CHP'li sözcüden skandal 'Kamer Genç' savunması! Ahmet Hakan yerden yere vurdu

CHP Parti Sözcüsü Zeynel Emre, Kamer Genç’e ait mezar başındaki rakı görüntülerin güncel olmadığını açıkladı. Skandal açıklamaya tepki gazeteci Ahmet Hakan yerden yere vurdu.

CHP'li sözcüden skandal 'Kamer Genç' savunması! Ahmet Hakan yerden yere vurdu
CHP'li sözcüden skandal 'Kamer Genç' savunması! Ahmet Hakan yerden yere vurdu
GİRİŞ 27.12.2025 18:34 GÜNCELLEME 27.12.2025 19:30

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Zeynel Emre, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in Kamer Genç'in mezarı başındaki skandal rakı görüntülerinin eski olduğunu açıkladı. Açıklamaya tepki gazeteci Ahmet Hakan'dan geldi. 

Ahmet Hakan, kısa bir süre önce CHP sözcüsü olan Zeynel Emre'nin ilk ciddi sınavında duvara tosladığını belirterek, "Sınavı geçebildi mi? Maalesef hayır." dedi.

Hakan, "'Mezarlıkta rakı' olayının doğurduğu tartışmayı bitirmez, bitiremez. Zeynel Emre’nin bu açıklamaları kurtarmıyor, kurtarmaz. En başta söyledim, yine söyleyeceğim: Mezarlıkta rakı olayından sıyrılmak için Zeynel Emre’nin şöyle bir açıklama yapması gerekir: Bir cahillik ettik. Bir çiğlik yaptık. Matrak olur diye düşündük. Dine, örfe, inanca, geleneğe, mezarlık adabına hiç de uygun davranmadık. Hem Kamer Genç ailesinden hem de halkımızdan özür diliyoruz." açıklamasında bulundu.

AÇIKLAMA CHP'Yİ KURTARIR MI?

 Ahmet Hakan, son olarak "Mezarlıkta rakı olayını kurtarırsa ancak böyle bir açıklama kurtarır. Başka bir açıklama mümkün değil kurtarmaz." değerlendirmesinde bulundu.

CHP SÖZCÜSÜNDEN SKANDAL SAVUNMA!

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK), Genel Başkan Özgür Özel başkanlığında parti genel merkezinde toplanmış. Toplantı sürerken, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Zeynel Emre açıklamalarda bulunmuştu.

‘HER YIL KENDİSİNİ ANMAYA GİDER’

Kamer Genç’in mezarı başındaki görüntülerin siyaset gündeminde çok konuşulduğunu ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da bu konuda eleştirisi olduğunun hatırlatılması üzerine Emre, “Şimdi bir defa bu görüntünün güncel olmadığının altını çizelim. Bu görüntü 2020 yılına ait bir görüntü. Özel bir görüntü. Orada bir resmi cenaze töreni vesaire de yok. Genel başkanımız o zaman genel başkan değil grup başkan vekili. Geçmişte rahmetli Kamer Genç’le de yakın çalışmış. Abilik, kardeşlik yapmış, dostluk yapmış. Bu bilinen bir durum, bilinen bir isim. Ve her yıl da kendisi anmaya gider. Dolayısıyla anma töreni ya da işte sonrasındaki durumu tertipleyen falan da değil. Yıllar önceki bir görüntü üzerinden bugünün gerçeğini, bugünün düzenini, bugün yaşananlarını merkeze alıp tartışmayı çok sağlıklı bulmuyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

AK Partili Hatipoğlu'ndan Özgür Özel'e sert tepki: Mezar başında rakı içmek rezalettirAK Partili Hatipoğlu'ndan Özgür Özel'e sert tepki: Mezar başında rakı içmek rezalettir

Ömer Faruk Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Faruk Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 67
  • SANCAK 7 dakika önce Şikayet Et
    Bunların amacı geçmişimize kültürümüze değerlerimize karşı unutturup İslam Dünyası ve İslamiyetle bağları koparmak Ateizm ile Dini değerlerimizi zayıflatnak
    Cevapla
  • Misafir 9 dakika önce Şikayet Et
    mezar başında Hıristiyanlar içki icer
    Cevapla
  • vatandaş 10 dakika önce Şikayet Et
    Bir umutla heveslenmiştik ama değişen hiç bir şey yok. Siz hangi ülkede yaşıyorsunuz. Bu milletin değerlerini hafife almaktan vazgeçmezseniz millet sizden vazgeçer.
    Cevapla
  • Yıldırım 11 dakika önce Şikayet Et
    Seccadeyi ayakkabı ile basarlar. İnanç olarak malesef hiç bilgileri yok. Rabbim bunları nasıl biliyorsa öyle yapsın. Başka ne diyebilirim ki.
    Cevapla
  • AY YILDIZ 14 dakika önce Şikayet Et
    Hristiyan gibi yaşayan, haç takmayan kiliseye gitmeyen hristiyan bayramlarını, kültürünü adetlerini, ahlakını aşılayan Milli ve dini değerlere düşman çağdaşlık adı altında yapan İskam düşmanı kuklalar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Suriye'den, terörist elebaşı Mazlum Abdi hakkında açıklama: İddialar yalanlandı!
Esenyurt'ta otobüs şarampole yuvarlandı: Ölü ve yaralılar var!