Duran’dan Erdoğan’ın medya dünyasına çağrısı için kritik uyarı

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın iftar programındaki konuşmasının dönemi anlamak için kritik olduğunu belirterek, hakikat mücadelesi vurgusunun medya sorumluluğuna işaret ettiğini bildirdi.

Duran’dan Erdoğan’ın medya dünyasına çağrısı için kritik uyarı
Duran’dan Erdoğan’ın medya dünyasına çağrısı için kritik uyarı
GİRİŞ 18.03.2026 13:57 GÜNCELLEME 18.03.2026 13:59

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran, Haber7 Genel Yayın Müdürü Osman Ateşli'nin de katıldığı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın iftar programındaki konuşmasının dönemi anlamak için kritik olduğunu belirterek, "Hakikat mücadelesi" vurgusunun medya ve bilgi sorumluluğuna işaret ettiğini bildirdi.

HAKİKAT MÜCADELESİ VE MEDYA SORUMLULUĞU

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Gazeteci ve Yazarlar ile İftar Programı’nda gerçekleştirdiği hitabın, içinden geçilen dönemi kavramak açısından taşıdığı büyük öneme dikkat çekti.

Duran, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ifadelerinde yer alan “Hakikat mücadelesi” vurgusunun altını çizerek, bu kavramın sadece sahadaki somut gelişmeleri değil, aynı zamanda bilgiyi ve medyayı da içine alan kapsamlı bir sorumluluğu temsil ettiğini ifade etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

Bölgesel düzeyde yaşanan trajediler karşısında gerçeklerin herhangi bir eksiklik olmaksızın, doğru bir biçimde kamuoyuna aktarılmasının hayati bir önem taşıdığını vurgulayan Duran, şunları kaydetti:

“Sayın Cumhurbaşkanımızın medyaya yaptığı çağrı, sorumluluğun yalnızca kurumlara değil hepimize ait olduğunu hatırlatmakta ve bu çerçevede daha etkin, bilinçli ve ilkeli bir duruşun gerekliliğini ortaya koymaktadır.”

DOĞRU BİLGİNİN DEĞERİ HER GEÇEN GÜN ARTIYOR

Duran, açıklamasında ayrıca Türkiye’nin medya sektöründe katettiği aşamalara değinerek, ülkenin bugün sahip olduğu daha özgür ve çoğulcu basın ikliminin önemini belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu konudaki tespitlerinin hem geçmişi hem de geleceği kapsayan bir perspektif sunduğunu ifade etti.

Günümüz dünyasında doğru bilginin değerinin her geçen gün arttığını belirten Duran, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dezenformasyonla mücadele konusundaki kararlı duruşunun, hakikatin korunması noktasında ne kadar kıymetli olduğunu bir kez daha gösterdiğini vurguladı.

Haber7 Genel Yayın Müdürü Osman Ateşli ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

Ahmet Aydemir Haber7.com - Muhabir
Haber 7 - Ahmet Aydemir

Editör Hakkında

İstanbul Üniversitesi, “Gazetecilik” bölümünden mezun oldu. Gündem, siyaset, yaşam, magazin, spor ve SEO editörlüğü yaptı. Meslek hayatına Ocak 2024’ten beri Haber7’de devam ediyor.
YORUMLAR 1
  • AKINCI 1 saat önce Şikayet Et
    Kâfirlere boyun eğme ve bununla (Kur’ân ile) onlara karşı büyük bir cihatda bulun!” (Furkân 25/52)
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bayramda araç kiralayacaklar dikkat: Siteleri kopyalayıp dolandırıyorlar
Ali Laricani suikastının perde arkası ortaya çıktı