Gülistan Doku soruşturmasında son dakika gelişmesi: Eski Tunceli valisinin oğlu tutuklandı

Son dakika haberi... Eski Tunceli Valisi Tuncay Sonel'in oğlu Mustafa Türkay Sonel, "Gülistan Doku" soruşturmasında tutuklanarak cezaevine gönderildi.

GİRİŞ 18.04.2026 19:10 GÜNCELLEME 18.04.2026 20:12

SON DAKİKA HABERİ: Tunceli'de 5 Ocak 2020 yılından itibaren kayıp olan ve henüz cansız bedeni bulunmayan Gülistan Doku'nun kaybı veya ölümüne ilişkin sır perdesi aralanıyor.

Gülistan Doku

ESKİ VALİNİN OĞLU TÜRKAY SONEL DE TUTUKLANDI

Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında adliyeye sevk edilen Mustafa Türkay Sonel'in savcılıktaki sorgusu tamamlandı.

Nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edilen Mustafa Türkay Sonel, "kasten öldürme" suçundan tutuklandı. Böylece soruşturmada tutuklu sayısı 10'a çıktı.

NE OLMUŞTU?

Gülistan Doku'nun kaybolmasına ilişkin, aralarında dönemin Tunceli Valisi Tuncay Sonel ve dönemin Tunceli Devlet Hastanesi Başhekimi Çağdaş Özdemir'in de aralarında bulunduğu 15 şüphelinin gözaltına alındığı soruşturma kapsamında, Doku'nun SIM kartındaki verileri sildiği iddia edilen eski polis Gökhan Ertok, eski Tunceli İl Özel İdaresi çalışanı Erdoğan Elaldı, Celal Altaş, Nurşen Arıkan, Ferhat Hanedan Güven, Doku'nun erkek arkadaşı Zeinal Abakarov ile annesi Cemile Yücer ve eski polis olan üvey babası Engin Yücer ile Tuncay Sonel'in o dönem koruma polisliğini yapan Şükrü Eroğlu tutuklanmış, Munzur Üniversitesinin güvenlik kameralarından sorumlu Savaş G. ve Süleyman Ö. ile Uğurcan A. ise haklarında yurt dışına çıkış yasağı kararı verilerek adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

İçişleri Bakanlığınca açığa alınan ve Elazığ'da gözaltına alınan eski Tunceli Valisi Sonel, Erzurum'a getirilmişti. Eski başhekim Özdemir'in jandarmadaki işlemleri sürüyor.

Mustafa Türkay Sonel'in yakın arkadaşı olduğu belirtilen ve ABD'de bulunan şüpheli Umut A. hakkında ise yakalama kararı çıkarılmıştı.

KAYNAK: HABER7
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldum. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarında kurduğum internet haber sitesiyle başladım. Kurduğum sitede 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdım. 2022 yılından bu yana Haber7 bünyesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere çok sayıda haber, grafik ve video hazırladım. Kariyerime Haber7'de gündem editörü olarak devam etmekteyim.
YORUMLAR 59
  • Misafir 8 dakika önce Şikayet Et
    vatandaş valiye güvenemezse kime güvenecek muhtar kaymakam vali bunlar sıradan kişiler değil
    Cevapla
  • Altan Galip 9 dakika önce Şikayet Et
    Akın Gürlek Azîz Türk milletinin sesine kulak veren Adalet Bakanı olarak kalplerde yerini şimdiden aldı; Akın Gürlek para babalarının, siyaset büyüklerinin gözünün yaşına bakmadan yolsuzluk, hırsızlık, uyuşturucu, fuhuş.... suçlarından dolayı kodese yolladı. Vatansever CHP tabanıda dahil Akın Gürlek e desteklerini ve şükranlarını her yerde sunuyor, aklın ve vicdanın yolu bir.
    Cevapla
  • Adalet 10 dakika önce Şikayet Et
    Bahtiyar sadece cenazeyi taşıdı diye 17 yıl ceza aldı burda tamamen öldürmye iştirakten ceza vermeli eski valiye takipçisi olacağız
    Cevapla
  • Ahsen 12 dakika önce Şikayet Et
    Ortada fuhuş var, tecavüz var, çocuk aldırma var, katliam var, örtbas etme var, koruma var, sonunda yakalanma var. Ahlak yok, mesafeli arkadaşlik yok, iman yok, utanma yok, Allah'tan korkma yok.
    Cevapla
  • MUAMMER ÖZEN 18 dakika önce Şikayet Et
    En ağır şekilde cezalandırılsınlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Antalya'da yoğun diplomasi trafiği! Bakan Fidan Rus mevkidaşıyla birlikte
Avrupa alarmda: Sadece 20 günlük yakıt kaldı, seferler iptal ediliyor