İstanbul’un içme suyunda korkutan manzara: Kırmızı renkte ve köpüklü!

İstanbul’un içme suyu kaynaklarından Ömerli Barajı’na karışan kırmızı renkli su paniğe neden oldu. Görüntünün, baraj çevresindeki hayvan kesim noktalarından kaynaklandığı öne sürülüyor.

GİRİŞ 10.02.2026 10:25 GÜNCELLEME 10.02.2026 11:27

İstanbul'da bir haftadır etkili olan yağışların ardından barajlardaki doluluk oranı artarken, kentin önemli su kaynaklarından biri olan Ömerli Barajı'na karışan kırmızı renkli su görenleri tedirgin etti.

Baraja dökülen derenin yaklaşık 200 metre gerisinde suya karışan kırmızı renkli suyun, çevrede bulunan çiftlikler ve hayvan kesim noktalarından geldiği öne sürüldü.

Dere kırmızı aktı

Köpüklenmenin de görüldüğü suyu fark edenlerin durumu yetkililere bildirdiği, ancak tesislere yapılan uyarılara rağmen suyun akmaya devam ettiği öğrenildi.

'BARAJA AKTIĞINI GÖRDÜM'

Doğa yürüyüşü sırasında suyu gören Recep Sağlam, "Hafta sonları fırsat buldukça doğa gezisine çıkıyorum. Tesadüfen gezinti yaptığım sırada bu manzarayla karşılaştım. Ürkütücü ve korkutucu bir manzara. Ne olduğunu bilmediğim kırmızı suyun dereye karıştığını ve 200 metre ilerideki baraja aktığını gördüm.

Yetkililere durumu bildirdim. Çevredekiler uyarılmış ancak hala pis su akmaya devam ediyor. Gördüğünüz köpükler de kanlı olduğunu tahmin ettiğimiz suyun köpükleri. İstanbul'da 16 milyon insanın içtiği suyu karşılayan Ömerli Barajı'na akan bir su. Rahatsız edici bir durum.

Ömerli Barajı’na akan derenin kırmızı renkte ve köpüklü akması çevrede yaşayanları tedirgin etti

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ndeki yetkililere ilettim. Onlar da uyarıda bulunmuş ancak pis su akmaya devam ediyor. Acil bir müdahale gerekiyor" dedi.

İlginç olayın adresi Muş! Beyaz kar bir gecede kahverengiye dönüştüİlginç olayın adresi Muş! Beyaz kar bir gecede kahverengiye dönüştü

KAYNAK: DHA
Şule Altınel Haber7.com - İnternet Editörü
Haber 7 - Şule Altınel

Editör Hakkında

Sakarya’da doğdu. Marmara Üniversitesi’nde lisans eğitimini tamamlamasının ardından gazetecilik kariyerine başladı. 2016 yılından beri çeşitli medya kuruluşlarında çalıştı. 2025 Haziran ayından itibaren Haber7’de ‘gündem editörü’ olarak kariyerini sürdürmekte.
YORUMLAR 10
  • Abdul 28 dakika önce Şikayet Et
    Istanbulluya bisey olmaz
    Cevapla
  • Des 58 dakika önce Şikayet Et
    Bi de avrupa birliğine girmek istiyoruz. Böyle hemen gireriz.
    Cevapla
  • MUCİBÜRRAHMAN 1 saat önce Şikayet Et
    ekrem her şeyin HACCAK ve GÜZEL olacağını demişti adam herif yalancı çıkmadı hakikaten herifin ekremin dediği gibi HACCAK ve GÜZEL oluyor ve OLDU.Nasıl iyi mi?ekrem dediklerinin bin fazlasını yaptı şu TÜRKİYE ye!Her şey onun dediği gibi HACCAK ve GÜZEL!
    Cevapla
  • Misafir 1 saat önce Şikayet Et
    İğrenç
    Cevapla
  • Yalın gerçek 1 saat önce Şikayet Et
    İBB çalışmıyor mu niye her zaman devlet o zaman belediye ne işe yarıyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İstanbul'da adliyede hakime saldırı girişimi: Avukat gözaltında
İsrail'i karıştıran mühür! Netahyahu çılgına döndü! Türkiye-Katar iddiası gündem oldu