Ankara'da DEAŞ operasyonu: 10 gözaltı kararı
Terör örgütü DEAŞ’a maddi kaynak sağladıkları ve örgütün Ankara yapılanmasında bulundukları tespit edilen 10 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.
GİRİŞ 23.12.2025 09:15
GÜNCELLEME 23.12.2025 09:19
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosu tarafından, Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) raporlarıyla tespit edilen banka hesap hareketleri ve sosyal medya platformlarında yapılan paylaşımlarla ilgili çalışma yapıldı.
MİT'ten operasyon: DEAŞ'ın intihar eylemi için görevlendirdiği Mehmet Gören yakaladı
DEAŞ'A YARDIMDA BULUNAN 10 KİŞ HAKKINDA GÖZALTI KARARI
- Türkiye'de yaşayan ve Suriye'deki çatışma bölgelerinde faaliyet yürüten DEAŞ silahlı terör örgütü mensupları ile ailelerine, 'infak, tevhide çağrı, kefaret, Suriye için medrese infak yardımı, esir bacılar için yardım, darul erkam' gibi açıklamalarla örgütsel amaçlarla açılan banka hesap numaraları üzerinden nakdi yardımlarda bulunarak DEAŞ silahlı terör örgütüne maddi kaynak sağladıkları belirlenen 10 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.
- Haklarında 'Terörizmin finansmanı' ve terör örgütünün Ankara yapılanmasında yer almak suçlarından soruşturma başlatılan şüphelilerin yakalanmasına yönelik Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi tarafından operasyon başlatıldı.
KAYNAK: DHA