Öğretmene silahla saldıran veli: Herkesin çocuğu kendine kıymetli

Adana'da oğlunun başka okula nakledilmesinden sorumlu tuttuğu ilkokul öğretmeni Aziz Gülen’i darbedip, tabancayla ateş açan Mehmet P. polis tarafından sokakta yürürken yakalandı. Mehmet P, "Herkesin çocuğu kendine kıymetli” dedi.

GİRİŞ 16.01.2026 14:38 GÜNCELLEME 16.01.2026 16:01

Adana'da gerçekleşen olay, 12 Ocak’ta saat 13.30 sıralarında Seyhan ilçesi Bahçelievler Mahallesi’nde meydana geldi.

Cezaevinden yaklaşık 1 ay önce tahliye olan Mehmet P., oğlu R.T.’nin (7) Yeşilevler Şehit Duran Keskin İlkokulu’ndan gönderilmesinden sorumlu tuttuğu eski öğretmeni Aziz Gülen’in yanına gitti. Sokakta bekleyen Mehmet P., ders çıkışında yolun karşısına geçen Gülen’i darbetti. Şüphelinin attığı yumrukla yere düşen Gülen’e, araya giren başka bir öğretmen yardım etmeye çalıştı.

Bu kez tabancasını çıkaran Mehmet P., yerdeki Gülen’e doğru ateş edip, kaçtı. Gülen’e mermi isabet etmezken, o anlar bir iş yerinin güvenlik kamerasına yansıdı. Ambulansla hastaneye kaldırılan Gülen, tedavisinin ardından taburcu edilip, görevine geri döndü.

SOKAKTA YÜRÜRKEN YAKALANDI

Seyhan İlçe Emniyet Müdürlüğü Suç Önleme ve Soruşturma Büro Amirliği ekipleri, ‘Kasten yaralama’, ‘Uyuşturucu kullanma’, ‘Mala zarar verme’ ve ‘Ruhsatsız silah bulundurma’ gibi suçlardan 20 kaydı bulunduğu belirlenen Mehmet P.’nin yakalanması için çalışma başlattı. Güzergahtaki güvenlik kamerası görüntülerini inceleyen polis, şüphelinin Pınar Mahallesi’ne gittiğini tespit etti. Bölgede araştırma yapan ekipler, şüpheliyi sokakta yürürken yakaladı.

Emniyete götürülen Mehmet P. ifadesinde, olayı oğlunun başka okula nakledilmesi nedeniyle gerçekleştirdiğini söyledi. İşlemlerinin ardından sağlık kontrolü için emniyetten çıkarılan Mehmet P., gazetecilere, "Herkesin çocuğu kendine kıymetli. Allah'ın adaleti var" dedi. Mehmet P., işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

KAYNAK: DHA
Ömer Faruk Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Faruk Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 4
  • YAZIK 17 dakika önce Şikayet Et
    Sürerekli af çıkararak bir yere varılmayacağına son aftan sonra dışarı çıkanların yaptığı olayları okuyarak her gün öğreniyoruz yaşıyoruz
    Cevapla
  • Misafir 19 dakika önce Şikayet Et
    doğru söz herkesin çocuğu kendisini bağlar.ama çocuğuna diyeceksin neden başka okula gönderildiğini.eger çocuğunda bir problem varsa öğretmenin bir sucu yok.oglunu alıp öğretmenden özür dileteceksin.ki oğlunun iyi yetişmesine yardımcı olacaksın.
    Cevapla
  • misafir 1 saat önce Şikayet Et
    Yarın çocuğu da aynısını kendisine yspar akılsız gilirdizler işleti çocuk şımartmak bomboş yetiştirmek veli gelip yazılıdan bu çocuk neden zayıf aldı derste konuşamayan hiçbirşeyden anlamayan azgınları savunuyorlar böyle velilere ciddi ceza gelmeli öğretmeni renciide eden psikolojisini bozan ahlaksızlara hapisten çıkankar başladı bu azgınları içerde besleyeceğinize bedava madende çslıştırın
    Cevapla
  • Yaşlı Kurt 2 saat önce Şikayet Et
    Dünyanın sadece kendileri için olduğunu zanneden zavallılardan biri. Senin çocuk da senin gibi demekki.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
PFDK bahis oynayan teknik direktörlerin cezasını açıkladı
ABD basınından çarpıcı iddia: Netanyahu'dan Trump'a ezber bozan 'İran' talebi