Gazeteci Alican Uludağ hakkında ilk duruşmada karar!

Tutuklu gazeteci Alican Uludağ hakkında ilk duruşmada tahliye kararı verildi.

GİRİŞ 21.05.2026 15:50 GÜNCELLEME 21.05.2026 16:55

Ankara 57. Asliye Ceza Mahkemesince görülen davanın ilk duruşmasına, tutuklu sanık Uludağ, bulunduğu cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katılırken, avukatı ve yakınları salonda hazır bulundu. Ankara 1 No'lu Baro Başkanı Mustafa Köroğlu da duruşmayı takip etti.

Kimlik tespitinin ardından savunması için söz verilen sanık Uludağ, tutuklanmayı hak edecek bir suç işlemediğini, sosyal medya hesabındaki paylaşımları dışında bir eyleminin olmadığını söyledi.

Gazeteci Alican Uludağ

Hakkında 3 suçtan ceza istendiğini kaydeden sanık Uludağ, "Cumhurbaşkanına hakaret suçu için 1 yıl önce yaptığım 13 sosyal medya paylaşımım gösteriliyor. Savcı, bu paylaşımlarla nasıl hakaret etmişim iddianameye yazmamış. Bu paylaşımlarda Cumhurbaşkanına hakaret yok, bazı soruşturmalara ilişkin eleştiri var. 1 yıl önce yaptığım eleştirilerin suç olarak gösterilmesinin altında başka bir şey var." ifadelerini kullandı.

Sanık Uludağ, yargı muhabiri olduğunu, görevinin de yargıdaki gelişmeleri takip ederek haber yapmak olduğunu belirterek, "Bu paylaşımlarda temel amaç halkı bilgilendirmektir. Suç işlemedim, gazetecilik yaptım. Hakkımda bu 3 suçtan da beraat verilmesini ve tahliyemi talep ediyorum." dedi.

Beyanların ardından ara kararını açıklayan hakim, sanık Uludağ'ın tahliyesine karar vererek duruşmayı erteledi.

Alican Uludağ hakkında "Cumhurbaşkanına alenen hakaret", "Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ve devletin yargı organlarını alenen aşağılama" ve "halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma" suçlarından dava açılmıştı.

İmamoğlu davasında son dakika gelişmesi: 9 kişiye tahliye kararı!İmamoğlu davasında son dakika gelişmesi: 9 kişiye tahliye kararı!

KAYNAK: AA
Şule Altınel Haber7.com - İnternet Editörü
Haber 7 - Şule Altınel

Editör Hakkında

Sakarya’da doğdu. Marmara Üniversitesi’nde lisans eğitimini tamamlamasının ardından gazetecilik kariyerine başladı. 2016 yılından beri çeşitli medya kuruluşlarında çalıştı. 2025 Haziran ayından itibaren Haber7’de ‘gündem editörü’ olarak kariyerini sürdürmekte.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu: Havalimanı sayımızı 60'a çıkartıyoruz!
Ynet: İsrail, İstanbul Başkonsolosluğu'nu kapatmayı düşünüyor