New York Belediye Başkanı Mamdani Türkiye'yi hedef aldı! Hadsiz paylaşım!

New York Belediye Başkanı Zohran Kwame Mamdani, 1915 olayları üzerinden Türkiye ve Osmanlı hedef alarak skandal ifadeler kullandı.

GİRİŞ 25.04.2026 06:11 GÜNCELLEME 25.04.2026 12:17

New York Belediye Başkanı Zohran Kwame Mamdani, 1915 olaylarına ilişkin sosyal medya platformu üzerinden yaptığı açıklamada, sözde Ermeni soykırımına desteğini ilan ederek küstah açıklamalarda bulundu.

TÜRKİYE'Yİ HEDEF ALDI

Sözde 'Ermeni Soykırımı'nın 111. yıldönümünü' andığını ifade eden Mamdani, Türkiye'yi hedef aldı.

Mamdani, ''Osmanlı İmparatorluğu tarafından günümüz Türkiye, Suriye ve Ermenistan topraklarında katledilen 1,5 milyon Ermeni'yi anarken, tarihin tekerrür etmesine izin vermeyi reddetmeliyiz.'' diyerek büyük skandala imza attı.

YALANINI SÜRDÜRDÜ! SKANDAL DAĞLIK KARABAĞ ÇIKIŞI 

Açıklamasının devamında Türkiye'ye yönelik yalanını sürdüren Mamdani, Dağlık Karabağ'ın Ermeni işgalinden kurtarılması adına 2020'de başlatılan operasyonlar üzerinden Azerbaycan ve Türkiye'yi hedef aldı.

Azerbaycan ve Türkiye'nin Dağlık Karabağ'daki Ermeni nüfusa saldırdığını savunan  Madanı, 2023 yılında Azerbaycan'ın söz konusu bölgeden 100 binden fazla Ermeni'yi kovduğu ve soykırım kampanyasını sürdürdüğü iftirasında bulundu.

Mamdani, ''Bu anma gününde, Ermeni halkının ve tüm halkların özgürlük, güvenlik ve kendi kaderini tayin etme hakkını yeniden teyit ediyoruz.” ifadelerine yer evrdi.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel / Siyaset Sorumlu Editör
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci  .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 262
  • Kayserili. 1 ay önce Şikayet Et
    ha CHP'li ha mandani yada mondani.
    Cevapla
  • Kayserili. 1 ay önce Şikayet Et
    ABD de yetişmiş ne beklenir.
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    iki yüzlü abisinden şeytanı ta kendisi işte bu.
    Cevapla
  • Mbektas 1 ay önce Şikayet Et
    İsrail'in soykırım yaptığını söylemek yemediği için gündemde kalmak adına geçmiş yalanlara sarılıyorlar.
    Cevapla
  • Karslı 1 ay önce Şikayet Et
    Münafık, yalancı siyonist uşağı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Haber7'nin manşeti Yunan Amiral Egolfopoulos'i kızdırdı: Hepsi algı operasyonu
İstanbul Valiliğinden acil kodlu talimat! 39 ilçeye yazı gönderildi