Uludağ'da mahsur kalan 51 kişi kurtarıldı
Kış turizminin merkezi Uludağ'daki Birinci Oteller Bölgesinde faaliyet gösteren Fahri Otel telesiyejinde meydana gelen teknik arıza nedeniyle mahsur kalan 51 kişi kurtarıldı.
Edinilen bilgiye göre telesiyejin vites kutusunda yaşanan arıza sonucu kabinlerde bulunan vatandaşlar tahliye edilemedi.

Olayın ardından Jandarma Arama Kurtarma (JAK), AFAD ve itfaiye ekipleri bölgeye sevk edilerek tahliye ve kurtarma çalışmalarına başladı.

Yetkililerden alınan bilgiye göre olayda herhangi bir can kaybı yaşanmadı.

MAHSUR KALAN 51 KİŞİ KURTARILDI
Bursa Valiliğinden yapılan açıklamada, "İlimiz Osmangazi ilçesi Uludağ 1. Oteller Bölgesi’nde bulunan bir telesiyejde teknik bir arıza meydana gelmiştir. Arızadan etkilenen 51 vatandaşımız, Jandarma, AFAD, İtfaiye ve sağlık ekiplerimizin koordineli çalışmaları sonucunda normale dönmüştür." denildi.

BAKAN YERLİKA’DAN AÇIKLAMA
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Uludağ’da mahsur kalan 51 kişinin kurtarılıp güvenli bölgeye alındığını bildirdi.

Sanal medya hesabından açıklama yapan Bakan Yerlikaya, şu ifadeleri paylaştı;
- “Bugün saat 11.08 sıralarında, Bursa ilimiz Osmangazi ilçesi Uludağ 1. Oteller bölgesinde telesiyej arızası olduğu ve 51 kişinin mahsur kaldığı ihbarı alınmış;
- Olay bölgesine ivedilikle AFAD, Jandarma, Sağlık Ekipleri, Belediye ve sivil toplum kuruluşlarından 96 personel, 26 ekipman ve araç sevk edilmiştir.
- Bölgede yürütülen kurtarma çalışmalarına destek olmak üzere, Sakarya İl AFAD Müdürlüğünden telesiyej/teleferik kurtarma konusunda uzman 2 ekip görevlendirilmiştir.
- Olayda mahsur kalan 51 kişi, profesyonel ekiplerimiz tarafından yapılan hassas kurtarma çalışmaları sonucunda güvenli bölgeye alınmıştır.
- Vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunar; büyük bir gayret ve özveri ile kurtarma operasyonunu gerçekleştiren ekiplerimizi tebrik ediyoruz.”
Bugün saat 11.08 sıralarında, Bursa ilimiz Osmangazi ilçesi Uludağ 1. Oteller bölgesinde telesiyej arızası olduğu ve 51 kişinin mahsur kaldığı ihbarı alınmış;
— Ali Yerlikaya (@AliYerlikaya) January 31, 2026
Olay bölgesine ivedilikle AFAD, Jandarma, Sağlık Ekipleri, Belediye ve sivil toplum kuruluşlarından 96 personel, 26… pic.twitter.com/uhBRzBf8J2
-
Mehmet AVCI 41 dakika önce Şikayet EtBirileri zevki sefa sürecek diye, birileri cevrü cefa çekiyorBeğen Toplam 1 beğeni
-
MİLLET 1 saat önce Şikayet EtEllemeyin biraz kalsınlar. Acımayın haBeğen
-
xxxx 1 saat önce Şikayet Etiyi olmuş ben gidemiyorum onlar sefasını sürüyor ceremesini devlet öekiyor vatandaş çekiyorBeğen Toplam 2 beğeni
-
Türk Mücahidler 1 saat önce Şikayet Etpaletli eldiven havada kalmiş, ekşi 10 derecede ne fayda verecek??!Beğen Toplam 1 beğeni
-
Arda 1 saat önce Şikayet EtAllah akıl fikir versin çocuğunuzu ailenizi halen buralara güvenerek getiriyor musunuz.daha geçen sene otel yangınını biliyor herkes ama buna rağmen millet halen çılgınlar gibi sorgulamadan canını birilerine emanet ediyor ne deyim kendi eden kendi bulur.oyleki denetim bile yoktur düzgün. nasıl güvenip gidiyorsunuz hayretBeğen Toplam 3 beğeni