslarına ilişkin resmi bilgilerin yalnızca Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı veya diğer yetkili kurumlar tarafından paylaşıldığı hatırlatıldı. Duran, kamuoyunun sosyal medyada yayılan dezenformasyonlara karşı dikkatli olması gerektiğinin altını çizdi.
İDDİANIN SAHİBİ FRANSA'DAN
Yalanlanan iddia, Fransa merkezli Avrupa Ortadoğu ve Kuzey Afrika Araştırmaları Enstitüsü (EISMENA) Direktörü Adil Bakewan tarafından ortaya atıldı.
Bakewan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Mazlum Abdi'nin en kısa sürede bir araya gelmek üzere mutabakata vardığını öne sürmüştü.
Bakewan, iddiasını bir adım öteye taşıyarak bu sürecin ardından Abdullah Öcalan ile de bir görüşme planlandığını iddia etmişti.
-
Hamdi 1 saat önce Şikayet EtTerör bitecekse, huzur olacaksa niye görüşülmesin. Bence görüşülmemesi tuhaf olur. Sdg’nin Türkiye eliyle tasfiye olması ve İsrail’e bırakılmaması gerekir.İsrailin kürtleri etkileme veya nüfuzu altına alma girişimi milli güvenliğimize tehdittir.Ahmed Şara deaş militanıyken ülkemiz dahil birçok bölgede katliamlar yaparken şu an görüşüyosak,keferelerle görüşüyosak sdg ile de görüşülebilirBeğen Toplam 1 beğeni
-
Envers 2 saat önce Şikayet EtMüslüman Osmanlı düşmanları rahat durmuyorBeğen Toplam 8 beğeni
-
Parsana 3 saat önce Şikayet EtFetöcü hainler devrede, boş durmuyorlar devlet büyükleri dikkatli olmalı...Beğen Toplam 19 beğeni
-
Misafir 3 saat önce Şikayet EtKesin CHP'dir.Beğen Toplam 6 beğeni
-
MSELİM 3 saat önce Şikayet Etyolun sonu artık sizi hiç kimse kurtaramaz çünkü karşınızda devasa ve korkunç bir güç var T.CBeğen Toplam 11 beğeni