Uçaklarda yeni yasak geldi: Artık powerbank şarj edilmeyecek

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) uçuş güvenliğini tehlikeye sokan taşınabilir şarj cihazların (powerbank) uçaklarda şarj edilmesinin yasaklandığını duyurdu.

Uçaklarda yeni yasak geldi: Artık powerbank şarj edilmeyecek
Uçaklarda yeni yasak geldi: Artık powerbank şarj edilmeyecek
GİRİŞ 25.04.2026 22:44 GÜNCELLEME 25.04.2026 22:46

SHGM resmi internet sitesinden yaptığı açıklamada, uçuş operasyonlarında taşınabilir bataryalar ile ilgili olarak havayoluyla tehlikeli maddelerin emniyetli taşınması için teknik talimatlarda değişikliğe gidildiği duyuruldu.

Yayımlanan uçuş operasyon direktifine göre ilgili değişikliğin 27 Mart 2026 tarihinde Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü (ICAO) konseyi tarafından 'Hava Yoluyla Tehlikeli Maddelerin Emniyetli Taşınması' için teknik talimatlarında değişiklik yapıldı.

BİR YOLCU İKİ POWERBANK TAŞIYABİLECEK

Kurum tarafından yapılan açıklamada, “Söz konusu değişiklik kapsamında, hava aracında taşınabilir bataryaların (powerbank) şarj edilmesi yasaklanmıştır. Her bir kişinin taşıyabileceği taşınabilir batarya sayısı en fazla iki adetle sınırlandırılmıştır. Hava aracında taşınabilir elektronik cihazları (PED) şarj etmek için taşınabilir bataryaların kullanılması tavsiye edilmektedir. Söz konusu kısıtlamalar, operasyonel gereklilikleri yerine getirmek amacıyla ekip üyeleri tarafından taşınan taşınabilir bataryalar için geçerli olmamakla beraber ekip üyeleri tarafından kişisel kullanım amacıyla taşınan taşınabilir bataryalar için geçerlidir" denildi. 

KAYNAK: DHA
Ayşe Çolpan Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Çolpan Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 13
  • Sivaslı 9 dakika önce Şikayet Et
    Doğru karar.
    Cevapla
  • Misafir 21 dakika önce Şikayet Et
    Taşınması değil bagaja dahi alınmasın telefonların bataryası dahi çıkarılsın yolculuk esnasında
    Cevapla
  • Yolcu 23 dakika önce Şikayet Et
    Bende şu spreyleme işi bitiyor sandım
    Cevapla
  • Misafir 38 dakika önce Şikayet Et
    tekrar telefon kullanımını geri getirdikleri ne oldu şimdi.
    Cevapla
  • Hhh 42 dakika önce Şikayet Et
    Ben araba aküsü taşımak istiyom
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Beşiktaş ve Fenerbahçe istiyordu! Romelu Lukaku ile anlaşmanın sağlandığı iddia edildi
Güvenli liman sarsıldı! Yatırımcılar dikkat