Bakan Göktaş'tan ailelere sosyal medya uyarısı

Bakanı Göktaş, çocukların sosyal medyada her 8 saniyede bir ekran kaydırdığını belirterek, bu durumun onları mutsuzluğa sürüklediği uyarısında bulundu. Bakan Göktaş, yoğun uyaranlara karşı ailelere 'dur diyelim' çağrısı yaptı.

Bakan Göktaş'tan ailelere sosyal medya uyarısı
Bakan Göktaş'tan ailelere sosyal medya uyarısı
GİRİŞ 08.02.2026 22:57 GÜNCELLEME 08.02.2026 23:18

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, NSosyal hesabından, çocukların sosyal medya kullanımına ilişkin video mesaj yayımladı. Videoda, çocukların sosyal medyada maruz kaldığı uyaranlara dikkati çekmek için saklambaç oyunundan bahseden Göktaş, paylaşımında şunları kaydetti:

"HER 8 SANİYEDE BİR EKRAN KAYDIRIYORLAR"

"Çocuklarımızın her 8 saniyede bir ekranlarını kaydırdıklarını biliyor muydunuz? Sosyal medya ve oyunlarla tanıştıkları 'haz' ve 'hız' duygusu farkında olmadan onları daha sabırsız, çabuk sıkılan ve mutsuz bireylere dönüştürebiliyor. Artık her şeyin hemen olmasını istiyorlar. Oysa gerçek hayatta her 8 saniyede bir mutlu olamayız, her istediğimizi anında gerçekleştiremeyiz."

"GELİN HEP BİRLİKTE DUR DİYELİM"

"Çocuklarımızın geleceği için, küçük yaşlarda bu denli yoğun uyaranlara maruz kalmamaları için gelin hep birlikte dur diyelim."

KAYNAK: AA
Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 1
  • Misafir 2 saat önce Şikayet Et
    o halde devlet olarak el atılmalı uygunsuz ahlak bozucu nevarsa engel konulmalı yoksa çocuklarımız da merhamet duygusu ahlak edep kalmayacak bir an evvel devletimiz en kısa zamanda el atmasını bekliyoruz
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Teröristlerin alçak yazılımı bir gecede çözüldü! Bayraktar geliştirdi, hepsi havaya uçtu
Bursa'da dereye düşen adam kalp masajıyla hayata döndürüldü