Son Dakika: Türkiye ve ABD'den kritik görüşme! Heyetler Ankara'da
Son dakika haberi... Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler, ABD'nin Ankara Büyükelçisi ve Suriye Özel Temsilcisi Tom Barrack’ı kabul etti.
- Türkiye ile ABD arasında başta Suriye olmak üzere bölgesel konular üzerinde kritik bir görüşme gerçekleştirildi.
- Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler, ABD'nin Ankara Büyükelçisi Tom Barrack’ı kabul etti.
- Kabulde, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Selçuk Bayraktaroğlu da yer aldı.
SON DAKİKA HABERİ: Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler, ABD'nin Ankara Büyükelçisi ve Suriye Özel Temsilcisi Tom Barrack’ı kabul etti. Kabulde, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Selçuk Bayraktaroğlu da yer aldı.

MASADA SURİYE VAR
Kritik görüşmede Suriye'de 10 Mart mutabakatına uymayan terör örgütü SDG'nin entegrasyonu ve ikili ilişkilerin masaya yatırıldığı değerlendiriliyor.
GÜLER'LE GÖRÜŞME ÖNCESİ SDG PAYLAŞIMI
Barrak, Güler'le görüşme öncesi sosyal medya hesabından SDG paylaşımı yaptı.
ABD'nin Suriye'deki tüm taraflarla temasta olduğunu belirten ABD'li Büyükelçi, "Gerilimi düşürmek, tırmanmayı önlemek ve Suriye hükümeti ile SDF arasında entegrasyon görüşmelerine geri dönmek için gece gündüz çalışmaktadır." diyerek aylardır entegrasyona ayak direyen terör örgütünün sabotaj girişimlerini görmezden geldi.

MSB'DEN DESTEĞE HAZIRIZ MESAJI
Milli Savunma Bakanlığınca (MSB), Halep'te terör örgütü SDG'ye yönelik düzenlenen operasyona ilişkin, "Bu operasyon tamamıyla Suriye Ordusu tarafından gerçekleştirilmektedir. Suriye'nin güvenliği bizim güvenliğimizdir. Türkiye, Suriye'de yaşanan gelişmeleri yakından takip etmektedir." açıklaması yapıldı.
"TÜRKİYE, SURİYE'DE YAŞANAN GELİŞMELERİ YAKINDA TAKİP ETMEKTEDİR"
MSB'de 15 Ocak'ta düzenlenen haftalık basın bilgilendirme toplantısının ardından Bakanlık tarafından basın mensuplarının soruları cevaplanmıştı. Suriye'nin Halep kentinde terör örgütü SDG'nin kontrolünde bulunan mahallelere yönelik operasyonlara ilişkin sorular üzerine Bakanlıkça şu açıklama yapılmıştı:
"Terör örgütünün, sivil halkı ve güvenlik güçlerini hedef alarak 4 kişinin ölmesi ve 18 kişinin yaralanması üzerine Suriye hükümeti kamu düzeni ve vatandaşlarının can güvenliğini sağlamak maksadıyla Halep'te terörle mücadele operasyonu başlatmıştır. Bu operasyon tamamıyla Suriye Ordusu tarafından gerçekleştirilmektedir. Suriye'nin güvenliği bizim güvenliğimizdir. Türkiye, Suriye'de yaşanan gelişmeleri yakından takip etmektedir. Ülkemiz, 'tek devlet, tek ordu' ilkesi doğrultusunda Suriye'nin birliği ve toprak bütünlüğü temelinde, terör örgütleriyle mücadelesini desteklemektedir. Bu kapsamda Suriye'nin yardım talep etmesi halinde Türkiye gerekli desteği sağlayacaktır."
-
Yağız 43 dakika önce Şikayet EtHayırdır neyin buluşması buBeğen
-
Sadi 48 dakika önce Şikayet EtOyalama taktikleri...sizde onlari oyanayin ve dum duz edin teroristleriBeğen Toplam 2 beğeni
-
Misafir 1 saat önce Şikayet EtOyuna Gelmeyelim ,Bu Hainlerden Kurtulmak Gerek.Beğen Toplam 9 beğeni
-
Yıldız 1 saat önce Şikayet EtTürkiye ABD Suriye'nin başı benim gibi nasıl bir oturma şekli halk olarak bizi çok üzen sıkıntı veren bir durumBeğen Toplam 8 beğeni
-
Misafir 1 saat önce Şikayet EtSana tamamen katılıyorum.Basta TÜRK heyeti olacaktırBeğen Toplam 3 beğeni
-
Kul Ahmet 1 saat önce Şikayet EtOturma düzeni resmine göre kim kimi kabul etti ... Bizim savunma bakanımız ve genel kurmay başkanımiz ve beraberindeki komutan yanda , ABD heyeti yanda ABD bin Suriye temsilcisi denen adam ortada tek bu göruntu hoş değil..Beğen Toplam 9 beğeni