Talabani'den seçim sonrası mesaj: Utanç duyuyoruz diyerek özür diledi! Erdoğan'a teşekkür
Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) Başkanı Bafel Talabani, Irak'ta kurulacak hükümete ve bölgedeki gelişmelere ilişkin mesajında Başkan Erdoğan'a teşekkür etti.
Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) Başkanı Bafel Talabani, Irak'ta kurulacak hükümete ve bölgedeki gelişmelere ilişkin mesajında, ABD ve İsrail ile İran arasındaki savaşın sona erdirilmesi için gösterdiği çabadan dolayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ve Türkiye’ye teşekkür etti.
Talabani, Irak’ta kurulacak hükümete ve bölgesel gelişmelere ilişkin video mesaj yayımladı.
'BU EYLEMLERDEN DOLAYI UTANÇ DUYUYORUZ' ÖZÜR DİLEMEK İSTİYORUM'
Konuşmasına, bölgedeki son gelişmelerden etkilenen komşu ülkelerden özür dileyerek başlayan Talabani, "Irak topraklarından saldırıya uğrayan tüm komşu Arap ülkelerinden içtenlikle özür dilemek istiyorum. Size en derin taziyelerimizi sunuyoruz ve bu eylemlerden dolayı utanç duyuyoruz." dedi.
Irak'ta yeni cumhurbaşkanı belli oldu

Talabani, Irak’ta kurulması beklenen hükümete ilişkin, "Irak yeni bir hükümet kurma sürecindedir. Hasar görmüş, ancak yıkılmamış köprüleri onaracak yeni bir hükümet. Silahların yalnızca Irak hükümetinin elinde olmasını sağlayacak yeni bir hükümet." ifadelerini kullandı.
Yeni kurulacak hükümetin vizyonuna ilişkin konuşan Talabani, "halkın hakları için mücadele edecek, Irak'ı savaştan ve kan dökülmesinden uzak tutacak, Irak'ı barış, birlik ve refaha taşıyacak bağımsız, vatansever bir hükümet" kuracakları değerlendirmesinde bulundu.
Talabani, ABD ve İsrail ile İran arasındaki savaş nedeniyle bölgede oluşan gerilimi azaltmaya yönelik uluslararası çabaları takdir ettiğini ifade ederek, "İki büyük gücü müzakere ve ateşkese teşvik eden Pakistan hükümetine teşekkür ediyorum. Bu ateşkesin kalıcı barışa dönüşmesini diliyorum." dedi.
BAŞKAN ERDOĞAN'A ÖZEL TEŞEKKÜR
Süreci müzakere noktasına getiren ülkelere de dikkati çeken Talabani, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Ayrıca, gerilimi azaltmak ve süreci müzakere noktasına getirmek için perde arkasında çalışan tüm Avrupa ülkelerine, tüm Arap ülkelerine, Büyük Britanya'ya ve özellikle Türkiye'ye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür ediyorum."
-
bekir 1 ay önce Şikayet EtTalabani İRAN ın adamıdır - PJAK ve PKK ile işbirliği yapar - şimdi İran eziliyor - İran ın PKK ile ilişkisi belli - Ortada kaldılar - Ezilecekler - Merkezi hükümet gelip Suriyedeki gibi PKK lıları yok edecek diye korkuyorlar - Korkmakta haklılar - Irak 5 filo toplam 15 TB2 siparişi vermiş - ayrıca Roketsandan yüzlerce füze alıyorlar - PKK nın başında patlatacaklarBeğen
-
esas 1 ay önce Şikayet EtLafa bakılmaz işe bakılır. Malını satmadan önce sahtekar da tatlı dillidir. Sonrasını görmek lazım. Kaldı ki cadı kazanı bir ortamda siyasi entrikaların gırla gittiği yerlerde koltuğa oturmayı başardıysan hassas dengelerini yönetmeyi başaracak kıvraklığın veya ekibinin kıvraklığı var demektirBeğen Toplam 3 beğeni
-
Erol 1 ay önce Şikayet EtTerör örgütü Irak'ta devletlesti resmi oldu suriyedede yarı rsmi oldu olay bu kimse kimseyi kandırmasınBeğen Toplam 4 beğeni
-
Misafir 1 ay önce Şikayet Etbunlara zere kadar güvenilmez.Hep eli tetikte olmamız lazımBeğen Toplam 12 beğeni
-
Misafir 1 ay önce Şikayet EtYola gelmek gerçekleri görmek de güzel.Hainlik kimseye fayda sağlamaz.Biz komşularımızla varız.Ama bize zarar verenlere Asla Musamahamiz olmaz.Ciksrlsr menfaatler her ülkenin birbirinin hakkına saygı şart.Türkler ,Araplar,Kürtler hepimiz bu bölgede biriz.Beğen Toplam 8 beğeni