26 şirkete operasyon, onlarca gözaltı! 69 milyon liralık kamu zararı

İstanbul merkezli 5 ilde, toplam 26 şirkete çeşitli suçlamalarla "Mali Müşavirler Operasyonu" düzenlendi. Hayali ticaretle kamunun 69,5 milyon TL zarara uğratıldığı belirtilirken, 43 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildiği açıklandı.

GİRİŞ 19.12.2025 07:45 GÜNCELLEME 19.12.2025 15:26

İstanbul İl Jandarma Komutanlığı KOM Şube Müdürlüğü tarafından "Mali Müşavirler Operasyonu" yapıldı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın Aklama Suçları Bürosu'nun yürüttüğü soruşturmada Demir Holding, Cavitech Denizcilik ve Ses Yapı'nın da aralarında bulunduğu toplam 26 şirkete "Suç Örgütü Kurma, Vergi Kaçakçılığı, Resmi Belgede Sahtecilik, Suçtan Kaynaklanan Malvarlığı Değerlerini Aklama" suçlarından operasyon düzenlendi. İstanbul merkezli 5 ilde eş zamanlı yapılan operasyonlarda, söz konusu adreslerde aramalar yapılırken, 43 şüpheli (1 Yeminli Mali Müşavir, 25 Mali Müşavir, 6 örgüt yöneticisi, 11 şirket ortağı ve yöneticisi) hakkında gözaltı kararı verildiği kaydedildi.

YAKLAŞIK 70 MİLYONLUK KAMU ZARARI

2020-2021 yılları arasında 6,9 milyar liralık hayali ticaret üzerinden düzenlenen sahte faturalarla kamunun 69,5 milyon TL zarara uğratıldığı belirtildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terörizmin Finansmanının Önlenmesi ve Aklama Suçu

Soruşturma Büromuzca yürütülen 2025/243586 soruşturma numaralı dosyamız kapsamında yapılan araştırmalar neticesinde; belirli bir organizasyon dahilinde ve sistematik şekilde hareket eden ve genel olarak mali müşavirlerden oluşan şüphelilerin kurdukları şirketler üzerinden gerçekte var olmayan bir ticari ilişkiye (hayali ticaret) dayanarak 2020-2021 yıllarında ilk tespitlere göre 6.971.991.447,98 TL (KDV Dahil) değerinde sahte fatura düzenlediği, komisyon karşılığında mali müşavirler veya şirket yöneticileri aracılığıyla bağlantı sağladıkları şirketlere sahte fatura temin ettikleri ve bu sahte faturaların şirketler tarafından kullanılarak yasal defterlerine kayıt etmek suretiyle kurumlar vergisi beyanlarında gider gösterildiği, haksız şekilde KDV iadesi almak suretiyle Devleti doğrudan zarara (sadece 2020-2021 yılları itibariyle tespit edilen şirketler özelinde yaklaşık 69.552.840,92 TL) uğrattıkları, elde edilen suç gelirlerinin ve kaynağı belirsiz paraların sahte faturalar üzerinden ticari faaliyet süsü verilerek belirli bir döngü ve zincir şeklinde yeniden şirkete veya şahıslara dönüşünün sağlanarak ekonomik sisteme dahil edilerek meşruluk kazandırılmaya çalışıldığı tespit edilmiştir.

Örgütsel faaliyet çerçevesinde hareket ettiği tespit edilen 1 Yeminli Mali Müşavir, 25 Mali Müşavir, 6 örgüt yöneticisi ve suça konu sahte faturaları kullanarak Kamu zararına sebep oldukları tespit edilen Demir Grup Şirketleri, Cavitech Denizcilik A.Ş. ve Ses Taahhüt İnşaat A.Ş.'nin suç tarihi suç tarihi itibariyle tespit edilen yönetici ve ortakları olan 11 şüphelinin dahil olduğu toplamda 43 şüpheli hakkında 19.12.2025 tarihinde gözaltı, arama ve malvarlığı değerlerine el koyma adli işlemleri yapılmıştır. Vergi suçları ile mücadele ve Kamu zararının önlenmesi amacıyla soruşturmaya titizlikle devam olunmaktadır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

KAYNAK: HABER7
Erkan Talu Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğdu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine eğitimler aldı. Haberciliğe "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı; daha sonra Haber 7'ye geçti. Kariyerine, Haber7'de "editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 12
  • Misafir 6 saat önce Şikayet Et
    Aferin yanlis yapani ayiklayin..
    Cevapla
  • Misafir 13 saat önce Şikayet Et
    Bir meslek gurubu ancak bu kadar aşağılanır. Hırsızlara, Devletini dolandıranlara en ağır ceza verilsin, ancak onuruyla, şerefiyle çalışan Mali Müşavirlre böyle aşağılayıcı yafta vurulamaz. Yazık, çok yazık.
    Cevapla
  • ramçoloji 15 saat önce Şikayet Et
    İsme bak. Mali müşavirler operasyonu! İbb soruştırması operasyonuna neden siyasetçiler operasyonu demediniz, yada bahis operasyonuna futbolcular operasyonu, yasaklı madde operasyonu neden sanatçılar operasyonu, rüşvet alan denetmenlere yapılana maliyeciler operasyonu diye adlandırılmadı. Niye
    Cevapla
  • vatandaş 16 saat önce Şikayet Et
    En güzeli her türlü ticaretten uzak durup Darphane altın sertifikası S1 alıp beklemek, yıllık kazancı yüzdw 186
    Cevapla
  • Week 18 saat önce Şikayet Et
    DES sanayi sitesine gelsinler o rakamı 10' a katlarlar. Burda herkes naylon fatura kesiyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Acilden giren hastadan 120 bin lira istediler, yargı hadlerini bildirdi!
Toplum resmen çürüyor! Her 6 kişiden biri bu bataklığa saplandı!