Fatih Belediyesi basın mensuplarını sahur sofrasında ağırladı

İstanbul'da görev yapan gazeteciler, Fatih ilçesinde düzenlenen geleneksel sahur programında buluştu.

Fatih Belediyesi basın mensuplarını sahur sofrasında ağırladı
Fatih Belediyesi basın mensuplarını sahur sofrasında ağırladı
GİRİŞ 15.03.2026 16:30 GÜNCELLEME 15.03.2026 16:32

Fatih Belediyesi tarafından düzenlenen sahur programında İstanbul’da görev yapan çok sayıda basın mensubu bir araya geldi. Çatladıkapı Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirilen programda gazeteciler Ramazan ayının manevi atmosferinde sahur yaptı.

Fatih Belediye Başkanı M. Ergün Turan gazetecilerle sohbet ediyor.

Fatih Belediye Başkanı M. Ergün Turan’ın ev sahipliğinde düzenlenen programa aralarında Haber7 Genel Yayın Yönetmeni Osman Ateşli'nin de bulunduğu ulusal ve yerel basın kuruluşlarında görev yapan çok sayıda gazeteci katıldı. Program öncesinde masaları tek tek dolaşan Turan, basın mensuplarıyla sohbet ederek gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. Samimi bir atmosferde gerçekleşen programda gazeteciler Ramazan ayının bereketini birlikte paylaştı.

“GAZETECİLİK HAKİKAT MÜCADELESİDİR”

Programda konuşan Başkan Turan, gazeteciliğin toplum adına önemli bir sorumluluk taşıyan mesleklerden biri olduğunu vurgulayarak basın mensuplarının kamuoyunun doğru bilgiye ulaşmasında büyük bir görev üstlendiğini söyledi.

Gazetecilerin zor şartlar altında önemli bir vazife yürüttüğünü ifade eden Turan, “Gazetecilik aynı zamanda bir hakikat mücadelesidir. Basın mensuplarımız, toplumun doğru ve güvenilir bilgiye ulaşmasında kritik bir rol üstleniyor.” dedi.

RAMAZAN’IN BİRLİK VE DAYANIŞMA RUHU

Ramazan ayının birlik, beraberlik ve paylaşma duygularını güçlendiren müstesna bir zaman dilimi olduğunu belirten Turan, özellikle İslam coğrafyasında yaşanan acıların sona ermesi temennisinde bulundu.

Turan, Ramazan’ın toplumda dayanışma ve kardeşlik duygularını güçlendirdiğini belirterek, “Bu mübarek ay, birlik ve beraberliğimizi pekiştiren en güçlü zamanlardan biridir.” ifadelerini kullandı.

Fatih Belediye Başkanı M. Ergün Turan

FETİH KUTLAMALARI ULUSLARARASI ÖLÇEKTE

Programda İstanbul’un Fethi’nin yıl dönümü kapsamında planlanan etkinliklere de değinen Turan, fetih kutlamalarının bundan sonraki süreçte uluslararası ölçekte gerçekleştirileceğini belirterek,  Fetih Haftası kapsamında sempozyumlar, konserler ve çeşitli kültürel etkinlikler düzenleneceğini söyledi.

Sahur programı, basın mensuplarıyla yapılan sohbetlerin ardından çekilen hatıra fotoğraflarıyla sona erdi.

KAYNAK: AA
Ramazan Yıldız Haber7.com - Yazı İşleri Müdürü
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 1
  • REMZİ 1 saat önce Şikayet Et
    KUMKAPI MUHSİNE HATUN KIRIK DÖKÜK KALDIRIMLAR VE SOKAKLARI NEZAMAN TEMİZLENECEK TURİST DÜŞTÜ KALDIRIMLAR VE SOKAK YOLLARI BOZUK. Başkan bir basın mensubu göndersin belki biri ilgilenir yıllar oldu fatih muhsine hatuna çivi çakılmadı .
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İran, ABD-İsrail savaşında 16. gün! Son dakika gelişmeler
Gazzeli Meryem, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşme hayalini gerçekleştirdi