16 yaşındaki kız çocuğunu taciz eden CHP'li Belediye Başkanı görevden uzaklaştırıldı
İçişleri Bakanlığı, 16 yaşındaki kız çocuğuna mesaj atarak taciz eden CHP’li Giresun Görele Belediye Başkanı Hasbi Dede’nin görevinden uzaklaştırıldığını duyurdu.
İçişleri Bakanlığı, 'Çocuğa karşı cinsel taciz' suçundan tutuklanan CHP’li Giresun Görele Belediye Başkanı Hasbi Dede’nin görevinden uzaklaştırıldığını duyurdu.
İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, yerel yönetimlerde hukukun üstünlüğü ve kamu düzeninin korunması prensibi çerçevesinde yeni bir kararın alındığı bildirildi.

SORUŞTURMALARIN SELAMETİ İÇİN EL ÇEKTİRİLDİ
Açıklamada, Giresun’un Görele ilçesi CHP’li Belediye Başkanı Hasbi Dede’nin, devam eden soruşturmaların selameti açısından görevden el çektirildiği ifade edilerek şu bilgilere yer verildi:
"Anayasa’nın 127’nci maddesi ile 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 47’nci maddesinin Bakanlığımıza verdiği yetki uyarınca; hakkında adli ve idari incelemeler devam eden Görele Belediye Başkanı Hasbi Dede, geçici bir tedbir olarak görevinden uzaklaştırılmıştır."

HALKIN GÜVENİNE DAYALI HİZMET BİRİMİ
Bakanlık, kararın gerekçesi olarak belediye başkanının devam eden hukuki süreçlerini işaret etti. Açıklamanın devamında, devletin yerel hizmetlerin aksamaması ve idari işleyişin şeffaflığının korunması konusundaki kararlılığı vurgulandı. "Mahalli idarelerin halkın güvenine dayalı birer hizmet birimi olduğu unutulmamalıdır. Kamu kaynaklarının kullanımı ve idari tasarruflar üzerindeki denetim yetkimiz, hukuk devleti ilkeleri gereği tavizsiz sürdürülmektedir," denildi.
NİHAİ HÜKÜM DEĞİL İHTİYATİ TEDBİR
Açıklamada ayrıca, bu kararın nihai bir hüküm değil, yargı sürecinin sağlıklı ilerleyebilmesi adına alınmış "ihtiyati bir tedbir" olduğunun altı çizildi. Bakanlık, soruşturma evrelerinin tamamlanmasının ardından hukuki sonuçlara göre hareket edileceğini belirtti.
GİRESUN İLİ GÖRELE İLÇE BELEDİYE BAŞKANI HASBİ DEDE’NİN İÇİŞLERİ BAKANLIĞINCA GÖREVDEN UZAKLAŞTIRILMASINA DAİR BASIN AÇIKLAMASI: pic.twitter.com/WPw6ZdwrVZ
— T.C. İçişleri Bakanlığı (@TC_icisleri) February 12, 2026
CHP'li başkan cinsel tacizden tutuklandı: Yerine geçen isim belli oldu
GEÇİCİ BELEDİYE BAŞKANI HÜSEYİN ÇAKICI OLDU
Görele Kaymakamlığı tarafından, belediye meclisinde gerçekleştirilecek seçime kadar belediye meclis üyesi Hüseyin Çakıcı, geçici belediye başkanı olarak görevlendirildi.

-
reis ne derse o 1 ay önce Şikayet Etbunadam evdekiçkarısının kız çocuğunun yüzüne nasıl bakacak.Beğen Toplam 1 beğeni
-
Gültepeli Bjk 1 ay önce Şikayet EtO parti olmaz öbürü olur bunlar için fark etmeezz Oo yüzden Türkiye'de dokunulmazlıklarr kalkmalı niye var kardeşim buu zırh kimii kimlerden koruyorr niyeee Oo yüzden Türkiye'de dokunulmazlık kanunu zırhlı kalkkmalıı artık Cumhur hükümeti RTE Bahçeli başşkannlarr TBMMBeğen
-
YALNIZ KURT 1 ay önce Şikayet Etsende babasın seninde bir Ailen var keşke bu olay hiç yaşanmasaydıBeğen Toplam 1 beğeni
-
Misafir 1 ay önce Şikayet Etlaik atatürkcü kemalist batili chp li olmak böyle bir şey işteBeğen Toplam 6 beğeni
-
Omy 1 ay önce Şikayet Etbeyler lütfen kendimize gelelim ne oyle torun yasındaki çocuklara oyle normal mi bu ayıptır günahtır lütfen yaaBeğen Toplam 4 beğeni