İmam hatip liseleri Model İslam İş birliği Teşkilatı Zirvesi İstanbul'da!

İstanbul’daki 15 imam hatip lisesinden 150 öğrencinin katılımıyla “İstanbul İmam Hatip Liseleri Model İslam İş Birliği Teşkilatı (MOIC) Zirvesi” düzenleniyor.

İmam hatip liseleri Model İslam İş birliği Teşkilatı Zirvesi İstanbul'da!
İmam hatip liseleri Model İslam İş birliği Teşkilatı Zirvesi İstanbul'da!
GİRİŞ 14.05.2026 19:08 GÜNCELLEME 14.05.2026 19:08

İstanbul’daki imam hatip liseleri arasında düzenlenecek “İstanbul İmam Hatip Liseleri Model İslam İş Birliği Teşkilatı (MOIC) Zirvesi”, gençleri uluslararası diplomasi kültürüyle buluşturacak. “İslam Dünyasında Vahdet ve Stratejik İş Birliği” temasıyla gerçekleştirilecek zirvede öğrenciler, güncel küresel meseleleri farklı komitelerde tartışarak çözüm önerileri geliştirecek.

İstanbul genelindeki imam hatip liselerinden 15 okuldan 150 öğrencinin katılımıyla düzenlenecek program, Uluslararası Fatih Sultan Mehmet Anadolu İmam Hatip Lisesi ev sahipliğinde gerçekleştirilecek. Model İslam İş Birliği Teşkilatı simülasyonu şeklinde kurgulanan zirvede öğrenciler, üye 57 ülkeyi temsil ederek diplomatik müzakere süreçlerini deneyimleme fırsatı bulacak.

GENÇLER DİPLOMASİ MASASINDA BULUŞUYOR

ÖNDER İmam Hatipliler Derneği desteğinde gerçekleştirilecek program kapsamında öğrenciler; komite çalışmalarında konuşma yapacak, müzakere süreçlerine katılacak ve ortak karar metinleri hazırlayacak. Zirve sonunda ortaya çıkan değerlendirme ve öneriler “İstanbul Kararları” başlığıyla raporlaştırılacak. Zirve ile gençlerin liderlik becerilerinin geliştirilmesi, diplomasi kültürü kazanması, eleştirel düşünme yeteneklerinin güçlendirilmesi ve çözüm odaklı bakış açısı edinmeleri hedefleniyor.

KÜRESEL MESELELER FARKLI DİLLERDE ELE ALINACAK

Programda Türkçe, İngilizce ve Arapça olmak üzere üç farklı dilde komite oturumları gerçekleştirilecek. Öğrenciler, önemli küresel meseleleri farklı perspektiflerden değerlendirme imkânı bulacak. Zirvede İslamofobi ile Mücadele (İngilizce), Dünya Müslüman Azınlıklarının Durumu (Türkçe), Gençlik ve Dijital Yönetişim (İngilizce), Siyonist Yayılmacılığın Önlenmesi (Arapça), Mülteci Krizi ve İnsani Çözümler (Arapça) ana başlıkları ele alınacak.

STRATEJİK DÜŞÜNME VE BECERİ

İmam hatip gençliğinin küresel meseleler karşısındaki farkındalığını artırmayı amaçlayan zirve, aynı zamanda öğrencilerin uluslararası temsil, hitabet ve stratejik düşünme becerilerine katkı sunacak önemli bir platform olma niteliği taşıyor.

KAYNAK: HABER7
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldum. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarında kurduğum internet haber sitesiyle başladım. Kurduğum sitede 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdım. 2022 yılından bu yana Haber7 bünyesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere çok sayıda haber, grafik ve video hazırladım. Kariyerime Haber7'de gündem editörü olarak devam etmekteyim.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Vatandaşı en borçlu ülkeler açıklandı! Türkiye'nin hanehalkı borcu ne kadar?
FIFA 2'si Süper Lig olmak üzere 3 Türk takımına transfer yasağı verdi