Okul saldırısı sonrası harekete geçildi: YouTube kanalına soruşturma

YouTube'da 7,5 milyonu aşkın abone sayısına sahip 'Minecraft Parodileri' isimli hesap hakkında 'Suç İşlemeye Alenen Tahrik' ve 'Suçu ve Suçluyu Övme' suçlarından resen soruşturma başlatıldı.

Okul saldırısı sonrası harekete geçildi: YouTube kanalına soruşturma
Okul saldırısı sonrası harekete geçildi: YouTube kanalına soruşturma
GİRİŞ 17.04.2026 18:29 GÜNCELLEME 17.04.2026 18:29

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, "Youtube isimli sosyal medya platformunda abone sayısı 7,5 milyonu aşan 'Minecraft Parodileri' isimli hesap hakkında resen soruşturma başlatılmıştır" açıklamasında bulundu.

Okul katliamlarının arkasındaki karanlık iz: YouTube Kids'te infaz eğitimiOkul katliamlarının arkasındaki karanlık iz: YouTube Kids'te infaz eğitimi

7,5 MİLYON TAKİPÇİLİ YOUTUBE KANALINA SORUŞTURMA

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Ülkemizde son günlerde yaşanan okullarımıza, öğrencilerimize ve öğretmenlerimize yönelik menfur silahlı saldırılar nedeniyle İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından yapılan çalışmalar kapsamında, özellikle okul çağındaki çocukları diğer öğrencilere ve öğretmenlere karşı şiddet içerikli eylemleri gerçekleştirmeye teşvik edici, şiddete yönlendirici, şiddet ve suç teşkil eden eylemleri meşru gösteren ve bu eylemleri tasvip eden görüntü ile söz ve beyanlara yer verildiği tespit edilen ve Youtube isimli sosyal medya platformunda abone sayısı 7,5 milyonu aşan 'Minecraft Parodileri' rumuzlu/isimli hesap hakkında TCK'nun 214. Maddesinde düzenlenen Suç İşlemeye Alenen Tahrik ve TCK'nun 215. Maddesinde düzenlenen Suçu ve Suçluyu Övme suçlarından re'sen soruşturma başlatılmıştır.

Başlatılan soruşturma kapsamında, Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından söz konusu hesaba erişimin engellenmesine dair karar verilmesi hususundaki talebimiz üzerine İstanbul Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğince ilgili sosyal medya hesabına erişimin engellenmesine karar verilmiştir."

Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldum. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarında kurduğum internet haber sitesiyle başladım. Kurduğum sitede 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdım. 2022 yılından bu yana Haber7 bünyesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere çok sayıda haber, grafik ve video hazırladım. Kariyerime Haber7'de gündem editörü olarak devam etmekteyim.
YORUMLAR 7
  • Misafir 5 ay önce Şikayet Et
    Kapatın şunları artık daha da geç olmadan.
    Cevapla
  • Cerrah 5 ay önce Şikayet Et
    vpn kullanımına da bir çözüm bulun, engeli aştıktan sonra ne anlamı var
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
IMF dünyanın en büyük Müslüman ekonomilerini açıkladı
Mehmetçiğe yeni vurucu güç: Düşmanın korkulu rüyası olacak