İstanbul'da kar yağışı nedeniyle 378 ihbar geldi! İşte en fazla ihbar gelen 5 ilçe

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), kar yağışı nedeniyle Komuta Merkezleri ve Çözüm Merkezi'ne 378 ihbar yapıldığını, büyük bölümünün yol küreme ve tuzlama talebiyle ilgili olduğunu bildirdi.

GİRİŞ 19.01.2026 11:25 GÜNCELLEME 19.01.2026 12:01

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün uyarı sonrası İstanbul'da sabaha saatlerinden itibaren kar yağışı etkisini artırdı. İBB'den yapılan açıklamada, kentte gece saatlerinde etkisini azaltan kar yağışının, sabah 05.00 itibarıyla il genelinde yeniden kuvvetlendiği belirtildi.

Özellikle Avrupa Yakası'nda Esenler, Bağcılar, Bayrampaşa, Gaziosmanpaşa ve Eyüpsultan'da kar sağanağının etkili olduğu, yağışın Anadolu Yakası çevresinde de sabah saatlerinde etkisini gösterdiği kaydedildi.

Açıklamada, "Hava sıcaklıkları eksi 2 ile 2 derece arasında seyrederken yağışların gün boyunca aralıklarla devam etmesi, akşam saatlerinden itibaren ise yağmur şeklinde sürmesi bekleniyor." bilgisi paylaşıldı.

Kar yağışının sabah saatlerinde etkisini artırmasıyla şehir genelinde trafik yoğunluğunun yüzde 81 seviyesine ulaştığına, özellikle Avrupa Yakası'ndaki bazı ana akslarda yoğunluk yaşandığına işaret edildi.

Açıklamada, Metro İstanbul ve Şehir Hatları seferlerinde genel olarak aksama yaşanmadığı, bazı tramvay hatlarında, özellikle T1 Bağcılar-Güneştepe mevkisindeki hattın üzerinde kalan araçlar nedeniyle gecikmelerin olduğu, yüksek kesimlerde ise İETT otobüs seferlerinde hava koşullarına bağlı gecikmelerin ve iptallerin görüldüğü bildirildi.

378 İHBAR YAPILDI

İBB ekiplerinin olumsuz hava koşullarına karşı hazırlıklarına değinilen açıklamada, kar yağışı nedeniyle İBB Komuta Merkezleri ve Çözüm Merkezi'ne 378 ihbarın ulaştığı, büyük bölümünün yol küreme ve tuzlama talebiyle ilgili olduğu belirtildi.

Açıklamada, ihbarların en fazla Beykoz, Sultangazi, Eyüpsultan, Gaziosmanpaşa ve Bağcılar ilçelerinden geldiği kaydedildi.

AKOM'UN AÇIKLAMASI

İBB Afet Koordinasyon Merkezinden (AKOM) yapılan açıklamada, güne şehir merkezinde 1 derece, kırsal bölgelerde ise sıfırın altında 3 derecelere gerileyen dondurucu soğuk ve kar yağışıyla başlandığı ifade edildi.

Açıklamada, "Öğle saatlerine kadar il genelinde yerel kuvvetli kar sağanakları beklenirken akşam saatlerinde yağışların karla karışık yağmur şeklinde olacağı tahmin ediliyor." duyurusu yapıldı.

İstanbul'da motokuryelerin trafiğe çıkış yasağı ne zaman kaldırılacak?İstanbul'da motokuryelerin trafiğe çıkış yasağı ne zaman kaldırılacak?

Valilikler peş peşe açıkladı! Motokurye, motosiklet, skuter kullanımı yasaklandıValilikler peş peşe açıkladı! Motokurye, motosiklet, skuter kullanımı yasaklandı

KAYNAK: AA
Şule Altınel Haber7.com - İnternet Editörü
Haber 7 - Şule Altınel

Editör Hakkında

Sakarya’da doğdu. Marmara Üniversitesi’nde lisans eğitimini tamamlamasının ardından gazetecilik kariyerine başladı. 2016 yılından beri çeşitli medya kuruluşlarında çalıştı. 2025 Haziran ayından itibaren Haber7’de ‘gündem editörü’ olarak kariyerini sürdürmekte.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Akrebin kendi kendini zehirlemesi gibi
Son dakika: Fahrettin Gökberk Akbulut tutuklandı!