Bakanlık hazırladı: İşte şehirler arası radar uygulama sayıları!

İçişleri Bakanlığı, trafik güvenliğini artırmak ve trafik kazalarını önlemek amacıyla geçen sene başlattığı çalışma kapsamında, vatandaşlar yol güzergahları üzerindeki radarlı ve radarsız trafik uygulama sayılarını görmeye devam ediyor.

Bakanlık hazırladı: İşte şehirler arası radar uygulama sayıları!
Bakanlık hazırladı: İşte şehirler arası radar uygulama sayıları!
GİRİŞ 19.03.2026 23:10 GÜNCELLEME 19.03.2026 23:21

"https://www.icisleri.gov.tr/iller-arasi-radar-ve-kontrol-noktasi-uygulama-sayilari" internet adresinden erişilebilen bu sistemle, sürücülerin denetimlerden haberdar olarak dikkatli olmaları hedefleniyor.

RADARSIZ TRAFİK UYGULAMALARIN SAYILARI ÖĞRENİLEBİLİYOR

Geçtiğimiz sene hazırlanan sayfa, vatandaşlara nerede radar denetimi yapıldığını nokta atışlı olmasa da güzergahlarındaki uygulama sayılarını gösteriyor. Sistem üzerinden başlangıç noktası ile varış noktası seçiliyor, hem radarlı hem radarsız trafik uygulamaların sayılarını öğrenilebiliyor.

Sistem, radarlı veya radarsız uygulama yapılan yerlerin tam yeri hakkında bilgi vermiyor. Örneğin, sayfa üzerinden "İstanbul'dan Ankara'ya 35 radarlı trafik uygulaması, 32 radarsız trafik uygulaması" şeklinde bilgi veriliyor. Ayrıca sistemdeki interaktif Türkiye haritası üzerinden de başlangıç noktası ile varış noktası seçilebiliyor.

30 DAKİKADA BİR YENİLENİYOR

Sistemde paylaşılan veriler, polis ve jandarma birimlerinin gösterimi yapılan il geneli devam eden trafik uygulamalarını kapsıyor ve 30 dakikada bir yenileniyor.

Şehirler arası radar uygulama sayıları İçişleri Bakanlığının internet sitesi üzerinden görülebilecek. Bu sistemle, sürücülerin denetimden haberdar olarak dikkatli olmaları hedefleniyor.

Enes Kılıç Haber7.com - Haber Editörü
Haber 7 - Enes Kılıç
YORUMLAR 4
  • Deniz saka 7 ay önce Şikayet Et
    Hep tuzak rahat seyahat edilmiyor
    Cevapla
  • Şoför 7 ay önce Şikayet Et
    Yusuf hız sbitlemeyi ayarladıgın zaman aynı hızda gide biliyormusun 110 la giderken 80 na düşüyor yok 50 düşüyor sen trafiğe hiçmi çıkmıuorsunda böyle yorum yapıyırsun
    Cevapla
DİĞER HABERLER
ABD'li gazeteciden nükleer saldırı iddiası: Netanyahu Trump'ı her gün arıyor!
Piyasalar hareketli! Altın ve gümüş çakıldı! Petrolde sürpriz! İşte fiyatlarda son durum