Hava bir anda değişecek! Meteoroloji uzmanı tarih verdi: Kar yurdu terk ediyor
Yurt genelinde etkisini sürdüren soğuk ve yağışlı hava, çarşamba günü ülkeyi terk edecek, sıcaklıklar kademeli olarak artacak. İstanbul'da da sıcaklıklar 12 dereceye kadar çıkacak. İşte son hava durumu tahminleri...
Son günlerde yurt genelinde etkisini artıran kar yağışı, fırtına ve soğuk hava, birçok kentte yaşamı zorlaştırdı. Sert hava koşullarının ardından gözler Meteoroloji’nin yeni tahminlerine çevrilirken, yapılan son değerlendirmeler önümüzdeki günlerde hava koşullarında kademeli bir değişime işaret ediyor.
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü Hava Tahmin Uzmanı Cengiz Çelik, hafta boyunca etkili olacak hava durumuna ilişkin bilgi verdi.
KAR ÜLKEYİ TERK EDİYOR
Çelik, yapılan son değerlendirmelere göre, yurt genelinde etkili olan soğuk ve yağışlı havanın çarşamba günü ülkeyi terk edeceğini belirtti.

Çarşambadan itibaren yurdun kuzey bölgelerinde aralıklarla yağış görüleceğini aktaran Çelik, batı ve iç bölgelerde sıcaklıkların yavaş yavaş yükselerek mevsim normallerine çıkacağını söyledi.
Şu anda Karadeniz'in iç kesimlerinde ve Doğu Anadolu'da kar kalınlıklarının yüksek olduğunu bildiren Çelik, kar yağışının yarın özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda etkili olacağını, daha sonra da yurdu terk edeceğini anlattı.

Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun doğusunda eğimi yüksek bölgelerde çığ riskinin sürdüğünü belirten Çelik, vatandaşları dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyardı.
Çelik, "Kayak merkezlerinde 2 metreye yaklaşan kar kalınlıkları var şu anda. Özellikle Karadeniz'in iç kesimleri ve Doğu Anadolu'daki kayak merkezlerinde daha yüksek kar kalınlıkları mevcut. İl merkezlerinde bakıldığında özellikle Bitlis'te kar kalınlığı 1,5 metreye yakın şu anda. Salı ve çarşamba günü de Bitlis ve Doğu Anadolu'nun doğusunda yoğun kar yağışları göreceğiz." diye konuştu.
İSTANBUL'DA SICAKLIK 12 DERECEYE KADAR ÇIKACAK
İstanbul'da kar yağışının etkisini kaybetmeye başladığını, yarın sabah saatlerinde şehrin kuzey kesimlerinde yağış beklendiğini aktaran Çelik, İstanbul'da çarşamba günü yağmurlu, cuma günü parçalı bulutlu bir hava öngörüldüğünü söyledi.
Ankara'da yarın hafif kar yağışı beklendiğini dile getiren Çelik, "Çarşamba ve perşembe günü Ankara'da yağış beklenmiyor ancak hava parçalı, çok bulutlu olacak." dedi.
İzmir'de de gelecek 3-4 gün boyunca yağış beklenmediğini belirten Çelik, şunları kaydetti:
- "3 büyükşehirde sıcaklıklar çarşambadan itibaren kademeli olarak artacak. İstanbul'da en yüksek sıcaklık yarın 4 dereceyken, çarşamba günü 10, perşembe günü 12 derece olacak.
- Ankara'da en yüksek sıcaklık yarın ve çarşamba günü 1 dereceyken, perşembe günü 5 dereceye kadar yükseliyor.
- İzmir'de ise sıcaklıklar yarın 9, çarşamba 14, perşembe günü 17 derece olacak."
Meteoroloji uyarmıştı: İstanbul’un birçok ilçesinde kar yağışı başladı! İşte ilk kareler
-
Dinçer 1 ay önce Şikayet EtAğlancak halimize gülüyoruz,Allah azimüşşan bizlere merhamet etsin sonumuz hiç iyi değilBeğen Toplam 3 beğeni
-
ZAZAKABARTAYÇERKEZ 1 ay önce Şikayet EtHey gidi yıllar nerede o eski kışlar.Yakışıklı Jandarma çvş. olarak Bingöl ilimiz Genç ilçesinde askerliğimi yaptım müthiş bir kış soğuk yaşadık askeri binanın kalorifer boruları dondu lojmanlara yönelen borularda aynı keza eksi 38derece altına düşmüştü ısı terhisimde Mayıs 15iydi kar ve sulu kar yağıyordu Bingöl Dağları Hasarekte tipide minübüs ittik yolcular olarak zorla çalıştı araç.Beğen Toplam 3 beğeni
-
Halk1 1 ay önce Şikayet EtSorun şurada,tekrar gibi oluyor da önemli bir detay..uydu fotoğraflarının hareketli görüntüleri izlendiginde ,son on yillarda bulutların çok hızlı hareket ettiği görülmekte.bu da geçtiği alanlarda uzun etki birakmamasina yol açıyor.bu iklimden mi oldu yoksa işin içinde başka birşey mi var.arastirilmali.cok hızlı geçiyor hava akımları artikBeğen
-
Misafir 1 ay önce Şikayet EtHani ne oldu uç tu kaçtı ama yağması. Deyin Allah en iyisini bilir. Sorun bitsin.Beğen Toplam 4 beğeni
-
Halk1 1 ay önce Şikayet EtMGM kızılötesi hareketli görüntü yazın izleyin.gorunirde kuzeyden gelen kuvvetli bir bulut yok.iyi kar yağması falan hikaye İstanbul icinBeğen Toplam 1 beğeni