Af gelecek mi? Bakan Tunç'tan son dakika açıklaması

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "Yeni bir infaz düzenlemesi veya genel bir af durumu söz konusu değil." diye açıklama yaptı.

GİRİŞ 07.01.2026 12:16 GÜNCELLEME 07.01.2026 17:12
HABERİN ÖZETİ
ÖZETİ DİNLE
  • Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, geçtiğimiz günlerde yürürlüğe giren 11. Yargı Paketinin ardından ortaya atılan genel af ile ilgili "Yeni bir infaz ya da af düzenlemesi söz konusu değil." dedi.
  • Bakan Tunç, 11. Yargı Paketi'nde Kovid düzenlemesinden 38 bin 57 kişinin yararlandığını ve açık cezaevindeki hükümlülerin izne çıkabildiğini açıkladı.
  • Bakan Tunç ayrıca, Gezi Parkı davası tutuklusu Tayfun Kahraman'ın hastaneye kaldırıldığını ve tedavi sürecinin ardından Adli Tıp Kurumu'na rapor gönderileceğini ifade etti.

Geçtiğimiz günlerde yürürlüğe giren 11. Yargı Paketinin ardından genel af ile ilgili iddialar konuşulmaya başlanmıştı.

AK Parti'nin grup toplantısı öncesi gazetecilerin sorularını yanıtlayan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, iddialara noktayı koydu.

Bakan Tunç, "Yeni bir infaz ya da af düzenlemesi söz konusu değil. 12. Yargı paketinin infazla ilgili değil, yargı uygulamalarının daha etkin hale getirilmesine ilişkin olması planlanıyor." ifadelerini kullandı.

Tunç, 11. Yargı Paketi'ndeki kamuoyunda Kovid düzenlemesi olarak bilinen infaz indiriminden 38 bin 57 kişinin yararlandığını dile getirip "Kovid düzenlemesinden yararlananlar açık cezaevinde bulunanlar. Açık cezaevindeki hükümlüler 3 ayda bir izne çıkabilir. Açık cezaevinden tahliye oldu suç işledi ibaresi doğru değil." dedi.

TAYFUN KAHRAMAN'IN HASTANEYE KALDIRILMASI

Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) hak ihlali kararı verdiği Gezi Parkı davası tutuklusu Tayfun Kahraman, MS atakları nedeniyle geçen günlerde hastaneye yatırılmıştı.

Konuya ilişkin de açıklamalarda bulunan Tunç, Kahraman'ın tedavi altında olduğunu dile getirdi.

Tedavi süreci sonrasında Kahraman hakkında hazırlanacak raporun Adli Tıp Kurumu'na gönderileceğini belirten Tunç, "Adli Tıp burada infaz ertelemesiyle ilgili bir durum söz konusuysa öyle karar verecek. Bugüne kadar Kahraman'ın ceza tehiri anlamında Adli Tıp'a bir başvurusu olmadı. Adli Tıp, gönderilecek o rapora göre karar verecek." diye konuştu.

Bakan Tunç'tan '11. Yargı Paketi' açıklaması! Örgütlü suçlarla mücadeleyi güçlendirdikBakan Tunç'tan '11. Yargı Paketi' açıklaması! Örgütlü suçlarla mücadeleyi güçlendirdik

KAYNAK: İHA
Şule Altınel Haber7.com - İnternet Editörü
Haber 7 - Şule Altınel

Editör Hakkında

Sakarya’da doğdu. Marmara Üniversitesi’nde lisans eğitimini tamamlamasının ardından gazetecilik kariyerine başladı. 2016 yılından beri çeşitli medya kuruluşlarında çalıştı. 2025 Haziran ayından itibaren Haber7’de ‘gündem editörü’ olarak kariyerini sürdürmekte.
YORUMLAR 10
  • Yorumcunun biri 16 saat önce Şikayet Et
    biz cezalar artırılsın derken affın lafı bile olmamalı
    Cevapla
  • Seliman 23 saat önce Şikayet Et
    Genel affa gerek kalmadi ki peyder pey çıkıyor zaten içeri zorla girmek isteyen suçlulari psndemi eşitsizlik vs diyerekten cikartildi
    Cevapla
  • Vatan 23 saat önce Şikayet Et
    affa karşıyım devlet affediyorsa devlete karşı işlenen suçları affetsin gerisine karışamaz
    Cevapla
  • Ddd 1 gün önce Şikayet Et
    İslama göre kul hakkına Allah teala bile karışmıyor. Siz ne hakla af, ceza indirimi getiriyorsunuz?,
    Cevapla
  • Yigido 1 gün önce Şikayet Et
    Affa karşıyım
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fenerbahçe yeni transferi açıkladı: Yıldız futbolcu İstanbul'da
Trump’ın Yeni Sömürge Cephesi: Grönland