Nepotizm skandalı: Belediye değil aile işletmesi! Onlarca isim deşifre oldu

Edirne Belediyesi'nde nepotizmin zirvesi yaşanıyor. CHP'li Başkan Gencan, eski yönetim de CHP'li olmasına rağmen, seçildikten hemen sonra belediyede onlarca kişiyi işe aldı. Aile ve akraba üyeleri; teşkilat üyelerinin eşleri ve çocukları...

GİRİŞ 20.12.2025 06:53 GÜNCELLEME 20.12.2025 08:39

Edirne Belediyesi'nde 1 Nisan 2024 tarihinden itibaren gerçekleştirilen personel alımı, kamuoyunda tartışmalara neden oldu. Eski yönetim de CHP'li olmasına rağmen seçimden sonra kısa süre içinde onlarca kişi belediyede işe alındı. Edirne Belediyesi Personel A.Ş. ile Ergene Enerji ve Gıda A.Ş. başta olmak üzere kurumun birçok bölümüne alım yapıldı. Liyakatin gözetilmediği bu işe alımlarda akrabalık ve parti üyeliği belirleyici oldu. İşe girenlerin önemli bölümünü CHP Edirne il başkan yardımcıları, CHP'li belediye meclis üyeleri, il ve ilçe yönetimlerinde görev alan partililer ile belediye yöneticilerinin yakınları ve akrabaları oluşturdu.

İŞTE İŞE ALINANLAR

  • CHP'li Belediye Başkanı Filiz Gencan'ın yeğeni İkbal Ergüden, Özel Kalem Müdürlüğü'nde işe başladı.
  • Belediye Başkan Yardımcısı Tuncer Şeren'in gelini Gözde Şeren, Kültür Müdürlüğü'ne, eski CHP Kırklareli İl Başkanı Gürcan Saatçi'nin oğlu Mertcan Saatçi İtfaiye'ye girdi.
  • CHP'li Belediye Meclis Üyesi Nedim Mercan'ın abisi Murat Mercan, abisinin eşi Meltem Mercan ve kardeşinin eşi Sümeyye Mercan da işe alınan diğer isimler arasında.
  • CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygün'ün yeğeni Hatice Aygün, CHP Merkez İlçe Başkan Yardımcısı Pelin Sarvanlardan'ın eşi Mehmet Sarvanlardan, kendisi belediyede çalışan CHP Merkez İlçe Başkan Yardımcısı Mehmet Koşan'ın oğlu Emre Koşan ve CHP İl Disiplin Kurulu Üyesi olan eşi Ulviye Koşan da belediyede işe başlayanlardan.
  • Aynı süreçte eski CHP Edirne İl Başkanı Uygar Sağlam’ın eşi Kader Sağlam da belediye kadrosuna dahil olanlardan.
  • Eşi benzeri olmayan kadrolaşmada karı-koca belediyeye kapak atanlar da var. Edirne Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürü Mustafa Çelik'in eşi Kübra Çelik, belediyede işe alındı.
  • Belediyede görevli CHP İl Yönetim Kurulu Üyesi Çağatay Can Tasmalı'nın eşi Seçil Tasmalı ile CHP'li Meclis Üyesi Bedrettin Kapu'nun eşi Bahar Kapu da eşiyle birlikte belediyede çalışanlardan.
  • Belediyedeki işe alımlar CHP'li yöneticilerin yakınlarıyla sınırlı kalmadı, parti teşkilatlarında görev alan isimler de belediyede farklı birimlerde istihdam edildi. CHP Edirne İl Disiplin Kurulu Üyesi Pınar Gündoğdu ve CHP Edirne İl Kadın Kolları Yönetim Kurulu Üyesi Fevziye Gülgez Atamgüç Hedbe de onlardan sadece ikisi.
  • Edirne Belediyesi'ndeki nepotizme en çarpıcı örneklerden birisi de Personel A.Ş. yöneticisinin, oğlunu Zabıta Müdürlüğü'ne alması oldu.
  • Personel A.Ş. Müdür Yardımcısı Nilüfer Süzen'in oğlu Doğukan Süzen, Zabıta Müdürlüğü'nde görevlendirildi.
  • İtfaiye memuru Halis Bağcı da yeğeni Fatih Bağcı'yı İtfaiye Müdürlüğü'ne aldırdı.
  • Edirne'de, iki çocuğunu birden belediyeye sokan da var. Ulaşım Hizmetleri personeli İsmail Şahin'in oğlu Berkecan Şahin ile kızı İlknur Özkan, Destek Hizmetleri Müdürlüğü'nde işe başladı.
  • Eğitim-Sen Başkanı Nazmi Kırcı’nın kızı İldeniz Kırcı Göçmen de zabıta memuru yapıldı.
KAYNAK: YENİ ŞAFAK GAZETESİ / BURAK DOĞAN
Erkan Talu Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğdu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine eğitimler aldı. Haberciliğe "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı; daha sonra Haber 7'ye geçti. Kariyerine, Haber7'de "editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 18
  • siper 10 dakika önce Şikayet Et
    Belediye başkanı olmasın belediyeler valilere bağlansın.
    Cevapla
  • Hamza 12 dakika önce Şikayet Et
    Tabi ya özlem zengin sülalesinden hedef şaşîrtma bu . Yegenim kurada çíktî aaaaaa
    Cevapla
  • Kızılelma 14 dakika önce Şikayet Et
    Atı alan Kapıkule'yi geçmiş
    Cevapla
  • Pala 16 dakika önce Şikayet Et
    Aile şirketi mübarek bu CHP den Türkiye ye hayır gelmez.
    Cevapla
  • Misafir 16 dakika önce Şikayet Et
    devlet devletsen gereğini yap
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bu arabaları sakın almayın! Araba alacaklar dikkat: Paranızı su gibi içiyor...
Trump gözünü kararttı! Nükleer füzyon için 6 milyar dolar harcayacak!