Türkiye onu konuşmuştu! 'İbrahim Dede'den acı haber

Isparta'nın Sav beldesinde "Hayır Bahçesi" ile tanınan ve yetiştirdiği ürünleri ücretsiz dağıtan 85 yaşındaki hayırsever İbrahim Çakmakçı, evinin bahçe girişine beton döktüğü sırada aniden fenalaşarak hayatını kaybetti.

GİRİŞ 18.12.2025 03:31 GÜNCELLEME 18.12.2025 09:14

Olay, akşam saatlerinde Isparta'nın Sav beldesinde meydana geldi.

Edinilen bilgilere göre, "Hayır Bahçesi" olarak bilinen alanda yetiştirdiği ürünleri vatandaşlara ücretsiz olarak ikram eden 85 yaşındaki İbrahim Çakmakçı, ziyaretçiler rahat girip çıksın diye bahçesinin girişine beton döktüğü sırada aniden fenalaşarak yere yığıldı. Olayı gören çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine bölgeye sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi.

KESİN ÖLÜM NEDENİ OTOPSİ SONUCU NETLİK KAZANACAK

Olay yerine gelen sağlık ekiplerinin yaptığı kontrolde Çakmakçı'nın hayatını kaybettiği belirlendi. Olay yerinde yapılan incelemelerin ardından Çakmakçı'nın cansız bedeni hastaneye kaldırıldı. İlk belirlemelere göre ölümün doğal nedenlerden kaynaklandığı değerlendirilirken, kesin ölüm nedeni yapılacak otopsinin ardından netlik kazanacak.

30 YIL BOYUNCA YOLDAN GEÇEN HERKES ONUN BAHÇESİNDE PAYINI ALDI

Öte yandan Çakmakçı, 15 yıl önce trafik kazasında hayatını kaybeden eşiyle birlikte kurduğu ‘Hayır Bahçesi'nde, yaklaşık 30 yıldır yetiştirdiği meyve ve sebzeleri yoldan geçenler ile ziyaretçilerle ücretsiz olarak paylaşıyordu. Kısa sürede sosyal medyada büyük ilgi gören İbrahim dedenin bu yılki tek hedefi ise bahçesinin yıllık 5 bin ziyaretçiye ulaşmasıydı. Acı haberi alan İbrahim Çakmakçı'nın sevenleri ise bölgede büyük üzüntü oluşturdu.

 

KAYNAK: İHA
Muhammet Binici Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 35
  • Son yolcu 2 saat önce Şikayet Et
    Allah rahmet eylesin, böyle örnek bir hayırsever olmayı isteyen herkese nasip eylesin mekanı cennet olsun
    Cevapla
  • ttttt 2 saat önce Şikayet Et
    Rabbim rahmet eylesin. Geride kalanlara sabır versin. Tanımasamda hiç bir ölüm haberi böyle koymadı bana.
    Cevapla
  • ötekisi 3 saat önce Şikayet Et
    Allah Rahmet eylesin. Dünya hapishanesinden Rabbimize kavuştur
    Cevapla
  • Vatanını seven 3 saat önce Şikayet Et
    Allah rahmet eylesin mevla'm peygamber efendimize komşu eylesin güzel insan
    Cevapla
  • Turan 3 saat önce Şikayet Et
    Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bugün bahar havası, hafta sonu kar... Meteoroloji bazı illeri uyardı: Lapa lapa yağacak!
CHP ve Özgür Özel tam da budur işte!