AYM'nin siyasi parti mali denetim kararları Resmi Gazete'de

Anayasa Mahkemesinin (AYM) 11 siyasi partinin mali denetimlerine ilişkin kararları, Resmi Gazete'de yayımlandı.

AYM'nin siyasi parti mali denetim kararları Resmi Gazete'de
AYM'nin siyasi parti mali denetim kararları Resmi Gazete'de
GİRİŞ 20.04.2026 03:46 GÜNCELLEME 20.04.2026 03:46

Buna göre, Emek Partisi, Demokrat Parti, Devrim Hareketi Partisi, Doğru Yol Partisi, Güç Birliği Partisi, Cihan Partisi, Al Sancak Partisi, Komünist Parti, Kürdistan Komünist Partisi, Yerli ve Milli Parti ve Tuğra Partisinin 2023 yılına ait mali denetimleri gerçekleştirildi.

Yüksek Mahkeme, söz konusu partilerin anılan dönemlere ait kesin hesaplarının eldeki bilgi ve belgelere göre doğru, denk ve 2820 sayılı Siyasi Partiler Kanunu'na uygun olduğuna karar verdi.

KAYNAK: AA
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldum. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarında kurduğum internet haber sitesiyle başladım. Kurduğum sitede 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdım. 2022 yılından bu yana Haber7 bünyesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere çok sayıda haber, grafik ve video hazırladım. Kariyerime Haber7'de gündem editörü olarak devam etmekteyim.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
'Başı açık' personel arayan firma geri adım attı: 'Müşteri böyle istiyor'
'Ateşkes'e rağmen: BM tam 3 yıl sonra 'Gazze' gerçeğini paylaştı