MİT ve Emniyet'ten ortak operasyon: İstanbul'da eylem hazırlığındaki 4 DHKP-C’li yakalandı

Milli İstihbarat Teşkilatı ve Emniyet Genel Müdürlüğü’nün ortak operasyonu sonucu Türkiye’de sansasyonel eylem arayışında olan 4 DHKP-C mensubu İstanbul’da yakalandı.

GİRİŞ 26.02.2026 15:22 GÜNCELLEME 26.02.2026 16:41

Güvenlik güçlerinin terör örgütlerine yönelik operasyonları hız kesmeden sürüyor. MİT’in yürüttüğü istihbari çalışmalar sonucunda terör örgütü (DHKP-C) içerisinde faaliyet gösteren 4 şüphelinin İstanbul’da kritik noktalara yönelik silahlı ve bombalı eylem hazırlığında olduğu tespit edildi.

4 ŞÜPHELİ YAKALANDI

Elde edilen bilgiler doğrultusunda MİT ve Emniyet birimleri tarafından ortak operasyon düzenlendi. Operasyonda 4 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı.

Terör örgütü Marksist Leninist Komünist Parti (MLKP) mensuplarına yönelik 03 Şubat 2026 tarihinde 22 ilde eş zamanlı geniş çaplı bir operasyon da gerçekleştirilmişti. Bu operasyonun ardından, İstanbul’daki DHKP-C hücrelerinin de çökertilmesi, MİT ve Emniyet Genel Müdürlüğü’nün aşırı sol terör örgütlerine karşı etkili eşgüdümünün bir sonucu olarak değerlendirilmektedir.

11 ilde dev operasyon: Sosyal medyadan dolandırıcılık yapan 17 kişi tutuklandı11 ilde dev operasyon: Sosyal medyadan dolandırıcılık yapan 17 kişi tutuklandı

KAYNAK: HABER7
Şule Altınel Haber7.com - İnternet Editörü
Haber 7 - Şule Altınel

Editör Hakkında

Sakarya’da doğdu. Marmara Üniversitesi’nde lisans eğitimini tamamlamasının ardından gazetecilik kariyerine başladı. 2016 yılından beri çeşitli medya kuruluşlarında çalıştı. 2025 Haziran ayından itibaren Haber7’de ‘gündem editörü’ olarak kariyerini sürdürmekte.
YORUMLAR 45
  • Alsancak 9 dakika önce Şikayet Et
    Direk idam dhkpc lilere yaşana hakkı verilmemeli dış güçler in maşası çok tehlikelidir
    Cevapla
  • Misafir 16 dakika önce Şikayet Et
    Kominzm makyaj,kazırsan altından CHP çıkar
    Cevapla
  • Misafir 16 dakika önce Şikayet Et
    Yeni yargı paketinde bunlara umut hakkı verilecek mi ?
    Cevapla
  • Saif 20 dakika önce Şikayet Et
    Bu terör eylemininde bulunan,tenezzül eden kişilerin nefesini kesmek lazım bu dünyadan Haine merhamet,vatana millete ihanettir
    Cevapla
  • Misafir 26 dakika önce Şikayet Et
    Bu geri zekalılar hangi kafayı yaşıyor, ne içiyor acaba komünizmin kendi vatanında bile lanetlenirken hala sapık bir ideolojinin peşinde koşmaya devam eden sapıtmış ve bozuk beyinli teröristler. Bunlardan kurtulmanın en temiz yolu İDAM.
    Cevapla
  • OfliAhmet 20 dakika önce Şikayet Et
    Aynen katılıyorum sana.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ev sahibi ve kiracılar dikkat: 3 gün sonra süreç resmen başlıyor! Artık zorunlu olacak...
Vicdansız üvey babanın, 9 yaşındaki çocuğa şiddeti kamerada