Saldırı sonrası gündeme gelmişti! Okul yöneticilerinin görevden alınma nedeni belli oldu
Kahramanmaraş katili Aras Mersinli’nin çantasını her gün arayan okul yönetiminin faciadan 1 ay önce baskıyla görevden alındığı öne sürülmüştü. Gerçek çok başka çıktı. Görevden almaların nedeni ortaya çıktı.
Kahramanmaraş’ta infial oluşturan okul saldırısının ardından, okul yönetiminin saldırıdan aylar önce değişmiş olması siyasetin gündemine oturdu. İYİ Parti’nin "Liyakatli kadrolar neden tasfiye edildi?" sorularıyla gündeme getirdiği olayın perde arkasında, öğrenci notlarında usulsüzlük yapıldığı iddiasıyla yürütülen bir soruşturma olduğu ortaya çıktı.
ÖĞRENCİ NOTLARINDA USULSÜZLÜK
Edinilen bilgilere göre, okul yönetimine yönelik görevden alma süreci bir soruşturma kapsamında yürütüldü. İddialara göre, okul müdürü ve iki müdür yardımcısı hakkında, öğrenci notlarında usulsüzlük yapıldığı yönünde şikâyetler alındı. Özellikle yöneticilerin, aynı okulda okuyan kendi çocuklarının yazılı sınav notlarını usulsüz şekilde yükselttikleri öne sürüldü. Öğretmenlerin şikâyeti üzerine başlatılan incelemede müfettişler tarafından bir ön rapor hazırlandı.

YÖNETİCİLİK GÖREVLERİNE SON VERİLMİŞ
Hazırlanan rapor doğrultusunda, okul müdürü ve iki müdür yardımcısının yöneticilik görevlerine son verildi. Bu isimlerin öğretmen olarak farklı okullara atamaları yapıldı. Ayrıca, söz konusu iddialar hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunulduğu ve adli soruşturmanın devam ettiği öğrenildi.
NORM FAZLASI KADRO
Okulda görev yapan iki öğretmenin başka okullara atanmasının ise “norm fazlası” uygulaması kapsamında olduğu belirtildi. Yetkililer, bu işlemin Türkiye genelinde uygulanan rutin bir prosedür olduğunu vurguladı. Öte yandan, Kahramanmaraş İl Millî Eğitim Müdürü Erhan Baydur’un da görevinden ayrıldığı bildirildi. Eğitim camiasında, önümüzdeki süreçte benzer görevden almaların devam edebileceği konuşuluyor.
-
Serhat 1 saat önce Şikayet Etİyi parti mi karar veriyor liyakatli olup olmadığına. Önce kendi başkanlarını bu yaptığı iş için liyakatli mi ona baksınlarBeğen
-
Aslan 52 1 saat önce Şikayet Etbu torpillik ilişkiler nezaman son bulacak memleket'te.. üçkaĝıtcılıkta ön saflarda yer alıyoruz..Beğen
-
ozan 1 saat önce Şikayet Ettuz da kokmuş durumda!Beğen