Adalet Bakanlığı 'faili meçhul' suçlar için harekete geçti: 7 daire başkanlığı kuruldu

Son dakika: Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğü bünyesinde 7 yeni daire başkanlığı oluşturuldu. “Faili Meçhul Suçları Araştırma Daire Başkanlığı” faili meçhul soruşturmalarında birimler arası koordinasyonu sağlayacak.

GİRİŞ 23.04.2026 17:43 GÜNCELLEME 23.04.2026 20:54
HABERİN ÖZETİ
ÖZETİ DİNLE
  • Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğü bünyesinde 7 yeni daire başkanlığı kuruldu.
  • Yeni daire başkanlıkları arasında, faili meçhul suçları araştırmak üzere kurulmuş olan Faili Meçhul Suçları Araştırma Daire Başkanlığı da bulunmaktadır.

SON DAKİKAAdalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğü altında 7 ayrı daire başkanlığı kuruldu.

Yeni birimler arasında, Faili Meçhul Suçları Araştırma Daire Başkanlığı'nın da olduğu belirtildi.

Bakan Çiftçi açıkladı: Gülistan Doku cinayetinde yeni gelişme, okullar için yeni tedbirlerBakan Çiftçi açıkladı: Gülistan Doku cinayetinde yeni gelişme, okullar için yeni tedbirler

Gülistan Doku cinayetini böyle örtbas etmişler! Eski Vali Sonel'in ifadesi ortaya çıktıGülistan Doku cinayetini böyle örtbas etmişler! Eski Vali Sonel'in ifadesi ortaya çıktı

FAİLİ MEÇHULLARA YÖNELİK ÖZEL BİRİM

  • Adalet Bakanı Akın Gürlek, Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğü altında 7 ayrı Daire Başkanlığı kurulduğunu açıkladı.

Adalet Bakanlığı bünyesinde yeni kurulan Faili Meçhul Suçları Araştırma Daire Başkanlığı, faili meçhul soruşturmalarında soruşturma birimleri arasında koordinasyonu sağlayacak.

Adalet Bakanı Akın Gürlek konuya ilişkin sosyal medyadan açıklamalarda bulundu. Yeni kurulan birimlere yönelik bilgi veren Gürlek, "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde “Türkiye Yüzyılı’nı Adaletin Yüzyılı kılma” vizyonumuz doğrultusunda, ceza adalet sistemimizin etkinliğini artırmaya devam ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Gürlek, TBMM’de düzenlenen 23 Nisan Resepsiyonu’nda Adalet Bakanlığı bünyesinde yeni kurulan daire başkanlıkları ile ilgili soruya, "Yeni bir daire başkanlığı kurduk. Faili meçhul bazı dosyaları arkadaşlarımız inceleyecekler, bakacaklar. Eksiklik varsa ilgili savcı ve başsavcı arkadaşlara bildirecekler" cevabını verdi.

Bakan Gürlek'in açıklamaları şu şekilde;

"Gülistan Doku soruşturması" gibi toplum vicdanında derin iz bırakan faili meçhul olayların aydınlatılması için bu alanda kurumsal kapasitemizi ayrıca güçlendiriyoruz.

Terörden örgütlü suçlara, dijital suçlardan dezenformasyonla mücadeleye, afet süreçlerinden faili meçhul dosyaların aydınlatılmasına kadar geniş bir alanda ihtisaslaşmayı güçlendiriyoruz.

Bu kapsamda Bakanlığımız bünyesinde bugün itibariyle 7 yeni daire başkanlığı kurduk:

Adli Emanet Daire Başkanlığı

Doğal Afet ve Kazalar Daire Başkanlığı

Faili Meçhul Suçları Araştırma Daire Başkanlığı

Kamu Düzeni, Dijital Ortam Güvenliği ve Dezenformasyonla Mücadele Daire Başkanlığı

Örgütlü, Narkotik ve Ekonomik Suçlar Daire Başkanlığı

Terör Suçları Daire Başkanlığı

Terörizmin Finansmanı ve Aklama Suçları Daire Başkanlığı

Hedefimiz; daha hızlı, daha etkin ve daha güven veren bir adalet sistemi inşa etmektir. Adaletin Yüzyılı için kararlılıkla çalışmaya devam edeceğiz."

Gürlek, "Yeni bir daire başkanlığı kurduk. Faili meçhul bazı dosyaları arkadaşlarımız inceleyecekler, bakacaklar. Eksiklik varsa ilgili savcı ve başsavcı arkadaşlara bildirecekler." dedi.

RESEPSİYONDA BİLGİ VERDİ

Adalet Bakanı Gürlek, TBMM’de düzenlenen 23 Nisan Resepsiyonu’nda Adalet Bakanlığı bünyesinde yeni kurulan daire başkanlıkları ile ilgili soruya, "Yeni bir daire başkanlığı kurduk. Faili meçhul bazı dosyaları arkadaşlarımız inceleyecekler, bakacaklar. Eksiklik varsa ilgili savcı ve başsavcı arkadaşlara bildirecekler" cevabını verdi. 

KAYNAK: DHA
Kadriye Ebrar Etirli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Kadriye Ebrar Etirli

Editör Hakkında

2000 yılında İstanbul'da doğdu. Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik' bölümünde henüz okurken HaberAnkara ve AnkaraMasası'nda çalıştı. 2022 yılındaki mezuniyetinin ardından Beyaz TV'de 'Haber Editörü' pozisyonunda görev aldı. 2024 yılının Şubat ayından itibaren Haber7'deki Gündem Editörü kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 25
  • Altan Galip 1 gün önce Şikayet Et
    Akın Gürlek Azîz Türk milletinin sesine kulak veren Adalet Bakanı olarak kalplerde yerini şimdiden aldı; Akın Gürlek para babalarının, siyaset büyüklerinin gözünün yaşına bakmadan yolsuzluk, hırsızlık, uyuşturucu, fuhuş.... suçlarından dolayı kodese yolladı. Vatansever CHP tabanıda Akın Gürlek e desteklerini ve şükranlarını her yerde sunuyor, aklın ve vicdanın yolu bir.
    Cevapla
  • misafir 1 gün önce Şikayet Et
    Adalet bakanı devletin alacaklarını mahkeme kararıyla iptal eden hakimlerede el atsın. Özellikle fetöcü mahkumların yiyip içip hakimlerin kararıyla ödemedikleri paralar
    Cevapla
  • Misafir 1 gün önce Şikayet Et
    Hızır Ali Bayram Ali hocalar
    Cevapla
  • Atakan 1 gün önce Şikayet Et
    Yakalansınlar ama yıllarca boş yere beslemek ne kadar akıllıca idamı getirip asın ülkenin milletin nimetlerini mahkumlar tüketiyor bu dz israftır israfta haramdır
    Cevapla
  • Deli Dumrul 1 gün önce Şikayet Et
    Ceza zamanaşımı süresi ne olacak?
    Cevapla
  • Hoca hukuk 1 gün önce Şikayet Et
    Cinayeylerde ceza zaman aşımı yok.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Memişoğlu duyurdu: 12 şehir hastanesi daha geliyor
ABD–İran hattında kritik temas: Tahran’dan yeni teklif sinyali