11. Yargı Paketi'nde yer alan 27. madde kabul edildi: Deprem suçları çıkarıldı!
Son dakika: 11. Yargı Paketi'nde yer alan infaz indirimi içeren 27. madde, deprem suçları çıkarılarak kabul edildi.
TBMM Genel Kurulunda, kamuoyunda "11. Yargı Paketi" olarak bilinen Türk Ceza Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin ikinci bölümünün tümü üzerindeki görüşmeler tamamlandı.
11. Yargı Paketi'nde yer alan ve kamuoyunda "Covid-19 düzenlemesi" olarak bilinen infaz indirimi içeren 27. madde kabul edildi. Deprem suçları, Covid tahliyelerinin dışında tutuldu.
11. Yargı Paketi’nde kritik adım: AK Parti ve MHP harekete geçti! Kapsam dışı bırakıldı
Böylece, terör ve örgütlü suçlar, alt soy ve üst soya, kardeşe, eşe, boşanılan eşe, kadına, çocuklara, beden veya ruh bakımından kendisini savunamayacak kişiye yönelik kasten öldürme, cinsel saldırı ile çocuğun cinsel istismarı suçlarının yanı sıra depremlerde yıkılan binalardan ve ölümlerden sorumlu olanlar düzenleme kapsamı dışında tutuldu.
İLK AŞAMADA 45 BİNE YAKIN HÜKÜMLÜ ÇIKACAK
İlk aşamada 45 bine yakın hükümlünün çıkması belleniyor. 31 Temmuz 2023 tarihinden önce işlenen suçlarla alakalı olarak kapalı cezaevinde bulunanlar açık cezaevine, açık cezaevinde bulunanlarsa denetimli serbestlikle dışarıya çıkacaklar.
Düzenlemenin 38 maddesinin kabul edilmesi, ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onaylaması ve Resmi Gazete'de yayımlanmasıyla tahliyelerin başlaması bekleniyor.
ADALET BAKANI TUNÇ'TAN PAYLAŞIM
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, TBMM Genel Kurulunda kabul edilen, kamuoyunda "11. Yargı Paketi" olarak bilinen Türk Ceza Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin hayırlı olmasını diledi.
Tunç, NSosyal hesabından yaptığı açıklamada, "TBMM Genel Kurulunda kabul edilen ve kamuoyunda 11'inci Yargı Paketi olarak bilinen 'Türk Ceza Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin hayırlı olmasını diliyorum." ifadelerini kullandı.
Adalet Bakanı Tunç, şunları kaydetti:
"Türkiye Yüzyılı Yargı Reformu Strateji Belgemizde yer alan hedefler doğrultusunda hazırlanan yargı paketiyle, toplumsal huzurun desteklenmesi, suçla daha etkin mücadele edilmesi, temel hak ve özgürlüklerin daha etkin korunması, hukuki güvenliğin güçlendirilmesi, adalet hizmetlerimizin etkinliğinin artırılması, infaz adaletinin sağlanması alanlarında önemli düzenlemeler hayata geçirilmiştir. Kanun teklifinin yasalaşma sürecinde emeği ve katkısı bulunan tüm milletvekillerimize teşekkür ediyorum. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde hukukun üstünlüğünü esas alan, gecikmeyen ve öngörülebilir bir adalet sistemi vizyonuyla çalışmalarımızı sürdüreceğiz. TürkiyeYüzyılı'nı Adaletin Yüzyılı yapmak için adımlarımızı kararlılıkla atmaya devam edeceğiz."
-
Bozoklar 3 dakika önce Şikayet EtYahu anladık, mahkûmu besleyemiyorsunuz. Tamam; o zaman deki; uyuşturucu, terör, cinayet, cinsel suçlar hariç, tahliye tarihine kadar ki mahkumiyet süresi için günlükBeğen
-
çavuşbaşı 7 dakika önce Şikayet EtDevlet affediyor vergi borçlarına kolaylık sağlasın esnaf malları haçizliBeğen
-
Kayserili 11 dakika önce Şikayet EtDeprem suçlarında o projelere imza atanlari niye tutuklamıyoruz, o binaların yapıldığı zamanların Çevre şehircilik Bakanlarını da tutukl‘ın belediyelerde imza atanlari da tutuklayın o projelerin kontrolleri olan belediye personellerini de tutuklın, o zemin etütlerine onay veren mühendisler de tutuklayın, o zeminlere o zemin etüt programlarını çizen profesörleri tutuklayın o zamanBeğen
-
Misafir 13 dakika önce Şikayet Etceza niye veriliyor.indirim ne demek oluyorBeğen Toplam 1 beğeni
-
AY YILDIZ 19 dakika önce Şikayet EtVatandaşın affetmediğini hangi hakla affediyordunuz. vatandaş olarak ceza vermeye bırakıyorsunuz. Her taraf suç makinasıBeğen Toplam 2 beğeni