Ünlü restoran zincirinde insanlık ayıbı! Bakanlık harekete geçti: Asla kabul edilemez

İstanbul Tarabya’da bulunan dünyaca ünlü fast food zincirinde bir anne ve kızı sırf ekonomik durumlarının kötü olması nedeniyle restorana kabul edilmemişti. Ticaret Bakanlığı inceleme başlattığını duyurdu.

Ünlü restoran zincirinde insanlık ayıbı! Bakanlık harekete geçti: Asla kabul edilemez
Ünlü restoran zincirinde insanlık ayıbı! Bakanlık harekete geçti: Asla kabul edilemez
GİRİŞ 04.05.2026 23:04 GÜNCELLEME 04.05.2026 23:06

İstanbul’un Tarabya semtinde bulunan ünlü bir restoran zincirinin şubesinde yaşandığı öne sürülen olay, sosyal medyada geniş yankı uyandırdı. 

Anne ve kızı, ünlü fast food zincirinde sırf ekonomik durumlarının kötü olması nedeniyle restorana kabul edilmedi. Yaşanan olay, toplum vicdanında derin bir yara açarken, Ticaret Bakanlığı konuyla ilgili inceleme başlattığını duyurdu.

Ticaret Bakanlığı Basın Danışmanı Bekir Kaplan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

'YAKINDAN TAKİP EDİYORUZ'

"Bir hamburger zincir restoranında yaşandığı iddia edilen "müşteri ayırma ve hizmetten kaçınma" konusuna ilişkin paylaşımlarınızı ve mesajlarınızı yakından takip ediyoruz.

Her bir vatandaşımızın bu konuda gösterdiği duyarlılık, toplumsal vicdanımızın ne kadar güçlü olduğunun da açık bir göstergesidir. Bu hassasiyet için teşekkür ediyoruz.

"KABUL EDİLEMEZ"

Hiçbir vatandaşımızın; ekonomik durumu, görünümü ya da herhangi bir gerekçeyle ayrımcılığa maruz kalması kabul edilemez. Konu Ticaret Bakanlığımızın takibindedir.

Gerekli inceleme ve denetim süreçleri yürütülmekte olup, gelişmelere ilişkin detaylı açıklama ve güncelleme en kısa sürede kamuoyuyla paylaşılacaktır."

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel / Siyaset Sorumlu Editör
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci  .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 225
  • Misafir16 1 ay önce Şikayet Et
    BURGER KİNG ... ismi bilmeyenler için söyledim
    Cevapla
  • isot 1 ay önce Şikayet Et
    boykot firmasına gitmişler başka bir firmaya gitselermiş keşke, ayırım ayrı sıkıntı boykot ayrı, siyonizmaya para aktarıp vatandaşı beğenmiyorlar
    Cevapla
  • Mmer 1 ay önce Şikayet Et
    Yani abla da illaki parasını eerip urün almıstır da baktın çok üstten bakıyolar sende parasını yüzlerine çarpıp gitseydin abla,sonucta orda çalışanlarda maaşla çalısan insanlar.bana ole denk gelse sorarım o kişiye kaç para senın yövmiyen atarım parayı suratına çeker giderim.ama yapılan cok yanlış bir hareket tabi
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    firma ismini sansür yapmak saçmalık ifşa edin. RESİM YAKINLAŞTIRIN ORADA YAZIYOR. BURGER KİNG
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    doğrudur vücüdu kapalıymış bikinilileri ağırlıyorlarmış hem ğöz ağrılarına mideye iyi geliyormuş garson lar ona göre egitilmiş ona göre müşteri seçiyorlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
11 yıllık efsane son kez banttan indi: Otomotivde bir devrin sonu
Aleviler ikiye bölündü: Bir yönetici istifa etti