Yıllar sonra dosya açılıyor! Akın Gürlek'ten 'Fenerbahçe' açıklaması...

Son dakika haberi... Adalet Bakanı Akın Gürlek’in talimatıyla, Fenerbahçe kafilesine yönelik 4 Nisan saldırısı dosyası yeniden incelemeye alındı.

GİRİŞ 27.05.2026 11:09 GÜNCELLEME 27.05.2026 14:29

Trabzon’un Sürmene ilçesinde 4 Nisan 2015 gecesi Fenerbahçe otobüsüne yapılan saldırıyla ilgili yeni gelişme yaşandı.

Adalet Bakanlığı, Faili Meçhul Suçları Araştırma Dairesi’nin incelemesi sonucu dosyaya ilişkin "kanun yararına bozma" kararı aldı. Fenerbahçe kafilesine yönelik saldırı yeniden incelemeye alındı.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Bakan Gürlek şu ifadelere yer verdi:

Fenerbahçe Spor Kulübü futbol takımına yönelik olarak 4 Nisan 2015 tarihinde Trabzon’da gerçekleştirilen silahlı saldırı, milletimizin hafızasında derin izler bırakmış, sporun ruhuna ve toplumsal huzurumuza yönelmiş kabul edilemez bir eylem olarak kayıtlara geçmiştir.

Aradan geçen zamana rağmen olayın tüm yönleriyle aydınlatılamamış olması ve soruşturmanın takipsizlik kararıyla sonuçlanması, kamu vicdanını rahatsız etmeye devam etmiştir. Vatandaşlarımızdan gelen haklı tepkileri ve adalet beklentisini dikkatle takip ettik.



YENİDEN VE TİTİZLİKLE İNCELENDİ

Bu kapsamda, Bakanlığımız bünyesinde faaliyet gösteren Faili Meçhul Suçları Araştırma Dairesi tarafından söz konusu dosya yeniden ve titizlikle incelendi. Yapılan inceleme neticesinde, dosyaya ilişkin “kanun yararına bozma” kararı dün itibarı ile alındı.

Bu karar ile birlikte, daha önce verilen takipsizlik kararının hukuki yönden yeniden değerlendirilmesinin önü açıldı. Amacımız; bu menfur saldırının tüm yönleriyle aydınlatılması, varsa ihmallerin ortaya çıkarılması ve sorumluların hukuk önünde hesap vermesinin sağlanmasıdır.



'SONUNA KADAR TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ'

Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan'ın verdiği vazife doğrultusunda adaletin tecellisi için sürecin sonuna kadar kararlılıkla takipçisi olacağız. Hiçbir dosyanın karanlıkta kalmasına izin vermeyecek; kamu vicdanını yaralayan hiçbir olayın üzerinin örtülmesine müsaade etmeyeceğiz.

FENERBAHÇE KULÜBÜ'NDEN DE AÇIKLAMA GELDİ

Bakan Gürlek’in talimatıyla, Fenerbahçe kafilesine yönelik 4 Nisan saldırısı dosyası yeniden incelemeye alınmasının ardından Fenerbahçe'den de açıklama geldi.

Fenerbahçe Kulübü'nün X hesabından yapılan paylaşımda şu ifadelere yer verildi;

4 Nisan 2015’te Futbol Takımımızı Taşıyan Otobüse Yönelik Gerçekleştirilen Saldırıya İlişkin Süreç Hakkında 2015 yılında Rizespor maçı dönüşü Trabzon’da Futbol A Takımımızı taşıyan otobüse yönelik gerçekleştirilen silahlı saldırı, yalnızca Kulübümüze değil; Türk sporuna ve toplum vicdanına yönelmiş kabul edilemez bir saldırı olarak hafızalara kazınmıştır.

Fenerbahçe Spor Kulübü olarak, bu sürecin ilk günden itibaren takipçisi olduk, aradan geçen yıllara rağmen adaletin tam anlamıyla sağlanması yönündeki beklentimizi her platformda kararlılıkla dile getirmeyi sürdürdük.

Bugün kamuoyuna da yansıyan, dosyanın yeniden değerlendirilmesine yönelik gelişmeyi bu anlamda önemli ve kıymetli buluyoruz.

Adalet Bakanımız Sayın Akın Gürlek’in konuya ilişkin gösterdiği hassasiyet ve ortaya koyduğu yaklaşımın, kamu vicdanının rahatlatılması ve adaletin eksiksiz şekilde tecelli etmesi adına büyük önem taşıdığına inanıyor; kendilerine teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Fenerbahçe Spor Kulübü olarak, sürecin bundan sonraki aşamalarını da aynı hassasiyet ve kararlılıkla takip etmeyi sürdüreceğiz.

Bahadır Alemdar Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır Alemdar

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 13 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 71
  • kadem 1 ay önce Şikayet Et
    Adaletse eger kupayıda al ver ts adalet tecelli etsın artık
    Cevapla
  • Oktay 1 ay önce Şikayet Et
    Çok isabetli bir karar olmuş böyle bir olay faili meçhul olarak kalmamalı. İnsanların kafasında soru işareti kalmasın suçlu kim ise cezasını çeksin hem adalet yerini bulsun hem de artık bu olay suistimal edilmesin. Bir GS taraftarı olarak Fenerbahçe bu konuda tamamen haklı bu basit bir olay değil bütün takım ölümden döndü.
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    Fenerbahçe kümeye. Şike
    Cevapla
  • Adalet 1 ay önce Şikayet Et
    Gecmiste rekor gol atarak Ankaragucunu yenip averajlavBesiktastan calinan ve sin haftada dusgne nin ornalti goluyle Basaksehir den calinan sampiyonluklar ve. Feberbahce nin Denizluspor ile oynarken surekli Fener ataga kalktiginda stadin kesilen ekektrikleri ve rekor 17 dakika macin uzadigi ( O yillarda maclarar 1-2 dakika uzardi) ve Fenerbahce den calinan sampiyonlukta incelensin
    Cevapla
  • Haydo 1 ay önce Şikayet Et
    Davanın yeniden açılmasından birileri fena tırsmış anlaşılan. Bu rahatsızlık neden aceba? Abdestinden emin olmayanlar var.
    Cevapla
  • Taraftar 1 ay önce Şikayet Et
    Bütün şampiyonluklar da incelensin. Bütün kulüpler de incelensin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kanarya'yı Greenwood kesmedi! Aziz Yıldırım şampiyonluğu kafasına koydu: Bir yıldız daha
Galatasaray'dan Victor Osimhen'i bile gölgede bırakacak transfer! 90 milyon euroluk rüya