Mossad ajanları tutuklandı
MİT ve Emniyet'in ortak operasyonuyla yakalanan Mehmet Budak Derya ve Veysel Kerimoğlu, devletin gizli bilgilerini siyasal veya askeri casusluk amacıyla temin etme suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Bir süredir takip altında olan ve Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı ve İstanbul İl Emniyet Müdürlüğünün ortak operasyonu sonucu yakalanan Derya ve Kerimoğlu'nun sevk edildikleri İstanbul Adliyesi'nde sulh ceza hakimliğindeki işlemleri tamamlandı.
Hakimlik, şüphelilerin, "devletin gizli kalması gereken bilgilerini siyasal veya askeri casusluk amacıyla temin etme" suçundan tutuklanmalarına karar verdi.

DEVLETİN GİZLİ BİLGİLERİNİ CASUSLUK AMACIYLA TEMİN ETME
MİT tarafından bir süredir takip altında olan şirket sahibi Mehmet Budak Derya, yanında çalışan Veysel Kerimoğlu'nun İsrail istihbarat servisi Mossad'a bilgi aktarımı yaptığı belirlenmişti.
TİCARİ KILIFLA FİLİSTİNLİLER HEDEF ALINDI
Derya'nın, Kerimoğlu vesilesiyle Orta Doğu ülkelerine yönelik ticari faaliyetlerini artırdığı, İsrail'in Orta Doğu ülkelerine yönelik politikalarına muhalif Filistinliler ile sosyal ve ticari ilişkilerini geliştirerek topladıkları bilgileri İsrail servisine aktardığı tespit edilmişti.
AVRUPA'DA KOD İSİMLİ AJANLARLA GİZLİ TEMAS
İsrail istihbaratı ile 2013'te başlayan ilişkisini bugüne kadar sürdüren Derya'nın bu süreçte "Luis, Jesus/Jose, Dr.Roberto/Ricardo, Dan/Dennis, Mark, Elly/Emmy ve Michael" kod adlı birçok istihbaratçı ile çeşitli Avrupa ülkelerinde üçüncü ülke görüşmeleri gerçekleştirdiği anlaşılmıştı.
MİT'ten MOSSAD'a İstanbul'da ağır darbe: Mehmet ve Veysel yakalandı
KRİPTOLU HABERLEŞME VE PARAVAN ŞİRKET HAZIRLIĞI
İsrail servisi ile kriptolu bir haberleşme sistemiyle iletişim kuran Derya'nın, Mossad mensuplarının talimatları doğrultusunda Türkiye ve diğer ülkelerden SIM kartları, internet modem ve router cihazları satın alarak, bunların şifre, seri numarası, üretim ve MAC adresleri gibi bilgilerinin yer aldığı etiketlerin fotoğraflarını muhataplarına ilettiği belirlenmişti.
Derya'nın Mossad görevlileri ile ocak ayında yaptığı son görüşmede paravan firma için gereken banka hesabının oluşturulması, internet sitesinin tasarlanması ve sosyal medya hesaplarının açılması gibi işlemler ile ortaklık yapılacak firmalara dair araştırmaların ele alındığı tespit edilmişti. Çalışmaların tamamlanmasının ardından Derya ve Kerimoğlu, MİT, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı ve İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü TEM Şube Müdürlüğünce yürütülen çalışmalar kapsamında "MONİTUM Faaliyeti" sonucu İstanbul'da 6 Şubat'ta gözaltına alınmıştı.

-
okur 10 dakika önce Şikayet Etgerisi nerede. 2 kişi miymiş şirket vakıf ne haltsa. ya ötesi, tam 15 yıl olmuş.Beğen
-
Yorumcunun biri 13 dakika önce Şikayet Etİ D A M bekliyoruz artık zaruret olduBeğen
-
Yolcu 15 dakika önce Şikayet EtEeee Laik düzen bu... Hirsiza avukat bedava Katile avukat bedava .......suçlara bedavaBeğen
-
Misafir 20 dakika önce Şikayet EtKarar ,devlete ihanet devletten para kaçırmadan az olusa devleti satan he rzaman olur idam ,kimse devleti milleti satamaz.Beğen Toplam 1 beğeni
-
Ede 1 saat önce Şikayet EtHakları iki metre yağlı ırğan olanları ,ödülmü beslemek.Beğen Toplam 32 beğeni