Özgür Özel'in Erdoğan'a yönelik skandal sözlerine AK Partili isimlerden sert tepki!
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, dün gerçekleştirdiği konuşmada, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik çirkin ifadeler kullandı. Özel'in sözlerine, AK Parti'den birçok isim sert bir şekilde tepki gösterdi.
- AK Parti yöneticileri, Özel'in sözlerini sert bir dille eleştirerek, bu ifadelerin çaresizlik ve seviyesizlik olduğunu belirtti.
- Özel'in açıklamaları, sosyal medyada ve AK Partili isimler tarafından geniş tepki topladı; bazıları ise Özel'in durumunu psikiyatrik bir mesele olarak nitelendirdi.
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin Saraçhane’de düzenlediği mitingde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik skandal ifadeler kullandı.
Erdoğan'a yönelik hakaret içerikli sözler kullanan Özgür Özel'e tepkiler ise çığ gibi geldi. Öyle ki Özel, sözlerinde; “Tarihe bir Cumhurbaşkanı olarak değil; darbeci olarak, cunta başkanı olarak geçeceksin.” ifadelerini kullanmıştı.
'Asrın Yolsuzluğu'nu perdeliyor: Özel'in 'hodri meydanlarından' sadece yalan çıktı
Özgür Özel Lüksemburg'a deniz getirdi! Akın Gürlek 'yalanı' alay konusu oldu!
- Sosyal medyadan ve AK Partili isimlerden Özel'in sözlerine tepki yağdı.

AK PARTİ GENEL BAŞKAN YARDIMCISI ACAR: "SİYASET DURUŞ GEREKTİRİR"
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Faruk Acar, Özel'e tepki göstererek; “Siyaset duruş gerektirir; ilkesizlikle ve iftirayla yol yürünmez! Yolsuzluklarınızı, arsızlıklarınızı örtmek için ömrünü vesayetle mücadele ile geçirmiş Sayın Cumhurbaşkanımıza "darbeci" iftirası atmak, haddi aşan şuur kaybınızın tezahürüdür. Milli iradeyi "cunta" sanan bu hastalıklı dilinizi reddediyoruz. Vesayetin her türlüsünü tarihe gömen liderimize yönelik bu seviyesiz ithamlarınız, ancak sizin çaresizliğinizin, çapsızlığınızın belgesi olur.” dedi.
Siyaset duruş gerektirir; ilkesizlikle ve iftirayla yol yürünmez!
— Faruk Acar (@acarfaruka) March 18, 2026
Yolsuzluklarınızı, arsızlıklarınızı örtmek için ömrünü vesayetle mücadele ile geçirmiş Sayın Cumhurbaşkanımıza "darbeci" iftirası atmak, haddi aşan şuur kaybınızın tezahürüdür.
Milli iradeyi "cunta" sanan bu… https://t.co/zIkcPk71oK
AK PARTİ GENEL SEKRETERİ İNAN: KUKLADIR
AK Parti Genel Sekreteri Eyyüp Kadir İnan ise, kukla vurgusu yaparak Özgür Özel'e tepki gösterdi. İnan sosyal medyadaki paylaşımında, "Genel Başkanımıza ve Cumhurbaşkanımıza haddini aşarak o müfteri dille saldıran zat, sadece ağababalarının elindeki ipleri kesilmesin diye çırpınan aciz bir KUKLADIR! Her gün yeni bir siyasi ahlaksızlığa imza atan bu KUKLA için nezaket kılıfı arayanlara, bizden sükunet bekleyenlere siyaset meydanını dar ederiz!” ifadelerini kullandı.
Genel Başkanımıza ve Cumhurbaşkanımıza haddini aşarak o müfteri dille saldıran zat, sadece ağababalarının elindeki ipleri kesilmesin diye çırpınan aciz bir KUKLADIR!
— Eyyüp Kadir İnan (@eyupkadirinan) March 18, 2026
Her gün yeni bir siyasi ahlaksızlığa imza atan bu KUKLA için nezaket kılıfı arayanlara, bizden sükunet… https://t.co/hLKH3kF4AA
AK PARTİ GENEL BAŞKAN YARDIMCISI BÜYÜKGÜMÜŞ: AŞAĞILIK BİR ÇIKMAZIN İÇERİSİNDEDİR
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Büyükgümüş, de Özel'in Erdoğan'a yönelik sözlerine tepki gösterdi. Büyükgümüş şu sözleri kullandı;
"Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik sarf edilen bu ifadeler, siyasetin değil açık bir çaresizliğin ve seviyesizliğin tezahürüdür.
Liderimiz, sadece bir Cumhurbaşkanı değil; Büyük ve Güçlü Türkiye mücadelesinin öncüsü, millet iradesinin en güçlü temsilcisi bir dava adamıdır.
Hakikatten kopup yalan ve iftiraya sarılanlar, tarihin hiçbir döneminde karşılık bulmamıştır.
Özgür Özel de tıpkı selefi gibi aşağılık bir çıkmazın içerisindedir. Yalan ve iftira siyaseti, eninde sonunda CHP’de örneklerini defalarca gördüğümüz gibi Özel’i de sözlerinin değersizliğiyle baş başa bırakacaktır.”
Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik sarf edilen bu ifadeler, siyasetin değil açık bir çaresizliğin ve seviyesizliğin tezahürüdür.
— Ahmet Büyükgümüş (@abuyukgumus) March 18, 2026
Liderimiz, sadece bir Cumhurbaşkanı değil; Büyük ve Güçlü Türkiye mücadelesinin öncüsü, millet iradesinin en güçlü temsilcisi bir… https://t.co/f1sT8Whpmj
AK PARTİ İSTANBUL İL BAŞKANI ÖZDEMİR'DEN SERT TEPKİ
AK Parti İstanbul İl Başkanı Abdullah Özdemir Özgür Özel'in sözlerine sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşım ile tepki gösterdi.
Başkan Özdemir, “Sayın Cumhurbaşkanımızın siyaset yılları; darbeyi alkışlayanlarla ve darbe suçunu işleyenlerle mücadele ederek geçiyor.
Bu akşamki hadsiz açıklamaları da göstermiştir ki Sayın Özel’in durumu artık siyasetin değil, psikiyatrinin konusudur. Hâlâ kargaşayı siyaset, provokasyonu cesaret zannediyor. Oysa bu millet; gürültüyle değil, sağduyuyla yol alır.
Demokrasi; sokakları tahrik ederek değil, sorumluluk alarak ve hukuk içinde kalarak güçlenir. Kamuya ait mekânları gerilimin adresi hâline getirmek ne İstanbul’a yakışır ne de aziz milletimizin vicdanında karşılık bulur.
Bu kadim şehir; tartışmayla yorulacak değil, hizmetle güçlenecek bir şehirdir.
Kesinlikle unutulmamalıdır ki bu güzel ülke; taş atanların, iftira atanların, yalan konuşanların değil; taşıdığı sorumluluğun farkında olanların, milletimizle yol yürüyenlerin omuzlarında yükselir.” ifadelerini kullandı.
Sayın Cumhurbaşkanımızın siyaset yılları; darbeyi alkışlayanlarla ve darbe suçunu işleyenlerle mücadele ederek geçiyor.
— Abdullah Özdemir (@abdullahozdemir) March 18, 2026
Bu akşamki hadsiz açıklamaları da göstermiştir ki Sayın Özel’in durumu artık siyasetin değil, psikiyatrinin konusudur. Hâlâ kargaşayı siyaset, provokasyonu…
LEYLA ŞAHİN USTA DA TEPKİ GÖSTERDİ
AK Parti Grup Başkanvekili ve Ankara Milletvekili Leyla Şahin Usta da Özel'in sözlerine kayıtsız kalamadı. Usta, sosyal medya hesabı üzerinden Özel'e tepki gösterdi.
"CHP Genel Başkanı’ndan milletvekillerine kadar uzanan söylem diline baktığımızda, milletin kendilerine emanet ettiği “dokunulmazlık” zırhının, milletin lehine değil; her gün ortaya atılan asılsız iddialar ve yalanlarla devlet kurumlarını yıpratmak için kullanıldığına şahit oluyoruz.
Oysa dokunulmazlık, millet adına söz söylemek, sorunları çözmek ve ülkeye hizmet etmek için verilmiş bir yetkidir. Bu yetkinin, iftira ve algı operasyonlarının aracı haline getirilmesi, siyasete zarar vermektedir.
Unutulmamalıdır ki; milletin verdiği her yetki gibi dokunulmazlık da mutlak değildir. Gerek görüldüğünde Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin iradesiyle kaldırılır"
CHP Genel Başkanı’ndan milletvekillerine kadar uzanan söylem diline baktığımızda, milletin kendilerine emanet ettiği “dokunulmazlık” zırhının, milletin lehine değil; her gün ortaya atılan asılsız iddialar ve yalanlarla devlet kurumlarını yıpratmak için kullanıldığına şahit…
— Dr. Leyla Şahin Usta (@leylasahinusta) March 19, 2026
-
Düzceli 4 dakika önce Şikayet EtSen özel tarihe nsaıl geçeceksin, sanırım imamoğlunun .....................Beğen
-
Netitrebet 5 dakika önce Şikayet EtReis ! Bu boşu dikkate alma.. Enerjini boşa harcama Reis ! Başka çaresi kalmadı bu günahkarların. Artık herkese iftira ve çamur atma vakti onlar için.Beğen
-
Eyup 6 dakika önce Şikayet EtOlur olur rakıyı fazla kaçırmıştır. Bizim parti tarihimiz diyecektiBeğen
-
ramazan 7 dakika önce Şikayet EtBu Özgür Özel'in dokunulmazlığını kaldırdıktan sonra çok sevdiği İmamoğlu'nun yanına gönderin, Silivri'de bol bol sohbet edip, tavla oynasınlarBeğen
-
TOKATLI 11 dakika önce Şikayet EtTarihin cuntacılarını arıyorsan CHP içime iyice bak o zaman kimleri görürsün bay özel,bu ülkenin başbakanı Adnan Menderes'i hangi cutacının idam ettirdiği de görürsün bay yalanolunun sözcüsü.Beğen