FETÖ operasyonunda ortaya çıktı! Havala yöntemini kullandılar

Fetullahçı Terör Örgütüne (FETÖ) yönelik operasyonda yakalanan örgüt üyelerinden "zekat" "himmet" ve "kurban" adıyla ele geçirilen paraların, yurt dışından "Havala" yöntemi ile kripto para olarak Türkiye’ye sokulduğu tespit edildi.

GİRİŞ 10.05.2026 14:09 GÜNCELLEME 10.05.2026 14:33

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) ‘hayalet’ olarak adlandırılan 4 talebe evi ile örgütün güncel yapılanması içerisindeki "Bayan Yapılanması" ve "İzdivaç Yapılanması" gün yüzüne çıkarıldı, yurt dışından örgüte aktarılan para trafiği deşifre edildi.
İstanbul Terörle Mücadele ekipleri, FETÖ/PDY’ye yönelik İstanbul’da yürütülen soruşturmada 5 Mayıs günü 6 ilde düzenlenen eş zamanlı operasyonda 25 örgüt üyesini yakalamıştı.

FETÖ’nün üniversite öğrencileri arasında yeniden örgütlenmeye hız verdiği tespit edilen soruşturmada, örgüt üyelerinin çocukları arasından seçilen üniversiteliler, öğrenci evlerine yerleştiriliyor. İstanbul Emniyetinin takibiyle örgütün öğrenci hücre evleri, güncel yapılanması içerisindeki "Bayan" ve "İzdivaç" yapılanması gün yüzüne çıkarılırken, yurt dışından örgüte aktarılan para trafiği deşifre edildi.

Yakalanan 25 şüphelinin 19’u çıkarıldıkları mahkeme tarafından, 5’i ‘adli kontrol’ şartıyla serbest bırakıldı. Bir zanlının tutuklandığı öğrenilirken, çökertilen güncel yapılanmanın ve öğrenci evi görünümünde yeniden yapılanan üniversiteli FETÖ'cülerin para trafiğinin ulaşıldı.

FETÖ’nün, yeniden yapılanması kapsamında öğrenci evleri üzerinden örgüte eleman temin etme arayışında olduğu, ev abi/ablaları aracılığıyla örgütsel bağlılığın sürdürüldüğü, yetiştirilen örgüt mensuplarının devlet kademelerine yerleştirerek güç kazanma arayışında olduğu anlaşıldı. Ayrıca örgütün dağılmasını önlemek adına örgüt içi aidiyet duygusunu artırmak ve gizliliğin sağlanması amacıyla "izdivaç" diye tabir edilen katalog evlilikleri yaptıkları belirlendi.

Çok sayıda dijital materyal ve yasaklı yayın ile deste halindeki takı ve paraların izini süren İstanbul Terörle Mücadele Müdürlüğü ekipleri, çarpıcı rakamlara ulaştı. Üzerinde "himmet", "zekat" ve "kurban" yazılı avro ve dolar ile TL’den oluşan toplam 1 milyon 140 bin lira paranın örgüt üyelerine yurtdışı kaynaklı aktarıldığı, paranın ülkeye "havala" yöntemi ve kripto para formülü ile sokulduğu anlaşıldı.

El konulan dijital materyaller üzerinde yapılan incelemelerde ise örgüt içi gizliliği sağlamak ve örgüte olan aidiyet duygusunu attırmak amacıyla katalog (İzdivaç) evlilik kapsamında yazışmalara ulaşıldı.

Dünya genelinde yaygın olarak kullanılan platformlar arası sesli ve anlık mesajlaşma uygulaması olan "viber" üzerinden haberleşen örgüt üyelerinin, deşifre olmamak için şifreli konuştukları anlaşıldı.

KAYNAK: İHA
Ömer Faruk Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Faruk Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 18
  • Kaan Özbek 1 ay önce Şikayet Et
    Kamuda özellikle Millî Eğitim Bakanlığı'nda yüz binlerce terör örgütü fetö mensubu öğretmen görev yapmaya devam ediyor, bunların tespiti çok önemli
    Cevapla
  • Alper 1 ay önce Şikayet Et
    Türkiyede fetö daha bitmedi gümrüklerde kapi kule vs noterlerde polislerde orduda daha hala filizlenmeyi bekleyio ortaya cikacaklar konsolosluklarda disi isleri bakanligi yapan akp ismini unuttum bir bayan babasi fetö adam kacirma derken fetöcüleri konsolosluk arabalariyla 50 kisiyi kirmizi bültenle aranan general vb Almanyaya kacirmis düsünü adamlar nefesinizin sesini duyacak kadaryakin
    Cevapla
  • Türk YÜZYILI 1 ay önce Şikayet Et
    Zenginleri ÇOK Parasal yönleri KUVVETLİ zamanında Devletten NEMALANMIŞLAR pusuya YATMIŞLAR Birbirlerini iyi tanıyorlar HEPSİ BİR ZİNCİRE BAĞLI birbirlerinden alış verişi YAPARLAR Dışarı veya Başkası. ONLAR İÇİN önemi yok,, AYNI VATANDA YAŞAYAN AYRI İNSANLAR Böyle Bir Başlık ,, İslamiyet Vatana Devlete , Sadakati Emrediyor. ayrımı yasaklıyor
    Cevapla
  • Dobraci izmir 1 ay önce Şikayet Et
    Türkiyede vali yardımcıları,kaymakamların dörtde biri halen fetöcü.Devlet kapsamlı temizlik Dersaneye anlık baskın yap,sahte isimle çalişan fetöcü öğretmenler var binlercesi sigortasız çalişmakta
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    Şu an okullarda etkin rol alıyorlar, zeki öğrencileri kapma velilerine şirin görünme ve üst kademelerde görev alarak yarım kalmış işlerini tamamlama gayreti içindeler, milli eğitimin kamu okullarındaki gizli ve kripto fetöcüler ortaya çıkarılmadıkça gelecekteki tehlike yine karşımıza çıkacaktır ama bu defa daha kötü gelecekler.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Trump Kongre'ye rest çekti: Türkiye'ye yüz milyonlarca dolarlık jet motoru satışı!
Hürmüz krizi gerçeği gösterdi! Türkiye'den iki ülkeye boru hattı teklifi