Türkiye-Somali ilişkilerini hedef aldılar! Sahte Somali belgesi uyarısı

DMM, sosyal medyada Milli Savunma Bakanlığı adına düzenlenen ve Somali'ye ilişkin olduğu iddia edilen belgenin tamamen gerçek dışı olduğunu bildirdi.

Türkiye-Somali ilişkilerini hedef aldılar! Sahte Somali belgesi uyarısı
Türkiye-Somali ilişkilerini hedef aldılar! Sahte Somali belgesi uyarısı
GİRİŞ 06.02.2026 19:21 GÜNCELLEME 06.02.2026 19:21

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM), sosyal medyada Milli Savunma Bakanlığı (MSB) adına düzenlenen ve Somali'ye ilişkin olduğu iddia edilen belgenin gerçeği yansıtmadığını açıkladı.

Sosyal medya mecralarında dolaşıma sokulan belgeye ilişkin yazılı bir açıklama yapan DMM, söz konusu iddiaları yalanladı. Belgenin bakanlığın resmi prosedürlerine uymadığını belirten DMM, "Milli Savunma Bakanlığı kurumsal yazışma formatı, dil ve usulleriyle örtüşmemektedir." bilgisini paylaştı.

BAKAN GÜLER ADINA ATILAN İMZA SAHTE

Belgenin bakanlığın herhangi bir resmi açıklamasında veya paylaşımında yer almadığına dikkati çeken Merkez, sahteciliğin boyutuna işaret ederek, "Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler adına atıf yapılan imza ve benzeri hususlar da sahte nitelik taşımaktadır." ifadelerini kullandı.

KAMUOYUNU YANILTMAYI AMAÇLIYOR

Vatandaşların bu tür manipülatif içeriklere karşı dikkatli olması gerektiğinin altını çizen DMM, konuya "Türkiye-Somali ilişkilerini hedef alan ve kamuoyunu yanıltmayı amaçlayan bu tür içerik ve paylaşımlara itibar edilmemesi önemle rica olunur." sözleriyle açıklık getirdi.

KAYNAK: AA
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldum. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarında kurduğum internet haber sitesiyle başladım. Kurduğum sitede 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdım. 2022 yılından bu yana Haber7 bünyesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere çok sayıda haber, grafik ve video hazırladım. Kariyerime Haber7'de gündem editörü olarak devam etmekteyim.
YORUMLAR 2
  • Misafir 1 saat önce Şikayet Et
    bunları bulun ve unutamayacak ları bir ceza verin bu ne
    Cevapla
  • ahmet 2 saat önce Şikayet Et
    kim yaptıysa israil ajanıdır.gereğini yapın olur mis gibi.bu fırsatları değerlendirin
    Cevapla
DİĞER HABERLER
CHP'li belediyede rüşvet skandalı: Genç büfeciyi de haraca bağlamışlar
Beşiktaş'ta stoper bilmecesi son buldu! Emmanuel Agbadou, imzaya geldi