Esenler’de Ramazan buluşmaları! Anadolu Sokağı’nda Ordulular bir araya geldi

Esenler Belediyesi tarafından Ramazan ayında düzenlenen Anadolu Sokağı dernek buluşmalarında bu kez Ordulular bir araya geldi. Esenler’de yaşayan Ordulular aynı sofrada buluşarak Ramazan’ın birlik ve kardeşlik ruhunu paylaştı.

GİRİŞ 13.03.2026 14:37 GÜNCELLEME 13.03.2026 16:13

Her yıl Ramazan ayında Esenler Belediyesi’nin düzenlediği Anadolu Sokağı dernek buluşmaları, bu yıl da Ramazan’ın birlik ve kardeşlik ruhunu yaşatan etkinliklerle devam ediyor. Dörtyol Meydanı’nda kurulan yoğun katılımlı Ramazan çadırında, bu kez Ordulular gecesinde Esenler’de yaşayan Ordulular bir araya geldi.

Programa; AK Parti MKYK Üyesi, Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Temel Başalan, Eski AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, Haber7.com Genel Yayın Yönetmeni Osman Ateşli, AK Parti Esenler İlçe Başkanı Emrullah Erkuş, AK Parti Esenler Gençlik Kolları Başkanı Hasan Taha Cerrahoğlu, AK Parti Esenler Kadın Kolları Başkanı Seval Güneş, Esenler Belediye Başkan Yardımcıları Abdulkadir Şengör ve Hüseyin Cerrahoğlu ile Esenler Ordulular Platformu Başkanı İrfan Doruk katıldı.

Ordulular bir araya geldiler

İSTİKLAL MARŞI’NIN KABULÜNÜN 105. YILI KUTLANDI

Programda birlik ve beraberlik mesajları verilirken, İstiklal Marşı’nın kabulünün 105. yılı Türk bayraklarıyla coşku içinde kutlandı. 

Gecede ayrıca, Süper Lig hedefiyle mücadele eden Esenler Erokspor’un forması Osman Nuri Kabaktepe ve İrfan Doruk’a hediye edildi.

HER AKŞAM FARKLI ŞEHRİN KÜLTÜRÜ YAŞATILIYOR

Ramazan ayı boyunca her akşam farklı bir derneğin düzenlediği geceler, Esenler halkının yoğun ilgisiyle gerçekleşiyor. Anadolu’nun farklı şehirlerinden gelen kültürlerin buluştuğu Anadolu Sokağı’nda; Trabzon, Diyarbakır, Mardin, Ordu, Rumeli, Trakya, Yozgat, Siirt, Rize, Tokat, Bayburt, Giresun, Amasya, Niğde, Kastamonu, Kayseri, Adıyaman, Sivas, Malatya, Çankırı, Erzurum, Samsun, Sinop ve Ardahan illerinin dernekleri yer alıyor. Ayrıca alanda Esenler’in gençlik hareketi Tayfa, Şule Yüksel Şenler Hanımlar Konağı ve Engelliler standı da bulunuyor.

KARDEŞLİĞİ PEKİŞTİRİYOR

Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, Ramazan’ın Esenler’de sadece bir ibadet ayı değil aynı zamanda gönüllerin buluştuğu bir kardeşlik mevsimi olduğunu ifade ederek şunları söyledi:

Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu

“Anadolu’nun her şehrinden gelen hemşehrilerimizin aynı sofrada, aynı muhabbet ikliminde buluşması Esenler’in en büyük zenginliğidir. Anadolu Sokağı’nda kurduğumuz bu gönül sofralarıyla Ramazan’ın bereketini, kardeşliğini ve muhabbetini birlikte yaşıyoruz. Bu güzel buluşmalara katkı sunan tüm hemşehri derneklerimize ve Esenlerli komşularımıza gönülden teşekkür ediyorum.”

Ramazan boyunca devam eden Anadolu Sokağı buluşmaları, Esenler’de farklı şehirlerin kültürlerini bir araya getirirken Ramazan’ın manevi atmosferini de güçlendirmeye devam ediyor.

KAYNAK: HABER7
Şule Altınel Haber7.com - İnternet Editörü
Haber 7 - Şule Altınel

Editör Hakkında

Sakarya’da doğdu. Marmara Üniversitesi’nde lisans eğitimini tamamlamasının ardından gazetecilik kariyerine başladı. 2016 yılından beri çeşitli medya kuruluşlarında çalıştı. 2025 Haziran ayından itibaren Haber7’de ‘gündem editörü’ olarak kariyerini sürdürmekte.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Merkez Bankası açıkladı: Piyasanın yıl sonu enflasyon ve dolar tahmini belli oldu
Tokat'ta 5,5 büyüklüğünde deprem meydana geldi! Çok sayıda ilde hissedildi