AK Partili Acar'dan açıklama: Gazze'de gazeteci Wishah'ın öldürülmesine tepki!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Faruk Acar, Al Jazeera muhabiri Mohammed Wishah'ın Gazze'de öldürülmesine sert tepki göstererek, İsrail'in barbarlığının son bulmasının küresel barış için zorunluluk olduğunu belirtti.

AK Partili Acar'dan açıklama: Gazze'de gazeteci Wishah'ın öldürülmesine tepki!
AK Partili Acar'dan açıklama: Gazze'de gazeteci Wishah'ın öldürülmesine tepki!
GİRİŞ 09.04.2026 00:07 GÜNCELLEME 09.04.2026 00:08

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Faruk Acar, Al Jazeera muhabiri Mohammed Wishah'ın Gazze'de İsrail saldırıları sonucu hayatını kaybetmesine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Gazetecilerin ve masum sivillerin hedef alınmasını kınayan Acar, "Al Jazeera muhabiri Mohammed Wishah'ın Gazze'de alçakça katledilmesinin derin üzüntüsünü hep birlikte yaşıyoruz." dedi.

İsrail'in bölgedeki eylemlerine ve basına yönelik tutumuna dikkat çeken Acar, şunları kaydetti: 

"Katil İsrail, kirli emellerine ulaşamadığında dünyayı ateşe vermeye kalkan oyun bozan ukala bir serseri gibi davranmakta; her türlü insani değerden sıyrılmış, gözü dönmüş bir canilikle masum sivillere ve basın mensuplarına saldırmaktadır."

SÖZÜN BİTTİĞİ YERDEYİZ

Uluslararası topluma ve küresel barışa yönelik mesajlar veren Acar, yaşanan sivil kayıpların ulaştığı boyuta işaret etti. İsrail'in saldırılarının durdurulması gerektiğinin altını çizen Acar, konuya "Artık sözün bittiği yerdeyiz; tekdir ile uslanmayan bu barbarlığın sonunun getirilmesi, küresel barış ve insanlık onuru için kaçınılmaz bir zorunluluktur." sözleriyle işaret etti.

Türkiye'nin uluslararası arenadaki adalet arayışındaki kararlılığını vurgulayan Acar, "İnanıyoruz ki 'Daha Adil Bir Dünya Mümkündür' ve Türkiye, bu evrensel adalet için sonuna kadar mücadele etmeye devam edecektir." ifadelerini kullandı.

Enes Kılıç Haber7.com - Haber Editörü
Haber 7 - Enes Kılıç

Editör Hakkında

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
180 bin TL'lik trafik cezası vatandaşa soruldu: Neredeyse herkes 'aynı' fikirde
İran rafinerilerinde patlama alarmı: Adalarda kritik saatler!