Denizli'de çok sayıda kişinin öldüğü faciada kahreden detay! 20 dakika önce kontrol etmiş!
Denizli'nin Sarayköy ilçesinde 8 kişinin hayatını kaybettiği, 33 kişinin yaralandığı otobüs yangınıyla ilgili soruşturma sürüyor. Yaralı yolcuların, şoförün kazadan 20 dakika önce arıza nedeniyle aracı kontrol ettiğini söylediği öğrenildi.
Denizli'nin Sarayköy ilçesinde bariyerlere çarptıktan sonra alev alan ve 1'i bebek 8 kişinin hayatını kaybettiği, 33 kişinin de yaralandığı feci kazanın ardından başlatılan soruşturma devam ediyor. Olayın ardından hastanelere kaldırılan yaralıların jandarmaya verdikleri ilk ifadeler, kazanın öncesine dair önemli detayları gün yüzüne çıkardı.

Kaza, saat 01.30 sıralarında Aydın-Denizli Otoyolu'nun Tırkaz Mahallesi yakınlarında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, İzmir-Antalya seferini yapan Mustafa Fevzi Merdün'ün (50) kullandığı Pamukkale Turizm'e ait 45 BAH 834 plakalı yolcu otobüsü, kontrolden çıkarak yol kenarındaki bariyerlere çarptı. Çarpmanın şiddetiyle otobüste yangın başladı. İhbar üzerine bölgeye sağlık, AFAD, UMKE, polis, itfaiye ve jandarma ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekiplerinin yoğun müdahalesiyle alevler yaklaşık yarım saat içinde söndürüldü.
BABA, 9 AYLIK OĞLUNU KORUMAK İÇİN ÜZERİNE KAPANMIŞ
Sağlık görevlilerinin olay yerinde yaptığı kontrollerde, otobüs şoförü Mustafa Fevzi Merdün ile yolculardan Civan Şen, 9 aylık oğlu Eyüp Miraç Şen, Hayriye Arıkan, Merve Erik, Zehra Eyiol, Kırgızistan uyruklu Güli Tayboya ve Fatma Kartal'ın yaşamını yitirdiği tespit edildi. Faciada yürek burkan bir detay da ortaya çıktı. Olay sırasında baba Civan Şen'in, 9 aylık oğlu Eyüp Miraç Şen'i alevlerden ve darbeden korumak amacıyla üzerine kapandığı belirlendi.

'KAZADAN 20 DAKİKA ÖNCE ŞOFÖR ARAÇTAN İNEREK KONTROL YAPTI'
Kazanın meydana geldiği sırada yolcuların büyük bir bölümünün uyuduğu öğrenilirken, sağ kurtulan kazazedelerin jandarmadaki işlemleri sürüyor.
Kaza öncesine dair çarpıcı açıklamalarda bulunan yaralı yolcular, "Şoför kazadan yaklaşık 20 dakika önce, otoyolda seyir halindeyken araçta meydana gelen bir arıza nedeniyle otobüsü yol kenarına çekti. Araçtan inerek kontrol yaptı ve ardından yoluna devam etti." ifadelerini kullandı.

CENAZELERİN KİMLİK TESPİTİ İÇİN DNA İNCELEMESİ YAPILACAK
Öte yandan, kazada yaralanan 33 kişi ilk müdahalelerinin ardından ambulanslarla çevredeki hastanelere sevk edildi. Tedavileri tamamlanan 17 yaralı taburcu edilirken, 16 kişinin tedavisinin sürdüğü ve 2'sinin sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu bildirildi.
Kazada yanarak yaşamını yitiren 8 kişinin cenazelerinin kime ait olduğunun kesin olarak belirlenmesi amacıyla DNA incelemesi başlatıldı. Bu kapsamda, İzmir ve Antalya'dan Denizli'deki Adli Tıp Kurumu'na gelen aile yakınlarından kan örnekleri alındı. DNA eşleşmelerinin tamamlanmasının ardından cenazelerin ailelerine teslim edileceği ve bu sürecin yaklaşık 1 hafta sürebileceği öğrenildi. Kazayla ilgili adli ve idari inceleme çok yönlü olarak devam ediyor.



-
Misafir 16 dakika önce Şikayet EtÜlkemizde malesef insan hayatının bir kıymeti yok arıza yapan otobüs hareket etmemekiydi sefer iptal edilip otobüs istenmeliydi . Yada bir usta bulunup verecegi direktife göre yola devam etmeliydi . Allah rahmet eylesinBeğen Toplam 1 beğeni
-
yani 19 dakika önce Şikayet EtTam olarak bilmek mümkün değil. Ancak sanki şoför uyumuş gibime geliyor. Çok eskiden bir şoför tanıdığım anlatmıştı. Rüyasında kaza yaptığını görürken frene asılıyor. Bakıyor uçuruma 2-3 metre kalmış. Böyle durumlarda muavin veya yolculardan biri şoför ile akıcı sohbet etmeli. Kahveyi bol içmeli. Şoförler uyku düzenine dikkat etmeli. Acı bir durum. Ölenlere Allah rahmet etsin.Beğen Toplam 3 beğeni
-
Sude asil 21 dakika önce Şikayet EtÇok acı Allah rahmet eylesinBeğen Toplam 1 beğeni
-
T.k 23 dakika önce Şikayet EtOtobüslerin alayı eski ne zaman otobüsle yolculuk yapsam kesin otobüsler arıza yapıyor tren yolculuğu yayginlaşmali hızlı tren her tarafa yayilmali seferler artırılmalı otobüs işletmeciliği artık yavaş yavaş azaltılmalıBeğen Toplam 1 beğeni
-
m44 26 dakika önce Şikayet EtArıza falan değil uykusu geliyor diye inmiş elini yüzünü yıkamış geri direksiyona binmiş , ne arızası arıza yapan araba bariyeremi girerBeğen Toplam 1 beğeni