Bakan Akın Gürlek'ten dikkat çeken açıklama! "İzin vermeyeceğiz"

Adalet Bakanı Akın Gürlek, "28 Şubat, bizim dik duruşumuzdur, onurlu duruşumuzdur. İnşallah bu süreçleri tekrar yaşamayacağız, yaşatmayacağız, buna izin vermeyeceğiz." dedi.

Bakan Akın Gürlek'ten dikkat çeken açıklama! "İzin vermeyeceğiz"
Bakan Akın Gürlek'ten dikkat çeken açıklama! "İzin vermeyeceğiz"
GİRİŞ 27.02.2026 23:20 GÜNCELLEME 27.02.2026 23:20

Adalet Bakanı Gürlek, Nevşehir'de bir otelde düzenlenen "28 Şubat Hafıza ve Adalet Buluşması" programında yaptığı konuşmada, Türkiye'nin zor süreçlerden geçtiğini söyledi.

'DEVLETİMİZ GERÇEKTEN ZOR GÜNLERDEN GEÇTİ'

Yaşanan sıkıntıların hafızalardaki tazeliğini koruduğuna dikkati çeken Gürlek, şöyle konuştu:

Adalet Bakanı Akın Gürlek, AK Parti Nevşehir İl Başkanlığınca bir düğün salonunda düzenlenen 'Vefa iftarı' programına katıldı.

"Devletimiz gerçekten zor süreçlerden geçti. Biz o günleri öğrenciyken hatırlıyoruz. Üniversite eylemleri vardı. Özellikle başörtüsünden dolayı üniversitelere giremeyen kardeşlerimiz vardı. Sizler de o döneme bizzat şahit oldunuz. Baskılardan dolayı kiminiz görevinizi yapamadınız, kiminiz görevinizi bırakmak zorunda kaldınız ama ilkenizden ödün vermediniz. O dönemin şartlarında o kadar baskıya ve onca dayatılan zulme rağmen dimdik durdunuz. Allah'ın izniyle de o günler aşıldı. Memleketimizin, insanlarımızın o günleri unutmaması lazım. Bizim de sürekli olarak hafızalarımızda bu görüntülerin canlanması lazım. Memleketimiz nereden ne günlere geldi."

'BU SÜREÇLERİ TEKRAR YAŞAMAYACAĞIZ, YAŞATMAYACAĞIZ'

Bakan Gürlek, Eskişehir'de Mihalgazi Belediye Başkanı Zeynep Güneş aleyhine hakaret ve küfre yönelik iddianamenin hazırlandığını anımsattı.

Türkiye'nin yeni bir dönemece girdiğini vurgulayan Gürlek, "Artık eski gömlek bize dar geliyor. Terörsüz Türkiye süreciyle birlikte artık yeni bir anayasa çalışmasına başlayalım ama zihniyet maalesef değişmiyor. Orada bizim çok değerli belediye başkanımıza karşı ağza alınmayacak küfürler, hakaretler görüldü." diye konuştu.

Türkiye'nin bugünlere hangi zorlu süreçleri aşarak geldiğinin insanlara hatırlatılması gerektiğini ifade eden Gürlek, şunları kaydetti:

Bakan Gürlek, programda konuşma yaptı.

"28 Şubat, bizim dik duruşumuzdur, onurlu duruşumuzdur. Dayatmalara, baskıya karşı 'Elif' gibi dik duruşumuzdur. Sizler bu mücadelenin onurlu, kutlu yolcularısınız. Öncelikli olarak hepinize ayrı ayrı o günler adına, devletim ve milletim adına teşekkür ediyorum. İnşallah bu süreçleri tekrar yaşamayacağız, yaşatmayacağız, buna izin vermeyeceğiz. Şu an artık başörtü sorunu kalktı. Kardeşlerimiz, ablalarımız üniversitelerde eğitim yapabiliyor. Bakın ben hakim, savcı kökenliyim. Bizim başörtüsüyle kürsüde görev yapan hakim kardeşlerimiz var. Yani insanların kılıklarına, kıyafetlerine göre bir değer yargısı gütmenin, bir ön yargı taşımanın boş şeyler olduğunu anladık. Hiçbir zaman başınız öne eğilmedi. İnşallah Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde de bu saatten sonra başınız hiçbir zaman öne eğilmeyecek çünkü millete hizmet sevdasıyla kalbi atan bir Cumhurbaşkanımız var."

'BU SAATTEN SONRA DA HİÇBİR ZAMAN GERİYE DÖNMEYECEĞİZ'

Gürlek, 28 Şubat sürecinde başörtülü olmasından dolayı asker oğlunun yemin törenine katılamayan anneler olduğunu hatırlatarak, "Başörtüsü sebebiyle hastaneye alınmayan vatandaşlarımız vardı. Bakın sağlık hizmeti, en temel bir hizmet. O günleri unutmayalım. Hafızlarımızda her zaman kalsın ama bugünkü kazanımlarımızı da unutmayalım. Allah'ın izniyle bu saatten sonra da hiçbir zaman geriye dönmeyeceğiz. O zihniyete de fırsat vermeyeceğiz." ifadelerini kullandı.

Bakan Gürlek, kentteki programları kapsamında MHP İl Başkanlığı ile Nevşehir Adliyesini de ziyaret etti.

Akın Gürlek

KAYNAK: AA
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldum. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarında kurduğum internet haber sitesiyle başladım. Kurduğum sitede 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdım. 2022 yılından bu yana Haber7 bünyesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere çok sayıda haber, grafik ve video hazırladım. Kariyerime Haber7'de gündem editörü olarak devam etmekteyim.
YORUMLAR 12
  • Mehmet 44 dakika önce Şikayet Et
    Bir adliye çalışanı olarak adliyelerde uygulanan mobing geçmişten günümüze sistematik halde uygulanmaktadır. Âmirlerimiz hakim ve savcı kökenli olduğu için çalışanlar ses çıkartamıyor. Çıkartsa dahi sonuç alamıyor. Tabiki çok iyi hakim savcılarımız var lakin kötü niyetliyse bana kimse dokunamaz mantığı ile çalışanların burnundan getiriyor. Maalesef kimsede dokunamıyor.
    Cevapla
  • Yahudi düzmecesi 47 dakika önce Şikayet Et
    Yeni anayasa yapın ve şu laiklik zırvalığını çıkarın anayasadan
    Cevapla
  • Mehmet 50 dakika önce Şikayet Et
    25 yıllık bir adliyeye çalışanı olarak ilk defâ umutlandım. Personel eksiklikleri, ağır iş yükü altında mesleğimizin itibarsızlaştırılması, sürekli uygulanan mobing, gerekli değerin verilmeyişi moral ve motivasyonuzu çok kötü etkiliyordu. İnşallah bir an önce adalet hizmetleri sınıfı kurulur. Personel eksiklikleri giderilir. Yargıda reformlara hız verilir. Bakanımıza güveniyorum.
    Cevapla
  • Misafir 51 dakika önce Şikayet Et
    Tam devlet adamı İşini kesin iyi yapar
    Cevapla
  • skymoon 1 saat önce Şikayet Et
    Müslüman bacım, kardeşim. O günleri unutma evlatlarına da hatırlat sanmaki tekrar yaşanmaz bi kere başa gelmelerine bakar. Poşete patatese bakıpta aklını çelmelerine izin verme.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kariyerini bitirmeyi düşünüyordu! Başkan Erdoğan'a dünya şampiyonluğu sözü verdi
Bakan Gürlek memleketi Nevşehir'de: Bugün beni bağrınıza bastınız