Kanuni'ye ağır hakaret! Sözde komedyen gözaltına alındı

Komedyen Tuba Ulu, gösterisinde Kanuni Sultan Süleyman'a yönelik hakaret içerikli sözleri nedeniyle gözaltına alındı. Soruşturma kapsamında Ulu'nun, aleni şekilde müstehcen ifadeler kullandığı ve tarihi değerlere hakaret ettiği aktarıldı.

GİRİŞ 09.04.2026 14:25 GÜNCELLEME 09.04.2026 15:25

Komedyen olarak tanınan Tuba Ulu hakkında, "Lady Malumat" adlı gösterisinde Osmanlı Devleti padişahlarından Kanuni Sultan Süleyman için söylediği hakaret içerikli sözleri nedeniyle İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı.

Sosyal medya platformlarında yer alan videoda aleni olarak müstehcen sözleri yayınlayan ve bu sözlerle tarihi milli manevi değerlere hakaret ettiği tespit edilen Tuba Ulu, hakkında başlatılan soruşturma çerçevesince İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı.

Ulu'nun gösterisinde, "Kanuni Sultan Süleyman bile f... buddy'siyle evlendi." ifadelerini kullandığı görüldü.

KAYNAK: İHA
Erkan Talu Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğdu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine eğitimler aldı. Haberciliğe "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı; daha sonra Haber 7'ye geçti. Kariyerine, Haber7'de "editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 11
  • kahramanmaraşlı 1 gün önce Şikayet Et
    dinleyenlerde onun gibi yargılanmalı
    Cevapla
  • Mert kartal 1 gün önce Şikayet Et
    Benin ülkemde benim değerlerime küfreden sınır dışı edilmeli.
    Cevapla
  • Bozoklu Mustafa 1 gün önce Şikayet Et
    sınır dısı
    Cevapla
  • YKAAN 1 gün önce Şikayet Et
    kanuni sultan süleyman han hazretleriile ilgili vardır bir kuyruk acısı
    Cevapla
  • Misafir 1 gün önce Şikayet Et
    Sen kimsin benim atama küfrediyorsun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Gürlek duyurdu! Türkiye, Sumud filosu için harekete geçti! İsrail'e kötü haber
İsrail Konsolosluğu önünde yere yatarak teröristi vuran kahraman polisten haber var