Erdoğan'dan Terörsüz Türkiye açıklaması: Sonuna kadar götüreceğiz
Terörsüz Türkiye sürecinin başarıya ulaşacağını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Savaşa rağmen bu sürecin uzamaması lazım. Eğer süreç uzarsa enfekte olur. Yolumuza kararlılıkla devam edeceğiz. Bu süreci sonuna kadar götüreceğiz." dedi.
Orta Doğu'da başlayan İran, ABD-İsrail savaşının Terörsüz Türkiye sürecine etkileri değerlendirilirken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kurmaylarına, süreçle ilgili önemli uyarılarda bulunduğu öğrenildi.
"SÜREÇ UZARSA ENFEKTE OLUR"
Hiçbir çatlak sese aldırmadan sürece kararlılıkla devam edileceğini belirten Erdoğan, savaşın süreci yavaşlatmasına izin vermeyeceklerini ifade etti:
"Süreç mutlaka başarıyla sonuçlanacaktır. Savaşa rağmen bu sürecin uzamaması lazım. Eğer süreç uzarsa enfekte olur. Kararlılıkla adımlarımızı atmaya devam edeceğiz ve her şeye rağmen milletimizin de desteğiyle bu süreci sonuna kadar götüreceğiz."
"CAM TAVANLAR KIRILDI"
AK Parti kaynakları ise, süreçte en önemli kısımların aşıldığını, tabiri caizse cam tavanın kırıldığını şimdi ise sahadan gelecek raporun beklendiğini kaydetti.
Kaynaklar, süreçte silah teslimi ve mağaraların boşaltılmasına odaklanıldığını, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ve Milli Savunma Bakanlığı'nın (MSB) süreci yakından takip ettiğini belirtti.
Sahadan gelecek teyit mekanizmasının onayı ile kısa süre içerisinde hukuki düzenlemelere gidileceği aktaran kaynaklar, hukuki düzenlemelerden önce saha raporlarının Milli Güvelik Kurulu'nda (MGK) masaya yatırılmasının ve yapılacak toplantı sonrası açıklama metninde yer almasının muhtemel olduğunu söyledi.
-
kara şahin 1 ay önce Şikayet EtReis inşaallah başarırsın ama bu teröristlerin gizli hayalleri var özerklik gibi yada ayrılma gibi bekleyip göreceğiz nasıl olacağınıBeğen Toplam 2 beğeni
-
saim 1 ay önce Şikayet EtBu son dönemde dem parti millet vekilerinden bazılarının kulağını çekin . Çünkü süreci sabote etmeye çalışıyorlar.Beğen
-
mehmetcik 1 ay önce Şikayet Etyaparsa sayın Cumhurbaşkanım yapar savaşları sonlandırmak barış için reisim en olumlu çabalarını bekliyormilletimiz. Allah başımızdan eksik etmesin.Beğen Toplam 6 beğeni
-
TEGMEN 1 ay önce Şikayet EtBarış sürecini menzile ulaştıranları tarih coşkuyla alkışlayacak sekteye uğratmaya çalışanları nefretle kınayacaktır.Varolsun Türk ,kürt kardeşliği.Beğen Toplam 8 beğeni
-
Misafir 1 ay önce Şikayet EtBu yol kapanirsa İsrail var gücüyle onlara sahip çıkar. Bu da bize zarar verir. Dikkatli davranmak lazım.Beğen Toplam 1 beğeni