Hür ve Kabul Edilmiş Masonlar Derneği'ne kayyum atandı

Can Holding soruşturması kapsamında Hür ve Kabul Edilmiş Masonlar Derneği'nin Başkanı Remzi Sanver'in tutuklanmasının ardından derneğe genel kurul yapmaması nedeniyle mahkeme tarafından kayyum atandı.

Hür ve Kabul Edilmiş Masonlar Derneği'ne kayyum atandı
Hür ve Kabul Edilmiş Masonlar Derneği'ne kayyum atandı
GİRİŞ 10.04.2026 22:52 GÜNCELLEME 10.04.2026 22:52

Hür ve Kabul Edilmiş Masonlar Derneği’nde yaşanan yönetim krizi, Başkan Remzi Sanver’in 17 Ekim 2025’te tutuklanmasının ardından yeni bir aşamaya taşındı.

MASONLAR DERNEĞİ'NE KAYYUM ATANDI

Başkanın görevini fiilen sürdürememesi nedeniyle tüzükte öngörülen süre içinde genel kurulun yapılamadığı belirtildi.

Dernek üyesi Ali Rıza Aral, oluşan yönetim boşluğunun giderilmesi amacıyla Hür ve Kabul Edilmiş Masonlar Derneği için kayyum atanması talebiyle İstanbul Nöbetçi Sulh Hukuk Mahkemesi’ne başvurdu.

Mahkeme, dernekte ortaya çıkan yönetim boşluğu nedeniyle geçici süreyle kayyum atanmasına karar verdi.

TÜZÜKTEKİ SÜRE AŞILDI

Mahkemeye sunulan başvuruda dernek tüzüğünün 28. maddesine dikkat çekildi.

Söz konusu maddeye göre, büyük üstatlık makamının ölüm, istifa veya başka bir nedenle boşalması halinde üç ay içinde seçimli genel kurul yapılması gerekiyor.

Başvuruda, Sanver’in tutuklanmasının ardından 20 Ocak 2026 itibarıyla bu sürenin dolmasına rağmen yönetim kurulunun genel kurulu toplantıya çağırmadığı ifade edildi.

DAVA EKİM AYINDA GÖRÜLECEK

Mahkeme, geçici kayyum atanmasına karar verirken konuya ilişkin davanın 20 Ekim 2026 tarihinde görüleceği öğrenildi.

REMZİ SANVER KİMDİR?

Prof. Dr. Remzi Sanver, akademik çalışmalarının yanı sıra sivil toplum ve spor yönetimi alanlarında da görev aldı.

Sanver, 2021-2022 yıllarında Galatasaray SK yönetiminde genel sekreter ve yönetim kurulu sözcüsü olarak görev yaptı.

Remzi Sanver

Aynı zamanda Hür ve Kabul Edilmiş Masonlar Büyük Locası’nda büyük üstatlık görevini yürüttü.

Sanver, Can Holding soruşturması kapsamında gözaltına alınmış ve 'çıkar amaçlı suç örgütüne üye olma' ile 'suçtan elde edilen malvarlığı değerlerini aklama' suçlamalarıyla tutuklanmıştı.

Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldum. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarında kurduğum internet haber sitesiyle başladım. Kurduğum sitede 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdım. 2022 yılından bu yana Haber7 bünyesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere çok sayıda haber, grafik ve video hazırladım. Kariyerime Haber7'de gündem editörü olarak devam etmekteyim.
YORUMLAR 22
  • osmanoğlu2023 1 saat önce Şikayet Et
    bunlar önce böler sonra hükmeder
    Cevapla
  • Koray 1 saat önce Şikayet Et
    Bu ülkede bunlar hala faaliyet gösteriyorsa ben herkesten şüphelenirim
    Cevapla
  • Nurettin YÜNLÜ 1 saat önce Şikayet Et
    Ne iş yapıyor bunlar bilen varmı
    Cevapla
  • O k u r 1 saat önce Şikayet Et
    Masonluk kafirliğin asri adı...
    Cevapla
  • SELAM18 2 saat önce Şikayet Et
    Memlekete zarar veren bu tür kuruluşlar bir an önce kapatılmalıdır
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD-İran arasında ateşkes sonrası derin kaygılar: Zafer mi fırtına öncesi sessizlik mi?
Galatasaray transferde yine çok büyük oynuyor! Dünya yıldızı için harekat başlıyor