Meclis lokantasında stajyer kız öğrencilere istismar davasında tahliyelere itiraz

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, TBMM lokantasında stajyer kız öğrencilere istismar iddiasına ilişkin 5 sanığın yargılandığı davada, tutuklu 4 sanığın tahliyesine itiraz etti.

Meclis lokantasında stajyer kız öğrencilere istismar davasında tahliyelere itiraz
Meclis lokantasında stajyer kız öğrencilere istismar davasında tahliyelere itiraz
GİRİŞ 09.02.2026 14:04 GÜNCELLEME 09.02.2026 16:58

Meclis lokantasında stajyer kız öğrencilere istismara ilişkin davaya bakan Ankara 57. Asliye Ceza Mahkemesi, bugün görülen duruşmada, tutuklu yargılanan 4 sanığın adli kontrol şartıyla tahliye edilmesine karar verdi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, sanıkların tahliyesine itiraz etti.

İDDİANAMEDEN

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca, Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şubesine müracaat eden, olay tarihinde 18 yaşından küçük dört mağdurun TBMM'de stajyer olarak bulundukları dönemlerde Meclis lokantasında çalışan Halil İlker Güner, Durmuş Uğurlu, İbrahim Beşlioğlu, Ramazan Çetin ve Recep Seven tarafından taciz edildikleri iddiası üzerine soruşturma başlatılmıştı.

İddianamede, mağdurlara yönelik kamu görevi ve hizmet ilişkisinin sağladığı kolaylıktan faydalanmak, eğitici öğretici yükümlülüğü olan kişilerden olması nedeniyle bahse konu zincirleme şekilde çocuğa karşı nitelikli cinsel taciz suçunun işlendiği belirtilmişti.

Sanıklar hakkında "sarkıntılık yapmak suretiyle çocuğun cinsel istismarı" ve "çocuğa karşı cinsel taciz" suçlarından 16 yıl 6 aya kadar hapis istemiyle hazırlanan iddianame, Ankara 57. Asliye Ceza Mahkemesince kabul edilmişti.

KAYNAK: DHA
Ayşe Çolpan Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Çolpan Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 1
  • Arda 5 saat önce Şikayet Et
    Neden tahliyeeee
    Cevapla
DİĞER HABERLER
AK Parti Sözcüsü Çelik'ten Özgür Özel'e sert tepki: Utanç verici bir durum!
Arsen Nişanyan: ‘Erdoğan bizi satanist 'p...'lerin elinden kurtarmış’